Νέα του Εμπορικού Κόσμου


Latest: Φεύγει απ' την Ελλάδα η FNAC! Θέε μου το κατάστημα στο Μοναστηράκι, το καφέ στην ταράτσα, κάτι να κάνουμε!!!



Πολυτεχνείο έναντι: τα goodys των λυκειόπαιδων έκλεισαν πριν τρια χρόνια στην Κάνιγγος, σειρά έχουν αυτά των φοιτητών (;) Πατησίων & Στουρνάρη. Η νέκρα έχει απλώσει τα δίχτυα της στην ιστορική περιοχή (πέρα απ' τα ναρκωτικά και τους βανδάλους).
Έκτακτο: θλίψη στα φαστφουντάδικα, έκλεισαν και τα McDonalds της Πατησίων.


Βερανζέρου: έκλεισε το αγαπημένο μου Bazaar. Ούλτρα καταθλιπτικό, αγαπημένο ναρκωμανών και αστέγων, μίνι διασκεδαστικές κλοπές, ένα εργαστήρι κοινωνιολογικής ανάλυσης. Υγ: με συγκινεί ακόμα το λογκο του Μινιόν, come back!


Ούλτρα σικ: βιτρίνα sanitas φυσικά και στα Κάτω Πετράλωνα, οι θιασώτες του σικ γραφικού τσιμπάνε κολοκυθοκεφτέδες στα χοτ Άνω.


Αιγάλεω μπουτίκ: συγκινητικά κιτς. "Το υστέρημα μου σε κοχύλια, τα κρεμώ στην βιτρίνα, κάτι έκανα για το μαγαζάκι μου"

Στενοχώρια: τα εξαιρετικά χαρτιά Περράκης μετακομίζουν κάπου στην Πειραιώς και το ιστορικό τρίγωνο, καλώς ή κακώς, χάνει άλλο ένα κομματάκι απ' την παραδοσιακή του ταυτότητα.


Σχόλια

  1. Τώρα θα φύγει και το fnac από το Μοναστηράκι (κι από παντού), πάει κι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. un (presque) Français à Londres,Ιουλίου 06, 2010 10:49 π.μ.

    Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Καθημερινής


    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_06/07/2010_407014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ κρίμα για το κατάστημα στο Μοναστηράκι και για την ευρύτερη περιοχή. Νομίζω θα πέσει και πάλι σε δεκαετία μαρασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Konstantinos KantakouzinosΙουλίου 06, 2010 8:14 μ.μ.

    Θα τονίσω την λεξιπλαστικήν διάστασιν των Ελλήνων εμπόρων με την ακόλουθη φωτογραφία (ληφθείσα το Πάσχα):

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει έλθει σε συμφωνία με το Public να πάρει τα καταστήματα της οπότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κλείνουν τα Fnac??? τι θλίψη, δεν θα κοιμηθώ το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πωπω, τα περισσότερα από τα καταστήματα που ανέφερες δεν τα γνωρίζω! Κρίμα είναι που δεν ξέρω τόσο καλά την Αθήνα. Βέβαια, γνωρίζω τα της παραλίας, αλλά σε ζηλέυω που ξέρεις τόσο καλά τους δρόμους της Αθήνας και σε ευχαριστώ που μέσα από τις εικόνες και τα σχόλιά σου μαθαίνω κι εγώ κατιτίς παραπάνω!

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα public ήρθαν σε συμφωνία με τα FNAC μόνο για τα καταστήματα του MALL και της Γλυφάδας...όχι όμως και για το κατάστημα στο Μοναστηράκι (αφού ήδη διατηρεί πολύ κοντά στο Σύνταγμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι, αναγνώστες στο ρεπορτάζ. Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Update:η φωτό από τα Κάτω Πετράλωνα ανήκει σε μαγαζί που έχει κλείσει εδώ και δύο μήνες. Υποθέτω την έχεις τραβήξει φθινόπωρο ή κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με τέτοια βιτρίνα πως θα μενε ανοικτό. Απρίλη πρέπει να την τράβηξα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φιλε με σοκαρει αυτο που εγραψες για τα goodys στη πατησιων! δεν μπορω να καταλαβω αν υπαρχουν η δεν υπαρχουν συμφεροντα οργαν ωμενα που υποβαθμιζουν μια ολοκληρη περιοχη, πιο πιθανο μου φαινεται να οφειλεται στην εγκαταλειψη και το χαος της αδιαφοριας και αυτο μου φαινεται πολυ πιο τρομακτικο.
    πραγματικα στενοχωρηθηκα, δεν ειχα κατσει πολλες φορες αλλα πως μπορει να ξεψασει κανεις αυτες τις φορες αν ηταν μετα απο συναυλια στο ροδον, mercury rev, τρυπες η και αλλες παλαιοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. athensville,
    epeidi agapw to blog sou tha ithela na se parakalesw na mi ksanabaleis link tis efimeridas to Bima se auto. Exei ena epipedo to blog sou, de mporei na anaferesai se tetoia kommatiki fyllada. Ektos an theleis na anafertheis kai sto logo tou Erdogan gia tin Athina...
    kata t'alla to blog sou einai agapimeno.. xx :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μα είχε το πληρέστερο άρθρο! αγνά τα κριτήρια μου πάντα :-x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η FNAC δεν είχε καλή τύχη ούτε στην Ιταλία, γενικά πάει καλά μόνο σε γαλλόφωνες χώρες. Ομολογώ ότι για μένα ποτέ δεν ήταν ο πρώτος προορισμός όταν ήθελα βιβλία ή/και ηλεκτρονικά. Από κει και πέρα κρίμα το θαυμάσιο κτήριο στο Μοναστηράκι, ποιος διαθέτει αρκετά λεφτά μεσούσης της κρίσης για να το νοικιάσει ή και αγοράσει; Κρίμα και για τα Goody's στην Πατησίων. Το σημείο εκείνο είναι και αυτό από τα χειρότερα της Αθήνας ειδικά τώρα που οι κάτοικοι καθάρισαν την Πλατεία Εξαρχείων από τα πρεζόνια. Οι κάτοικοι κάτι επιτυγχάνουν όπου δεν έχει κατοίκους όμως;
    Άλλο νέο: στο καταπληκτικό κτήριο γωνία Σκουφά-Πλατείας Κολωνακίου πρόκειται να ανοίξει ένα καινούριο Massimo Dutti. Η ανακαίνιση τέλεια, ξανάνοιξαν και τα Κούπια, αγαπημένη και πάμφθηνη ημιυπόγεια ταβέρνα επί της πλατείας Κολωνακίου που είχε κλείσει όσο διαρκούσαν τα έργα ανακαίνισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ άσχημα όλα αυτά. Καλώς ή κακώς τα καταστήματα franchise πέρα από ευάλωτα στην οικονομική κρίση είναι ευάλωτα και στην αστική υποβάθμιση, όταν δυσκολεύονται πλέον να κρατήσουν σε μια υποβαθμισμένη περιοχή το επίπεδο παροχής υπηρεσίας που καθορίζουν (μιλάω για τα Goody’s). Και μόλις φύγουν η περιοχή υποβαθμίζεται ακόμα πιο γρήγορα γιατί – καλώς ή κακώς, το ξανάλεω – η παρουσία τους δίνει μια αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας και προσελκύει κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ άσχημα όλα αυτά. Καλώς ή κακώς τα καταστήματα franchise πέρα από ευάλωτα στην οικονομική κρίση είναι ευάλωτα και στην αστική υποβάθμιση, όταν δυσκολεύονται πλέον να κρατήσουν σε μια υποβαθμισμένη περιοχή το επίπεδο παροχής υπηρεσίας που καθορίζουν (μιλάω για τα Goody’s). Και μόλις φύγουν η περιοχή υποβαθμίζεται ακόμα πιο γρήγορα γιατί – καλώς ή κακώς, το ξανάλεω – η παρουσία τους δίνει μια αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας και προσελκύει κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς