Σκονισμένος στη Βερανζέρου


Athensville στο ρεπορτάζ και πάλι, δεν χάνονται αυτά. Πριν μισή ώρα ξεκίνησε το φεστιβάλ δημοτικής δράσης (σειρά τα μπλοκμπαστερ μέχρι τις 7 Νοέμβρη) με το περιλάλητο γκρέμισμα του κτιρίου του ΝΑΤ. Αποκλεισμένοι οι δρόμοι τριγύρω, και πίσω απ' τις κορδέλες για να δούμε το θέαμα, αρκετός κοσμάκης, και έκπληξη όχι μόνο μετανάστες αλλά και Έλληνες, που, ναι ζουν και τέτοιοι στην περιοχή. Στεκόμενος μαζί τους χάζευα το κτίριο που κάπως το λυπήθηκα στην δύσκολή του ώρα, αμφιβάλλοντας επίσης το κατά πόσο ομορφαίνει την πόλη να γκρεμίζεται μια γωνιά και να χάσκει μετά κενή σαν βγαλμένο δόντι, με τις απαίσιες μεσοτοιχίες φάτσα φόρα ( αν είναι να γκρεμίσουμε να το κάνουμε σε τετράγωνα ολόκληρα καλύτερα).
10.20 ενημέρωναν για την κατεδάφιση, τότε και έγινε, με έναν πραγματικά τρομακτικό βόμβο, που ακολουθήθηκε από το γκρέμισμα μόλις σε 2 δεύτερα. Αυτό ήταν; Όχι τόσο impressive. Έπειτα το σκηνικό ήταν λίγο 9/11, σκόνες παντού, φιγούρες να κινούνται στην "ομίχλη" κινηματογραφικά, ποια πετριά με κάνει να βλέπω τα πράγματα έτσι, χώθηκα κι άρχισα να τραβάω, και να τώρα ξύνομαι, λουσμένος στη σκόνη. Πάω για ντους, σε μισή ώρα δράση atenistas· με θαυμάζω τελικά: ρεπόρτερ, ακτιβιστής, δηλαδή εσύ τι καλύτερο θα κάνεις κυριακάτικα; :-)













Σχόλια

  1. η σκηνη με τον γεματουλη μπατσο σε σταση... και την σκονη απο πισω μου κανει τοσο Ελλαδα σημερα.
    σκονη ασαφια μυστικα και ψεματα και ενας μπατσος απραγος...\μα τι παιρνω πρωινιατικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα ποτε προλαβες να πας, να γυρισεις, να γραψεις το κομματι και να ανεβασεις και τις φωτο.. Μπραβο!
    Πηγα κι εγω, την περιμενα πιο μπλοκμπαστερ την κατεδαφιση, το αποτελεσμα ειναι ομως που μετραει.. Ελπιζω μονο να μη γινει ο χωρος η καινουργια πρεζο-πλατεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορουσε να ανοίξει ένας λογαριασμός σε τραπεζα, και με τα λεφτα που θα μαζεύονταν να αγοραζαμε και ύστερα να κατεδαφίζαμε κτήρια στο κέντρο της Αθήνας.

    Κάτι αναλογο γίνεται στο εξωτερικό. Με τα λεφτα των συνδρομητων μια οργανωση αγοραζει εκτασεις γης και τις μετατρεπει σε μνημεια φύσης, δηλαδη κατι σαν εθνικα παρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιός ξέρει τι εξάμβλωμα θα φτιάξουν στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχως οπως σωστα ειπες, στο εξωτερικο. Οχι εδω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε άθενσβιλλ θέλω να πάρος μέρος στην δράση των ατενίστας. Σας παρακολουθώ από day 1 , σας θαυμάζω ανυπόκριτα και θέλω να σας ακολουθήσω.
    πες μου τι να κάνω, πρακτικά.

    με εκτίμηση
    Σoφία in Athens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα είναι τι θα γίνει εκεί που γκρεμίστηκε το κτίριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα εγγραφείς στην φόρμα της σελίδας "βοήθησε με" του atenistas.gr
    μόνο εγγεγραμμένα μέλη λαμβάνουν ειδοποίήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Konstantinos KantakouzinosΟκτωβρίου 24, 2010 5:44 μ.μ.

    Προτείνω, επί επανεκλογής του Δημάρχου, η πινακίδα "Προσοχή ανατινάξεις - Κίνδυνος Θάνατος" να αναρτηθεί σε όλες τις γειτονιές της πόλεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aααα, γιατί γλίτωσαν τα αμαρτωλά χαμάμ της Ξούθου με τα νοικιαζόμενα κορμιά, άραγε...; Η Κυρία Δήμαρχος Νικήτα τα έχει κηρύξει "διατηρητέα" για κάποιο λόγο; Το γειτνιάζον κτίριο του ιστορικού Graffiti (το πρώτο -και τελευτάιο- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εναλλακτικό μπάρ, από όλες τις απόψεις, που υπήρξε ποτέ στο κέντρο της Αθήνας) είχε ρωγμές;

    Συγχαρητήρια για το εντυπωσιακό ρεπορτάζ! To είχα κατα νου και θα παρευρισκόμουν ευχαρίστως, εάν εκείνη τη στιγμή δεν είχα πρωινές ...εχμ... "ανατινάξεις" στο κρεβάτι μου... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. one can indeed only hope that it will do good to this part of the city. a good new week for you all.

    daily athens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν προς γνώση και ενημέρωση, ο σκοπός που το κτίριο γκρεμίστηκε είναι να δημιουργηθεί στη θέση του μία πλατεία. Η πρώτη - κατά τα λεγόμενα του δημάρχου - μετά από 150 χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Τα υπόλοιπα στο μέλλον αν και εφόσον γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aπλώς μια προεκλογική κίνηση εντυπωσιασμού
    που έκανε το σίχαμα
    μετά από 4 χρόνια γεμάτες με -πραγματικά και ουσιαστικά-
    καταστρεπτικές κινήσεις για την πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς