Food & the city!


Έρχεται με τόσες υποσχέσεις. Όχι, δείτε την παρουσίαση της νέας εκπομπής του Mega "Food and the city", και θα ενθουσιαστείτε. Ο Βασίλης Καλλίδης γνωστός σεφ μπλα μπλα μπλα, κυκλοφορεί στις γειτονιές του απόλυτου κέντρου της πόλης και αποκαλύπτει με την βοήθεια της αρχισυντάκτριας αθηνολόγου της γεύσης -και όχι μόνο- Ελένης Ψυχούλη- τον γαστριμαργικό χάρτη της καθημερινότητας, που κοίτα, είναι τόσο πλούσιος. Και πόσο εκτιμητέο, όχι μόνο θα παρουσιάζει παράλληλα και κομμάτια της αθηναϊκής ιστορίας, αλλά θα εστιάζει πέρα απ' την ντόπια παράδοση και τα χιλιακουσμένα μα ξεχασμένα στέκια της παλιάς αγοράς, και στον πλούτο που προσφερει η παρουσία των μεταναστών: τα αράβικα κεμπάμπ στο βούρκο της Κάτω Σοφοκλέους, τα πολωνέζικα μπακαλικάκια της Αχαρνών, τα φαλάφελ της Πλατείας Βάθη, τις αφρικάνικες γεύσεις της Κολλιάτσου. Κυριακή στις 18.00 (και σε σκηνοθεσία του Κώστα Αυγέρη του "Μπουκιά και συγχώριο", τόσο καλά).


Σχόλια

  1. Αν ξανάρθει ποτέ ο Anthony Bourdain στην Ελλάδα ελπίζω να τον κρατήσει ο Καλλίδης και λίγο στην Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. de tha ti dw, dioti den exw tileorasi. k i apofasi einai ametaklith. de me pithoun oute nhsia oute steries.

    wstoso i idea akougetai poly kalh.
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό το concept. Θα συνδυάζει το φαγητό (από το οποίο μπουχτίσαμε πια στην τηλεόραση) με την περιήγηση σε γειτονιές που ίσως είναι εν μέρει παρεξηγημένες. Ύστερα από καιρό βρέθηκα τις προάλλες φια δουλειά στην περιοχή Μιχαήλ Βόδα-Βικτώρια-Μάρνη και ξέρετε κάτι; Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Δεν είναι Κολωνάκι, 'ντάξει. Κολωνάκι όμως έχουμε (και το θέλουμε!!), καλό είναι όμως να υπάρχει και κάτι διαφορετικό, που μας υπενθυμίζει πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος - άλλωστε δεν υπάρχει ούτε υπήρχε ποτέ στην Ιστορία μεγαλούπολη χωρίς ξένους, μετανάστες, πολυκοσμία και ποικιλία θρησκειών και συνηθειών. Εστίες μόλυνσης υπάρχουν βέβαια - κάποιων είναι προχωρημένη η σήψη (Ευριπίδου-Κουμουντούρου κτλ). Άλλες γειτονιές όμως έχουν μόνο το κακό όνομα όχι απαραίτητα και τη ... χάρη (μήπως οι atenistas να διοργάνωναν και περιηγήσεις-ξεναγήσεις σε παρηξηγημένα μέρη της πόλης για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι πόσο έχουν δίκιο τα ΜΜΕ;)
    Καλό ταξίδι λιπόν στο Food and the city!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Athensville, γίνεσαι Commercial Promoter(ville)... [[Οποιουδήποτε συγκεκριμένου καναλιού, παρουσιαστή (-τριας), σκηνοθέτη(-τριας), εκπομπής κι αν αφορούσε αυτό το post...]]. Όλα τα έχει το "πακέτο". Δεν θα παρακολουθήσω, όχι.

    Προτιμώ τις δικές σου αφηγήσεις του blog σου, που αφορούν προσωπικές εμπειρίες -πολλές κοινές, μιας και είμαστε και γείτονες- και αυτό γιατί εκείνες είναι που αποπνέουν κάποιο ρομαντισμό, απαραίτητο για να αγαπήσουμε ίσως ξανά την πόλη που ζούμε.

    Σ.Σ.: Το πιό νόστιμο kebab στη Σοφοκλέους, γονατίζει άνετα (σε γεύση, ποιότητα, ποσότητα, αλλά και value for money) Θανάσηδες, Σάββες, Μπαιρακτάρηδες (αδόκιμοι οι πληθυντικοί). Πού; Αααα... Δέ θα σου πώ... Άσε τις πρωταγωνίστριες κατά μέρος και ψάξ'το μόνος σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μου επιτραπεί. Είναι η απόλυτη κα**α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάλι νομίζω ότι μοιάζεται με αυτόν τον κυριούλη και δεν εννοώ εμφανισιακά (απλά αυτός το κάνει για δουλειά και με focus στο φαγητό) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xairomai na ginetai to kentro tis athinas kai h enasxolhshh mazi tou mainstream. nai mainstream, ayto xreiazetai oso tipota allo. me kanoun na aisiodoxw kati tetoia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. athensville, επισκεπτομαι -πιστα- την ιστοσελιδα σου για να μην ξερω τι καινουρια κουταμαρα παρουσιαζεται στην tv.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κούρδικο λες; Απέναντι απο τον τέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνω απολυτα μαζι σου athensville. Και δεν καταλαβα, οταν ο Μαμαλακης ετρεχε σε καθε απομακρισμενο χωριο να βρει την καθε γρια που κανει την καθε τρεχα γυρευε συνταγη, ολοι λεγαμε τι ωραια, και τωρα που αυτη η εκπομπη μιλαει για πραγματα που ειναι μες τα ποδια μας σνομπαρουμε παλι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το θεμα ομως ειναι οτι πια το κεντρο δεν εχει τιποτα ελληνικο...............Εγώ ειδα χθες την εκπομπη και το μονο που εβλεπα ηταν μεταναστες δυστηχως αυτο με στεναχωρησε πολυ συν του οτι δεν υπηρξε ουτε μια ελληνικη συνταγη..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΣΑΝ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΕΝΙΩΣΑ. ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ"ΑΓΝΟΗΣΕΙ" ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Egw omws pou zw sto kentro 3ereis yparxoyn polles fores poy fovamai na perpathsw.........einai asxhmo pia na niw8eis touristas sthn idia sou thn polh.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ax...... auth h thleorash....... An mono kapoios gnwrize thn katagwgh tou chef kai to parelthon ths kyrias Psyxouli ( gia na mh milisw gia ton skhnotheth) .......... Athensville, mporei esena na sou aresoun oi epikyndines apostoles alla min prospatheis me ton ena h ton allo tropo na kataivoume sto epikyndino, vrwmiko kai asymforo kentro ths polhs mas. An kai otan allaxoun ta pragmata , me megalh xara. Mexri tote exoume kleistei sthn suburbia kai den pame pouthena allou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τον παρουσιαστη τον πετυχα στα γυρισματα σ ενα καρα-αυθεντικο καφενειο στου ψυρρη (ξερετε φανταζομαι ποιο) και παρουσιαζε πινοντας εσπρεσο φρεντο (που παρηγγειλαν οι ιδιοκτητες απ εξω φυσικα). ματαια πηγε να του βγαλει η καφενετζου την τσιμπλα απ το ματι και να του φτιαξει εναν ελληνικο της προκοπης. τρομερη αντιληψη ο τυπος, κατα τ αλλα κατι ελεγε για αυθεντικη ατμοσφαιρα, κουτσαβακια και τετοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mainstream = επιφανειακης προσεγγισης τουρισμος (στο δικο μου λεξικο τουλαχιστον), οποτε μακρια απο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kourdiko me ton tono sto o please. eleos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. eh tote, sto online tha riksw mia matia. k isws perissoteres an m'aresei i ekpompi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Endiaferousa mou fanike i ekpompi, kati diaforetiko ap' oti yparxei mexri tora. H alitheia einai oti kai ego eniosa ligo out of town... pragmati omos einai dyskolo na kateveis xoris fovo se ayta ta meri...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ..ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. xaxaxa!!!!!!! molis eida kai ena epeisodio!! ok, enas typos apo thn Makedonia mas emathe thn palia Athina! mageirepse kathismenos sta skalia tou Hlektrikou ( ?!?!) alla na mhn pw perissotera, o executive producer einai filos palios..... (shame on you Yiannis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς