O βομβαρδισμός της Κολιάτσου


Τρόμαξε η πόλη παρασκευιάτικα, όταν το ορμητικό αεράκι "Νικήτας" διέσχισε την Πατησίων. Ήταν δε τόση η ισχύς του φαινομένου -σαν το όραμα του ικανού πολιτικού-που ξύπνησε κάτι ξεχασμένα κομπρεσέρ του Δήμου και διέλυσαν όλη την Πλατεία Κολιάτσου, ίσα που πρόλαβαν τα άμαχα παγκάκια να μαζευτούν το ένα πάνω στ' άλλο σε μια ακρούλα. (info: δεν ήταν προγραμματισμένο πουθενά αυτό το -ευπρόσδεκτο- έργο, να του φτασαν αποθαρρυντικές δημοσκοπήσεις;).
Μετεωρολόγοι μάλιστα μιλάνε για γιγάντωση του φαινομένου, το αναβαθμίζουν μάλιστα σε τυφώνα και προβλέπουν ακόμα πιο ακραία φαινόμενα μέχρι τον Νοέμβρη: ανατινάξεις κτιρίων, γκρέιντερ να σκάβουν όλο του Ψυρρή, λαμαρίνες να πέφτουν και να αποκαλύπτουν τη νέα Δημοτική Πινακοθήκη και σε ρόλο Αρμαγεδώνα τη Ζωζώ σε νέα συναυλία.
Θα μου πεις, τα γνωστά νεοελληνικά, όλα τα έργα στο τέλος. Μα ποια παλαιοπολιτική λογική τον κάνει να πιστεύει ότι οι Αθηναίοι θα ξεχάσουν την κατάπτωση της πόλης στη θητεία του; Πόσο χειραγωγούμενα χαϊβάνια θεωρεί τους ψηφοφόρους τελικά; Και το ουσιαστικότερο: πόσο ν' αγάπησε αυτός ο άνθρωπος την Αθήνα που την άφησε 4 χρόνια στην αδιαφορία και την εξαθλίωση, και δεν της χάρισε μια χαρά νωρίτερα, προκειμένου να προσφέρει στο εγώ του και μόνο, ένα εντυπωσιακό φινάλε;


Το προεκλογικό μπλοκμπάστερ: σε φουλ ετοιμασίες το γκρέμισμα του κτιρίου ΝΑΤ, Βερανζέρου και Μενάνδρου. Kάτω απ' τις μπλε λινάτσες, εργάτες στις σκαλωσιές τοποθετούν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.


Προεκλογικό "νοιάζομαι": Σεπτέμβρης 2010: ο μήνας που ο Δήμαρχος ενημερώθηκε τι συμβαίνει στα πασίγνωστα πίσω ναρκοσκαλάκια του Δημαρχείου. Αφού συνήλθε απ' τη λιποθυμία που του προκάλεσε η πληροφορία, έδωσε εντολή να γίνουν λαμπερά σαν τον Ψινάκη, εξού κι ο έξτρα φωτισμός.

Σχόλια

  1. Ο διαλυμένος όμως κοινωνικός ιστός της πόλης δεν αποκαθίσταται με φτιασίδια. Και μπορεί η δημοτική αρχή να μην είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά του κέντρου της Αθήνας, ωστόσο ο λαοπρόβλητος δήμαρχος μπορούσε να έχει πιέσει και να έχει δράσει από την πρώτη μέρα της θητείας του (τα 3 πρώτα χρόνια ως πρωτοκλασάτο στέλεχος του κυβερνώντος τότε κόμματος και την τελευταία χρονιά ως δυναμικά αντιπολιτευόμενος για το καλό της πόλης). Δυστυχώς όμως αδράνησε. Ελπίζω ότι οι δημότες δε θα ξεχάσουν αυτή την αδράνεια και την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έργο να φαίνεται ότι κάνουμε και ας είναι καταστροφικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α εγώ είμαι υπέρ.
    Ήταν χάλια και παρατημένη η πλατεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μηδενά προ του τέλους μακάριζε φίλε Athensville! Περίμενε να δούμε την νέα μορφή της όντως παραμελημένης πλατείας Κολλιάτσου. Έχω μία προαίσθηση ότι θα μείνει σε συντρίμια πολύυυ καιρό μέχρι να φτιαχτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα τα θυμήθηκε όλα ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Δήμαρχος Αθηναίων τα τελευταία 12 χρόνια (που ψηφίζω στον Δήμο εγώ τουλάχιστον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηγές μου λέγουν ότι τα τεχνικά γραφεία έχουν πάρα φωτιά στο Λεκανοπέδιο: όλοι οι δήμαρχοι τρέχουν για μελέτες (μελέτες έτσι; σιγά μην γίνει ποτέ νηπιαγωγείο 4 εκατομμυρίων...) και για ολοκλήρωσιν έργων που εξαγγέλθηκαν τον προηγούμενον αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aααα μα στην Κολιάτσου έχουμε παράδοση σε τέτοια.
    Προμηθέως και Αγίας Παρασκευής, δημιουργήθηκε πάρκο εν μια νυκτί (κυριολεκτικώς) επί Εβερτ.
    Το πάρκο στη συνέχεια αφέθηκε στη μοίρα του, ήτοι αποχωρητήριο σκύλων και φιλοξενία μεθυσμένων στα παγκάκια.
    Athensville πάτε μια βόλτα στη Σίφνου και Αιλιανού, όπου υπήρχε οικόπεδο που χρόνια τώρα διεκδικούν διάφοροι. Ω! τι έκπληξη την τελευταία εβδομάδα έγινε πάρκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κολιάτσου, Κολιάτσου
    τρόμαξε η καλιά σου!

    Νικίτα προχώρα...
    παραιτήσου τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και γω υπέρ είμαι. Της καταψήφισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. anarwtiemai an h gay koinotita ths polis psifizei gay dimarxo k adidimarxo (nikita k psinaki).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάντως τον κ. Κακλαμάνη τον έχω δει...2 φορές: μία όταν έγινε η "πατάτα"στην Κύπρου κ Πατησίων κ μία φορά στα μπουζούκια!!! Δεν είναι αρκετά για την πρώτη τετραετία?? Στη δεύτερη θα βάλει τα δυνατά του, είμαι σίγουρη...
    Ένα πράγμα που με στενοχωρεί είναι πως πίστευα πως είχε όρεξη για έργο(ευτυχώς δεν τον είχα ψηφίσει)...
    Θα πάω αύριο να δω την πλατεία.
    Αναρωτιέμαι μήπως το έκανε για να ξεβολέψει τη νέα πιάτσα που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα εκεί. Άβυσσοςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Δημαρχούκος τα παίζει όλα για όλα! Δύο ακόμα κινήσεις απελπισίας κι από εμένα στη συλογή:

    1) Σήμερα 21/9/10 δημοτική αστυνομία απλωμένη σχεδόν παντού στη Δ. Αρεοπαγίτου (λίγο πιο χαλαρά στην Απ. Παύλου) εμποδίζει (σωστότατα βέβαια, αλλά μετά τις εκλογές ξεχάστε το) αυτοκίνητο με εξαιρετικά σοβαροφανή επιβαίνοντα να εισέλθει από παράπλευρη οδό στον πεζόδρομο, με το πρωτάκουστο στα 6 χρόνια λειτουργίας αυτού του κοσμήματος αστικής ανάπλασης: "Κι αν εσείς, κύριε, πατήσετε κάποιον ανυποψίαστο πεζό εγώ θα πάω μέσα"+ υπόδειξη εναλλακτικής ασφάλτινης διαδρομής παρόλες τις μουρμούρες και τα παρακάλια του παραβάτη (!!!).
    Monty Python-ικό παράλληλο δρώμενο: την ίδια στιγμή, από κάπου αλλού, και συγκεκριμένα από την επόμενη προς το Μουσείο Ακρόπολης κάθετο, έμπαιναν σφυρίζοντας αδιάφορα στη Δ. Αρεοπαγίτου δύο (2) αυτοκίνητα. Το πλήρωμα του περιπολικού της Μunicipal Police, απορροφημένο (δεν το λέω ειρωνικά) στο καθήκον του, δυστυχώς δεν προσέχει το συμβάν.
    Extra: για τον ίδιο ή για άλλο λόγο (securitάς ΝΜΑ), εξαφανισμένοι οι γνωστοί μικροπωλητές μπροστά από τη scalinata του ΝΜΑ.

    2) Στα έμπροσθεν του υπερφωτισμένου πλέον Δημαρχείου (στην ομώνυμη πλατεία), αναίσχυντη επίδειξη του τεράστιου έργου του Δημαρχιακοτερότερου για την αύξηση του πρασίνου ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΤΑ διαμερίσματα του Δήμου.

    Το παιχνίδι χοντραίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλές αυτές οι προσπάθειες αλλά τελικά θα αφεθούν στη μοίρα τους και με τον καιρό δεν θα μπορείς να περάσεις μέσα από την "ανακαινισμένη" πλατεία Κολιάτσου όπως συμβαίνει και σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

    Να προσθέσω και κάτι άλλο:
    σήμερα περπάτησα τη διαδρομή απο το Πολυτεχνείο στην Πατησίων, έως την Ερμού. Για την κατάσταση στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο (πχ Τοσίτσα) δε χρειάζεται να πω κατι, νομίζω όλοι γνωρίζουμε την τραγική της κατάσταση. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν η βρώμα των πεζοδρομίων, τα σκουπίδια πεταμένα παντού ακόμη και στην περιοχή περί του Νομισματικού Μουσείου που νομίζω ότι δεν εμφάνιζε τέτοια προβλήματα. Αποκορύφωμα: ένα τσιγγανάκι που έκανε την ανάγκη του σε ένα παρτέρι με τους περαστικούς να κυκλοφορούν δίπλα! Στο τέλος της διαδρομής μου στην Ερμού, επίσης εξεπλάγην με τα βρώμικα πεζοδρόμια στην αρχή του δρόμου και τους πλανόδιους με τις "μαιμού" τσάντες παρατεταγμένες λίγο πριν από τα μαγαζιά.

    Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι σκέφτονται οι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παλια ειχαμε τη Ντορα δημαρχο,και ηταν καλη για γυναικα ...Και τωρα γυναικα δημαρχο χουμε,αλλα ειναι ΚΑΚΙΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κι ομως θα το κανουν.κι ομως πλανασε πλανην οικταν αμα νομιζεις οτι ολα αυτα ειναι ικανα να κανουν τους ΕΚΑΛΙΩΤΕΣ να ψηφισουν διαφορετικα.τι τους νιαζει εξαλλου αυτους???Αθηνα μενουν?αντε να πεταχτουν ως το ΝΑΤΑΚΑΠΟ για ενα καφεδακι μια στις τοσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι.ενω τωρα εγινε μια ΣΚΕΤΗ ομορφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι.ενω τωρα εγινε μια ΣΚΕΤΗ ομορφια τι να σου πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...εσυ τι λες καμινη να ψηφιζε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. φαινεται θα του χαλαγε τη δικια του-αν αυτο που εγραψες ευσταθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ή αυτο , ή μας εχουν παρει για πολυ χοντρομ...ς ολους εμας τους υπολοιπους αδερφε οι..αδερφες ψυχες,του δημου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. οτι ακριβως κι εσυ.στο πιγαδι κατουρησανε αυτοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς