Εαρινή φασολάδα στα ikea


Αρχικά μια παραδοχή ζωής: τα ikea τα αγαπώ. Συνοψίζουν την ευφυΐα, πρακτικότητα, απλότητα εκφρασμένη όχι σε άχρηστα λόγια, αλλά στο απλό αντικείμενο καθημερινής χρήσης. Και πόσο μάλλον όταν το καλό ντιζάιν μπορεί να το αποκτήσει σε καλή τιμή η πλατιά μάζα, ενεργή "δημοκρατία" τελείως.
Έτσι λοιπόν μια εαρινή βόλτα, έτσι πρωί πρωί που είναι απολαυστικά ήσυχα, κατέληξε σε ρεπορτάζ. Γιατί, ναι, τα ikea, δεδομένου ότι ψωνίζουν όλοι από εκεί, καθορίζουν το αισθητικό περιβάλλον του Αθηναίου. Τι θα δεις λοιπόν στα σπιτια φίλων σου;

Στην πρώτη φώτο. Εντελώς σπουδαίο ντιζάιν σε σούπερ τιμή; Αυτή η πολυθρόνα έκανε θραύση όταν ήρθαν το '05 τα ικεα, μετά εξαφανίστηκε από τους καταλόγους, και τώρα επιστρέφει. Είναι αδιαμφισβήτητα καταπληκτική η φόρμα της, μπορεί να μπει και σε κήπο αλλά και σε εσωτερικά μίνιμαλ, ουλτρα μόντερν σπιτιών. 25€.


Τα μεταλλικά/ξύλινα γράμματα δεν τα βρισκα πουθενά στην Ελλάδα, πάρα μόνο στα πολύ ακριβά καταστήματα. Είναι τόσο ωραία διακοσμητικά αντικείμενα, τραβούν κατευθείαν το μάτι, και αυτά θα κάνουν θραύση, ήδη το μεγάλο λευκό είχε εξαφανιστεί. Βιβλιοστάτες 1,95-2,95.


Γλαστράκια που θα βαρεθείς να βλέπεις, παλ, σιελ, ροζ, λαχανί, όπου και αν τα βάλεις οπτική φρεσκάδα με 1€.



Το παλιό τσίγκινο όχι τόσο σπουδαίο ποτιστήρι αποσύρθηκε και ήρθε αυτό το εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο με τις θελκτικά ιδιαίτερες πλήρεις καμπύλες του. (9€)


Πριν λίγους μήνες εισήγαγε μια νέα σειρά πόστερ λακαρισμένων πάνω σε χοντρή επιφάνεια. Βγήκαν 2 σχέδια, το 1 με επαναλαμβανόμενους κύκλους αποσύρθηκε, αυτό το ποπ αρτ στυλ Λιχτενστάιν, μένει και θριαμβεύει, μα ταιριάζει παντού, 13,95€.


Και αν το πιο πάνω αρτ είναι διαχρονικό, αυτό είναι τόσο τρέχον. Βλέποντας το 2 χρόνια τώρα, δεν το συμπάθησα, ούτε τώρα που κρεμόντουσαν καρτούλες.
Αλλά προχωρώντας πιο κάτω το εκτίμησα: μα αυτό είναι καταπληκτικό για να κρεμάς κάλτσες; Δεν υπάρχει χειρότερο απ' το να απλώνεις κάλτσες, τις μανταλώνω ομαδικά, βιαστικά και τσαπατσούλικα και συνήθως πέφτουν. Ενώ μ' αυτό, ούτε ψάχνεις μανταλάκια, και μεταμορφώνεται και σε κρεμαστάρι στο εσωτερικό του σπιτιού. Εύγε, ανακάλυψα την Αμερική μου!




'Αλλη νοικοκυροσύνη, το σετ σφουγγαρίστρα, κουβάς, φαράσι, σκούπα τα όποια η ικεα, ναι, επανεφηύρε. Πότε άλλοτε δεν είχαν ιδιαίτερο ντιζάιν αυτά του πεταματού αντικείμενα (μπρρρ θυμάμαι κάτι ζεμπρέ κοντάρια που χω δει στην αγορά). Ο κουβάς έχει ροδάκια και τολμηρές γραμμές, κορυφαίο δε πως αγκαλιάζονται και δένουν σετ τα κοντάρια σκούπας/φαρασιού. 4-95-6.95€!


Η ντουλάπα στο σωστό χρώμα. Γιατί αν είναι αυτά τα ξυλί της κάμαρας, δεν μπαίνουν σε επαγγελματικό χώρο. Ενώ αυτή, είναι λευκή, με μοντέρνα χερούλια και στέκει και σε γραφείο, μαζεύει μαζικά και γρήγορα το οπτικό χάος άριστα.


Μου καλάρεσε το τραπέζι αυτό, που έπεσε στα 25€, και είναι ιδανική εναλλακτική όχι μόνο για κουζίνα, αλλά και gia γραφείο: έχει βάθος σαν επιφάνεια εργασίας και έχει καλύτερη, πιο σφιχτή, πιο φιλική αίσθηση η επιφάνεια εργασίας, σε σχέση με τις κλασσικές κούφιες τάβλες lack.


Η παλιά κλασσική στρόγγυλη χάρτινη λάμπα παραμένει, μα έφτασε στα η φρεσκάδα που χρειάζεται η μόδα για να ανανεώνεται. Το φως διαχέεται πολύ ωραίο στο σχέδιο μαξιλάρι, και αποτελεί μια πολύ καλή φτηνή επιλογή (4€) για διαφορετικό φωτιστικό.


Πολύ γερή είσοδος στα φωτοβολταϊκά. Πέρσι είχαμε 2 μοντέλα, τώρα ολόκληρη σειρά. Είναι πιο τσιμπημένα απ' τα απλά, αλλά αυτά τα πολύχρωμα μπάλες φανάρια (9.95€), έτσι πολλά μαζί, είναι νοστιμιά.


Όλα τα παραπάνω είναι και αδιάφορα μπροστά στον βασικό λόγο επίσκεψης στα ικεα, που είναι το φαγητό και συγκεκριμένα τον τελευταίο καιρό η καταπληκτική φασολάδα. Συνήθως είναι η σούπα ημέρας, κάνει 1.50€ , είναι βιολογικά θρεπτική και το νιώθεις, τα φασόλια ιδανικά βρασμένα, και ευκαιρία για εργένικα στομάχια να φάνε κάτι σωστό.
Ιδανική συντροφιά στο υγιεινή διατροφή και το μενταγιόν λαχανικών (0,60€/τμχ), οπωσδήποτε με την σως από πάνω.

-Ιkea hacked: μόλις διαπίστωσα, χρειάζεται κι ένας οδηγός-ποστ με γενικότερα τιπς, θα τον ετοιμάσω.

Σχόλια

  1. Συνταξιούχοι πάνε πλέον για πρωινό, καθώς στοιχίζει ελάχιστα (νομίζω 1,5 ευρώ πλήρες πρωινό ή κάτι τέτοιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, καφέςόσο θες-ομελέτα-μπεικον-ψωμί μόνο 1,50ευρω... αλλά μόνο 9 με 10 το πρωί..
    α! εκεινη την ώρα ο καφες δωρεάν! το ικεα ανοιγει στις 10!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala posa su dinoun kai diafimizeis to ikea alla kai alla ksenon magazia
    de tha prepe na se lene athensville

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κουβας σφουγγαρισματος ειναι απιστευτα βολικος με τα ροδακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μακάρι, νομίζω θα μου άξιζε, άλλά δεν εχω βγάλει δραχμή και το χω και καμάρι ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. akomi xeirotero pou den exeis vgalei frago,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Και πόσο μάλλον όταν το καλό ντιζάιν μπορεί να το αποκτήσει σε καλή τιμή η πλατιά μάζα, ενεργή δημοκρατία τελείως."
    Να χαρώ εγώ δημοκρατία!! Να δεις τι ωραία που θα ναι όταν αποκτήσουμε (σύντομα) και εμείς μισθούς και συνθήκες εργασίας όπως στις ασιατικές χώρες που παράγει η ΙΚΕΑ! Όλοι οι "δυτικοί" καμαρώνουμε για τις φτηνές αγορές μας μέχρι στο τέλος να κινεζοποιηθούμε και μεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άδικο δεν έχεις. Το σχόλιο μου αφορά μόνο το ντιζάιν, και τις δεδομένες συνθήκες. Μακάρι να 'ταν αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ok, πάω πάσο...άλλωστε και εγώ έχω σπίτι μου είδη ΙΚΕΑ, απλά σχολίασα για να μην ξεχνάμε και την άλλη όψη του νομίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σιγα τις μουφες που πουλαει η ικεα...μηδεν ποιοτητα!δε τα τρωω στραγαλια τα λεφτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σουπερ και τα δύο, παλι θα με βαλεις σε εξοδα!

    din

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό με τα μανταλάκια το εκτιμάνε και οι γυναίκες που κρεμάνε τα εσώρουχα....το βλέπω σε πολλά μπαλκόνια και πιάνει λίγο χώρο στην απλώστρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θέλω την πλαστική καρεκλίτσα πολυθρονίτσα τώρα!! ας κάνανε και delivery να μην τραβιόμασταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναρπασητ και συνεπως αφαντη εγινε η πολυθρονα! Damn you Athensville!!! Μας εμεινε ομως η φασολαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Einai paraxeno. Stin Dytiki evropi to Ikea theoritai cheap & globalized trash. To lidl ton epiplon. Edo einai akoma tis modas. Distychos, I ellada einai polla chronia piso, opos panta...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς