Blog Widget by LinkWithin


Αρχικά μια παραδοχή ζωής: τα ikea τα αγαπώ. Συνοψίζουν την ευφυΐα, πρακτικότητα, απλότητα εκφρασμένη όχι σε άχρηστα λόγια, αλλά στο απλό αντικείμενο καθημερινής χρήσης. Και πόσο μάλλον όταν το καλό ντιζάιν μπορεί να το αποκτήσει σε καλή τιμή η πλατιά μάζα, ενεργή "δημοκρατία" τελείως.
Έτσι λοιπόν μια εαρινή βόλτα, έτσι πρωί πρωί που είναι απολαυστικά ήσυχα, κατέληξε σε ρεπορτάζ. Γιατί, ναι, τα ikea, δεδομένου ότι ψωνίζουν όλοι από εκεί, καθορίζουν το αισθητικό περιβάλλον του Αθηναίου. Τι θα δεις λοιπόν στα σπιτια φίλων σου;

Στην πρώτη φώτο. Εντελώς σπουδαίο ντιζάιν σε σούπερ τιμή; Αυτή η πολυθρόνα έκανε θραύση όταν ήρθαν το '05 τα ικεα, μετά εξαφανίστηκε από τους καταλόγους, και τώρα επιστρέφει. Είναι αδιαμφισβήτητα καταπληκτική η φόρμα της, μπορεί να μπει και σε κήπο αλλά και σε εσωτερικά μίνιμαλ, ουλτρα μόντερν σπιτιών. 25€.


Τα μεταλλικά/ξύλινα γράμματα δεν τα βρισκα πουθενά στην Ελλάδα, πάρα μόνο στα πολύ ακριβά καταστήματα. Είναι τόσο ωραία διακοσμητικά αντικείμενα, τραβούν κατευθείαν το μάτι, και αυτά θα κάνουν θραύση, ήδη το μεγάλο λευκό είχε εξαφανιστεί. Βιβλιοστάτες 1,95-2,95.


Γλαστράκια που θα βαρεθείς να βλέπεις, παλ, σιελ, ροζ, λαχανί, όπου και αν τα βάλεις οπτική φρεσκάδα με 1€.Το παλιό τσίγκινο όχι τόσο σπουδαίο ποτιστήρι αποσύρθηκε και ήρθε αυτό το εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο με τις θελκτικά ιδιαίτερες πλήρεις καμπύλες του. (9€)


Πριν λίγους μήνες εισήγαγε μια νέα σειρά πόστερ λακαρισμένων πάνω σε χοντρή επιφάνεια. Βγήκαν 2 σχέδια, το 1 με επαναλαμβανόμενους κύκλους αποσύρθηκε, αυτό το ποπ αρτ στυλ Λιχτενστάιν, μένει και θριαμβεύει, μα ταιριάζει παντού, 13,95€.


Και αν το πιο πάνω αρτ είναι διαχρονικό, αυτό είναι τόσο τρέχον. Βλέποντας το 2 χρόνια τώρα, δεν το συμπάθησα, ούτε τώρα που κρεμόντουσαν καρτούλες.
Αλλά προχωρώντας πιο κάτω το εκτίμησα: μα αυτό είναι καταπληκτικό για να κρεμάς κάλτσες; Δεν υπάρχει χειρότερο απ' το να απλώνεις κάλτσες, τις μανταλώνω ομαδικά, βιαστικά και τσαπατσούλικα και συνήθως πέφτουν. Ενώ μ' αυτό, ούτε ψάχνεις μανταλάκια, και μεταμορφώνεται και σε κρεμαστάρι στο εσωτερικό του σπιτιού. Εύγε, ανακάλυψα την Αμερική μου!
'Αλλη νοικοκυροσύνη, το σετ σφουγγαρίστρα, κουβάς, φαράσι, σκούπα τα όποια η ικεα, ναι, επανεφηύρε. Πότε άλλοτε δεν είχαν ιδιαίτερο ντιζάιν αυτά του πεταματού αντικείμενα (μπρρρ θυμάμαι κάτι ζεμπρέ κοντάρια που χω δει στην αγορά). Ο κουβάς έχει ροδάκια και τολμηρές γραμμές, κορυφαίο δε πως αγκαλιάζονται και δένουν σετ τα κοντάρια σκούπας/φαρασιού. 4-95-6.95€!


Η ντουλάπα στο σωστό χρώμα. Γιατί αν είναι αυτά τα ξυλί της κάμαρας, δεν μπαίνουν σε επαγγελματικό χώρο. Ενώ αυτή, είναι λευκή, με μοντέρνα χερούλια και στέκει και σε γραφείο, μαζεύει μαζικά και γρήγορα το οπτικό χάος άριστα.


Μου καλάρεσε το τραπέζι αυτό, που έπεσε στα 25€, και είναι ιδανική εναλλακτική όχι μόνο για κουζίνα, αλλά και gia γραφείο: έχει βάθος σαν επιφάνεια εργασίας και έχει καλύτερη, πιο σφιχτή, πιο φιλική αίσθηση η επιφάνεια εργασίας, σε σχέση με τις κλασσικές κούφιες τάβλες lack.


Η παλιά κλασσική στρόγγυλη χάρτινη λάμπα παραμένει, μα έφτασε στα η φρεσκάδα που χρειάζεται η μόδα για να ανανεώνεται. Το φως διαχέεται πολύ ωραίο στο σχέδιο μαξιλάρι, και αποτελεί μια πολύ καλή φτηνή επιλογή (4€) για διαφορετικό φωτιστικό.


Πολύ γερή είσοδος στα φωτοβολταϊκά. Πέρσι είχαμε 2 μοντέλα, τώρα ολόκληρη σειρά. Είναι πιο τσιμπημένα απ' τα απλά, αλλά αυτά τα πολύχρωμα μπάλες φανάρια (9.95€), έτσι πολλά μαζί, είναι νοστιμιά.


Όλα τα παραπάνω είναι και αδιάφορα μπροστά στον βασικό λόγο επίσκεψης στα ικεα, που είναι το φαγητό και συγκεκριμένα τον τελευταίο καιρό η καταπληκτική φασολάδα. Συνήθως είναι η σούπα ημέρας, κάνει 1.50€ , είναι βιολογικά θρεπτική και το νιώθεις, τα φασόλια ιδανικά βρασμένα, και ευκαιρία για εργένικα στομάχια να φάνε κάτι σωστό.
Ιδανική συντροφιά στο υγιεινή διατροφή και το μενταγιόν λαχανικών (0,60€/τμχ), οπωσδήποτε με την σως από πάνω.

-Ιkea hacked: μόλις διαπίστωσα, χρειάζεται κι ένας οδηγός-ποστ με γενικότερα τιπς, θα τον ετοιμάσω.

Σχόλια
blog comments powered by Disqus