Kοινωφελής γυμναστική


Μετά από μια ταραγμένη Πέμπτη όπου η αποδοχή του εγχειρήματος των atenistas ήταν εξωφρενική, αποφασίσαμε γοργά να προχωρήσουμε στην πρώτη μας δράση. Έτσι για να δείξουμε ότι αυτά που γράφουμε τα εννοούμε.
Έχοντας αυγουστιάτικα κάνει πολλές βόλτες στην πόλη για να βρούμε σημεία δράσης, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε απ' το δρομάκι ανάμεσα στην Αρχαία Αγορά και τον Άρειο Πάγο, τι πιο συμβολικό, τι πιο Αθήνα. Πρωί σαββάτου συγκεντρωθήκαμε εμείς και εμείς (χωρίς να ενημερώσουμε τους φανς μόνο και μόνο για να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία και την οργάνωση τέτοιων δράσεων), και προχωρήσαμε με φωτοδιασπώμενες σακούλες για να καθαρίσουμε τον δρόμο. Παρόλο που υπήρχαν 5-6 κάδοι στο μήκος του δρόμου, το σκουπιδομάνι ήταν αρκετό στο τριγύρω, μάλλον θα πρέπει να το φροντίζει καλύτερα ο Δήμος.
Εκεί που η κατάσταση όμως ήταν απελπιστική ήταν στα ψηλότερα βραχάκια που οι οδοκαθαριστές βαριούνται ν' ανέβουν. Βάσει των ευρημάτων η υπηρεσία μας προσδιόρισε τις χρήσεις του άνω χώρου: αρχαιολάτρεις ναρκομανείς να τρυπιούνται-σύριγγες παντού, ζευγάρια να χαμουρεύονται και όχι μόνο (5 κυλοτάκια βρέθηκαν, οι Αθηναίες προτιμούν το κόκκινο), κορίτσια που παρατούν xl σερβιέτες, προφυλακτικά σ' όλα χρώματα, αθάνατα εισιτήρια του 2001, αγόρια με καλλιτεχνική ματιά να σφηνώνουν μπουκάλια μπύρας στις σχισμές των βράχων, και φυσικά αφοδευτήριο, όπου -πόσο παθιασμένοι Αθηναίοι πια- μαζέψαμε και τα χαρτιά.
Απολογισμός: 8 σακούλες γεμάτες μικροσκούπιδο. Όταν γυρίσαμε το βλέμμα διαπιστώσαμε, ότι hey, κάναμε δουλειά, καθαρίσαμε τον χώρο, οι πάμπολοι τουρίστες που περνάνε απο κει θα χουν πια την εντύπωση ότι η Αθήνα είναι ένα τσικ πιο φροντισμένη. Αυτή η βόλτα μας που ξεκίνησε αμήχανα και μη έχοντας το know how, κατέληξε με ένα αίσθημα ευχαρίστησης, και με στέρνα ιδρωμένα. Κοινωφελής γυμναστική, ας το πούμε έτσι.
• Ντεσού-ευχάριστη έκπληξη: ο γνωστός φωτογράφος Σπύρος Στάβερης περνούσε τυχαία απ' το σημείο, μας φωτογράφισε και πιάσαμε την κουβέντα που συνεχίστηκε με την αυτοψία σ' ένα οικόπεδο που θέλουμε να αναμορφώσουμε στο Μοναστηράκι καθώς και στο Bios που, btw, είναι φανταστικό τα μεσημέρια: βινταζ έπιπλα παρόντα, ποζάτες φάτσες απούσες, τέλειο!
• Περισσότερα κι εδώ

Σχόλια

  1. maria (no2) προσοχη στη μεση θελει αυτο το σπορ, σκυψιμο με τροπο ή τσιμπιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδιά χαίρομαι πολύ για τη δράση σας αλήθεια αλλά μετά από 2-3 μήνες μήπως η κατάσταση θα είναι πάλι ίδια σύριγγες και κόκκινα κυλοτάκια πεταμένα παντού; αν δεν φροντίσει ο δήμος και οι ίδιοι οι πολίτες που πάνε εκεί και μαστουρώνουν / χαμουρεύονται / βολτάρουν να φροντίσουν το μέρος δεν θα γίνει τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1000 μπραβο !!! Ετσι... να μαθουνε οι κανιβαλοι πως ειναι οι ανθρωποι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι ανάγκη να το βλέπεις μόνο από την απαισιόδοξη πλευρά.

    Τυγχάνει να έχω κάνει ακριβώς το ίδιο σε κάποια φάση και έχω δει ότι δράσεις τέτοιου είδους δεν ωφελούν μόνο για αυτό καθεαυτό τον καθαρισμό (μην σου πώ και καθόλου για αυτό), αλλά και για τις "παρενέργειες". Όπως για παράδειγμα τους περαστικούς που θα δουν ότι κάποιοι ξοδεύουν εθελοντικά τον χρόνο τους για να μαζέψουν τα σκουπίδια που πετάνε άλλοι. Κάποιοι από αυτούς θα το σκεφτούν διπλά πριν πετάξουν σκουπίδι ξανά, όσο ζώα και να είναι. Επίσης αυτοί που σας είδαν ενδεχομένως να το συζητήσουν και με κάνα φίλο τους και να συμβεί το ίδιο σε ευρύτερο κύκλο κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mprabo stous Atenistas!!

    euxomai ta melh na pollaplasiastoun taxista, k auth h symbolikh sas energeia na einai mono h arxh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή αρχή λοιπόν. (Εάν τα κιλοτάκια ήταν σκισμένα ας δείξουμε κατανόηση.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sugoura xriazete na katharisti i ellada , alla xriazete kai mia lusi sto na mi vromizete kai i lisi einai ta upsila prostima opos uparxoun se oles tis xwres. Esto gia ekfovismo , an ikseres otan peta ena skoupidaki mporei na pliroseis 300 euro , tha to ksanaskeftosouna... `oreos o romantismos gia prostasia tis fushs klp klp , alla dustixos de pianei....An sumfonite kante me add sto facebook Greece Sos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς