Στα παρτέρια των τεμπέληδων


Το περασμένο Σάββατο, μέσα στο κρύο το βαρύ, βρεθήκαμε 40 atenistas στο Ιστορικό Κέντρο με αποστολή να μοιράσουμε φυλλάδια για εναλλακτικούς τρόπους πάρκινγκ στην περιοχή και να κάνουμε και την πράσινη δράση μας.
Τι μας δίδαξε η εμπειρία; Ότι η χιονόπτωση κάνει τέτοιες δράσεις κινηματογραφικές και αξέχαστες κι επίσης ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν δουλεύουν.
Με 2 αξίνες, 3 τσαπιά βρήκαμε τα παρτέρια και σε λίγα λεπτά τα 'χαμε σκάψει και φυτέψει τις ανθεκτικότατες χαρουπιές. Αυτό, τίποτα παραπάνω. Και με μηδέν αντίδραση, γιατί πηγαίνοντας εκεί υπολογίζαμε ότι οι καταστηματάρχες και οι περιοίκοι είχαν βγάλει τα δέντρα, και σε κάποιες περιπτώσεις τσιμεντώσει τα παρτέρια, για να εξυπηρετηθούν πάρκιγνκ ανάγκες τους. Κι όμως αυτό δεν συνέβαινε καθόλου: όλοι οι καταστηματάρχες καταχαρούμενοι που κάποιος νοιάστηκε να 'ρχονται να βοηθούν, να λένε ότι θα τα φροντίσουν και να μας λένε ότι στέκουν έτσι χρόνια παραμελημένα.
Κι εκεί που ξεπαγιάζαμε, και τα μεγάλα συμφέροντα δεν τα συναντήσαμε, σκεφτόμουνα: ποιανού δουλειά είναι η διατήρηση των δέντρων; Ποιος έπρεπε να ελέγχει τα παρτέρια αν είναι σε σωστή κατάσταση; Το Τμήμα Κηποτεχνίας του Δήμου φυσικά, και πόσο σοκαριστικό να αντιλαμβάνεσαι εκείνη τη στιγμή, χειροπιαστά, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλεύουν, παίρνουν τον ζεστό μισθουλάκο τους και δεν βγαίνουν να κάνουν μια δουλειά που 3 άνθρωποι επί 1 παρτέρι= τα 15 λεπτά που χρειάστηκαν να φυτευτούν και με στοιχειώδη μέσα, χωρίς τις καλοπληρωμένες μηχανηματάρες του Δήμου.
Όχι, για να καταλάβουμε πόσο γκαβοί είμαστε, και πόσο απλή κι εύκολη είναι η απάντηση στα προβλήματα της πόλης: κάνε τη δουλειά σου, εφάρμοσε το νόμο.


O καταστηματάρχης, που όχι μόνο στη στιγμή πήγε κι αγόρασε χώμα, αλλά πήρε την αξίνα κι έσκαβε το τσιμέντο.

Σχόλια

  1. "...ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλεύουν, παίρνουν τον ζεστό μισθουλάκο τους και δεν βγαίνουν να κάνουν μια δουλειά που 3 άνθρωποι επί 1 παρτέρι= τα 15 λεπτά που χρειάστηκαν να φυτευτούν και με στοιχειώδη μέσα, χωρίς τις καλοπληρωμένες μηχανηματάρες του Δήμου".

    Aαααα, athensville, φτου κακά, να λες τέτοια πράγματα τέτοιες μέρες, που σύσσωμη η χώρα στέκεται στο πλευρό των κατασυκοφαντημένων δημοσίων υπαλλήλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ athensville,

    με αφορμή αυτό που αναφέρεις ότι περιμένατε αντιδράσεις των καταστηματαρχών και δεδομένου ότι παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις δράσεις των atenistas, θα ήθελα να κάνω τα εξής σχόλια. Οι δράσεις αυτές, αποτελούν πολιτική στάση, ακόμα και αν οι atenistas θέλουν να αποποιηθούν κάτι τέτοιο. Και χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό «πολιτική» καλοπροαίρετα. Ο τοπικός χώρος στον οποίον δράτε (της πόλη, της γειτονιάς) είναι χώρος πολιτικός, στον οποίον μάλιστα οι συγκρούσεις συμφερόντων είναι πολύ πιο εμφανείς, άμεσες και παρούσες απ ότι στο κεντρικό επίπεδο, που θεωρείται ο κατεξοχήν πολιτικός χώρος, όπου οι συγκρούσεις είναι πιο απόμακρες και απρόσωπες.

    Καλώς ή κακώς, με πρόθεση ή χωρίς πρόθεση αποκτήσατε μεγάλη δημοσιότητα και απήχηση. Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη κοινότητα/δράση/συλλογικότητα/κίνημα/συνδυασμός που αποκτά μέσα σε λίγους μήνες αυτή τη δημοφιλή ανταπόκριση σε καιρούς απάθειας και ειδικότερα μάλιστα ανάμεσα στους νέους. Πιθανότατα δε φανταζόσασταν κάτι τέτοιο, αλλά η πραγματικότητα πάντα είναι διαφορετική και πάντα μας επιφυλάσσει νέες απαιτήσεις, στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε.

    Τα αναφέρω όλα αυτά, για να διευκρινίσω ότι κρίνεστε πλέον με πολιτικά κριτήρια. Το που δράτε, το πώς δράτε, το τι προτείνετε, το πώς αποφασίζετε και αντιλαμβάνεστε την έννοια της συλλογικότητας, όλα είναι σημαντικά. Η σχέση σας με περιοδικά, ομάδες, κόμματα, επιχειρηματίες θα γίνουν εκ των πραγμάτων στόχος σχολιασμού. Η βασική αρχή του προτιμώ να δρω και όχι να γκρινιάζω είναι σημαντική για αρχή, αλλά φοβάμαι ότι εξαντλείται γρήγορα και σύντομα θα προσκρούσει σε ερωτήματα: πώς δρω, γιατί, πού προσβλέπω, τι γειτονιά φαντάζομαι, τι κοινωνία θέλω, ποιός θέλω να επενδύει, ποιός θέλω να είναι υπεύθυνος, όπου εκεί θα υπάρξουν πολλές διαφορετικές φωνές εκ των πραγμάτων, καθώς όλα αυτά είναι πολιτικά ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω πως θίγεις ένα πολύ σωστό και ρεαλιστικό θέμα Χαραλάμπη... Παρ'ολα αυτά, ως ένα άτομο που συμμετέχει σε δράσεις των atenistas, μπορώ να σου μεταφέρω την προσωπική οπτική μου. Οι πράξεις των atenistas είναι βαθιά πολιτικές, και η επιθυμία τους για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας δεν αναλώνεται μόνο στην αισθητική της Πόλης μας. Είναι οι δράσεις (το να κάνεις κάτι, αντί να μιλάς για κάτι) που είναι επίσης πολιτική άποψη.

    Δεν είναι εντέλει πολιτική πράξη και η ανάλωση σε χαρτοπόλεμους και φιλολογικές συζητήσεις;

    Ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν, όταν αυτά προκύψουν. Μέχρι τότε, πάρε και εσύ τα γάντια σου και κάνε πράξη την αγάπη σου για την πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπω στις επόμενες διεκδικήσεις των δημοτικών υπαλλήλων να τίθεται θέμα επιδόματος "περιποίησης παρτεριών"...
    Οσο τα περί πολιτικής, μου θυμίζει ατέρμονες συζητήσεις στα αδιέξοδα τηλεοπτικά πάνελ. Το θέμα είναι να γίνεται έργο και κυρίως να αγαπήσουμε την πόλη μας, να βγούμε από τη νιρβάνα της απραξίας και του φρέντο και να γίνουμε αποτελεσματικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι που συμφωνείς ότι είναι πολιτική πράξη και θα χαρώ ακόμα περισσότερο αν ήξερα ότι το συνειδητοποιούν όλοι όσοι συμμετέχουν. Με την προτροπή σου, με βοηθάς να φτάσω στην ουσία της τοποθέτησής μου. Οι πολιτικές πράξεις και η αγάπη για την πόλη δεν μονοπωλούνται ούτε εξαντλούνται από αυτές τις δράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ως συμμέτοχος στις δράσεις των atenistas θεωρώτη στάση μου βαθιά πολιτική και το ίδιο θεωρούν όλοι όσοι από εμάς συμμετέχουν και έχω συζητήσει μαζί τους επ΄αυτού. Η στάση μου είναι μη κομματική αλλά 100% πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Οι πολιτικές πράξεις και η αγάπη για την πόλη δεν μονοπωλούνται ούτε εξαντλούνται από αυτές τις δράσεις."

    Και ούτε δείχνονται με την αποχή από πραγματικές δράσεις.

    Αν η πολιτική θέση κάποιου ατόμου είναι η αδράνεια, δεν θα έρθουν οι atenistas να τον σηκώσουν.
    Θα έρθουμε όμως (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) να ξεσηκώσουμε αυτούς που θέλουν κάνουν κάτι απτό για την Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Οι πολιτικές πράξεις και η αγάπη για την πόλη δεν μονοπωλούνται ούτε εξαντλούνται από αυτές τις δράσεις."

    Και ούτε δείχνονται με την αποχή από πραγματικές δράσεις.

    Αν η πολιτική θέση κάποιου ατόμου είναι η αδράνεια, δεν θα έρθουν οι atenistas να τον σηκώσουν.
    Θα έρθουμε όμως (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) να ξεσηκώσουμε αυτούς που θέλουν να κάνουν κάτι απτό για την Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. P.S. Ελπίζω μετά από την απάντηση να κάνεις follow τους atenistas ή εμένα στο twitter!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. P.S. Ελπίζω μετά από την απάντηση να κάνεις follow τους atenistas ή εμένα στο twitter!

    P.S.2 Πραγματικά δεν φαντάστηκες πως πρέπει να είναι κάποιος atenistas για να αγαπάει την πόλη του, ε; Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούν κάθε μέρα με τον τρόπο του έκαστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. - Πότε κάνω follow, πότε ξεκάνω follow, ανάλογα με τα κέφια!
    - Η αδράνεια δεν είναι πολιτική στάση κατά τη γνώμη μου.
    - Αν δεν είχαν πάρει τέτοια δημοσιότητα, δεν θα κάναμε τώρα αυτή τη συζήτηση, έτσι δεν είναι; και αυτό ακριβώς είναι που με ανησυχεί. Η οργή και η απογοήτευση όλων μας για αυτά που συμβαίνουν, να μην ξεφουσκώσει και να μη βολευτεί πίσω από ένα φύτεμα δέντρου, αλλά να απαιτήσει πολλά περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Η αδράνεια δεν είναι πολιτική στάση κατά τη γνώμη μου"
    Με υποχρεώνεις να ρωτήσω: Τι είναι, αν όχι απάθεια; Δεν είναι μια πολιτική κίνηση κατάφασης σε ο,τι γίνεται; Στην προσπάθεια υποβάθμισης και παραμέλησης. Το να αναλώνεται κάποιος σε προθέσεις, δεν είναι μία στάση αδράνειας; όταν ο ίδιος δεν εφαρμόζει τις ιδέες του;
    Η δημοσιότητα ίσως ήρθε από το πολύ απλό: ΔΡΑΣΕΙΣ!
    Όταν λίγοι άνθρωποι στην αρχή αποφάσισαν να πράξουν, αντί να "θάψουν" είχαμε μία νέα αντίληψη της πολιτικής, ότι αυτό που επιθυμούμε πρέπει να το επιδιώκουμε και να το προσπαθούμε. Ας φυτέψουμε το σπόρο της πόλης που θέλουμε.
    Ας κάνουμε την οργή δημιουργία!
    Χαίρομαι που ανησυχείς για το μέλλον, ειδικά για το μέλλον της ομάδας των atenistas, έλα να βοηθήσεις στην διαμόρφωσή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απο την αρχή φάνηκε ότι η ομάδα των Atenistas είναι ενα μεγάλο στοίχημα για την Αθήνα.
    Απο τη μια με τις δράσεις της, έντονα πολιτικές, προσπαθεί να δείξει ότι αν συμμετέχουμε μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής που βιώνουμε εμείς και οι γύρω μας. Ετσι, με απλές πράξεις - που έρχονται συνήθως να καλύψουν τη δυσλειτουργία ενός κρατικού μηχανισμού (απο κεντρικό ως τοπικο επίπεδο) - έδειξαν ότι μπορούμε.

    Κατα τη γνώμη μου όμως το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι έδειξαν ότι ακόμα και στην Αθήνα, υπάρχει μια κρίσιμη μάζα πολιτών που την απασχολεί το τι γίνεται και δρα για να βελτιώσει τα κακώς κείμενα. Και όσο συνεχίζονται οι δράσεις και η ενημέρωση γύρω απ'αυτό, περισσότεροι συμπολίτες θα παίρνουν το θάρρος να συμμετέχουν με το τρόπο που εκείνοι πιστεύουν για να βελτιώσουν το περίγυρό τους.

    Σημασία έχει λοιπόν να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που ζούσαμε περιμένοντας από τους άλλους να κάνουν κάτι, με αποτέλεσμα να μη γίνεται τίποτα.

    Γι αυτό και η πράξη αυτή είναι ακρως πολιτική - με την αγνότερη ερμηνεία της λέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θέλω να σχολιάσω την τελευταία φράση του Χαραλάμπη: ".. να απαιτήσει πολλά περισσότερα."

    Αυτός που παίρνει τη αξίνα κυριακάτικα και σκάβει ή μαζεύει σκουπίδια της πόλης, ενώ οι υπόλοιποι χαλαρώνουμε, το κάνει επειδή νιώθει νοικοκύρης.
    Αισθάνεται πως είναι συνιδιοκτήτης της γειτονιάς όπου μάζεψε τα σκουπίδια. Επειδή θέλει να είναι περήφανος για την πόλη του, που την αγαπάει, γι' αυτό αναλαμβάνει δράση.

    Αυτός που απλώς "απαιτεί" ή ζητάει, δεν νιώθει τη γειτονιά δικιά του.

    Για το κινητό, το αμάξι του, την ομορφιά του, τα γένια του, τα intellectuel γυαλιά του ίσως να νοιάζεται περισσότερο, όχι όμως για το βρώμικο κέντρο της πόλης μας.

    Γι' αυτό κατά την άποψή μου οι atenistas είναι μια ξεχωριστή περίπτωση σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου ο περισσότερος κόσμος πέρα από το ΙΧ του, το κινητό του, το διαμέρισμά του, τη θρησκεία του δεν νοιάζεται για τίποτε άλλο δημόσιο πράγμα ή υπηρεσία.

    Αισθάνονται νοικοκύρηδες και όχι ραγιάδες, επαίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η πολιτική είναι το ενδιαφέρον για τα κοινά και τα καθημερινά προβλήματα και θέματα. Με αυτήν την έννοια είναι πολιτική άποψη και στάση η γνώμη για την καθαριότητα, το πράσινο και τόσα άλλα.

    Αν αρχίσει όμως να "λιβανίζει" μονομερώς ή να μονοπωλεί (πχ στις αναρτήσεις ή στη θεματολογία) τότε για μένα αρχίζει να κομματικολογεί και να γίνει φερέφωνο αντι για δημιουργικό μέσο.

    Και για να μπούμε στην ουσία... ένα παρόμοιο πρόβλημα με τα παρτέρια είχαμε και στη περιοχή μου (Νέος Κόσμος). Τα δέντρα ξερώνονταν κόβωνταν αλλά τα παρτέρια μέναν κενά. Νέα δέντρα δε φυτεύονταν και.. μη γνωρίζοντας η υπηρεσία οδοποιϊας έρχονταν και τα έκλεινε τα παρτέρια με πλάκες... Όταν εγινε αναφορά στο Δήμο (με ξεκάθαρες φωτογραφίες με καινούργιες πλάκες σε δεντροστοιχία που ήταν κενη) δεν μπορέσαμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη... Αξίζει να σου πω ότι μέχρι σήμερα περί τις 15 θέσεις δέντρων έχουν μπαζωθεί με αυτόν τον τρόπο από τον ίδιο το Δήμο!!

    Το τραγικότερο όλων... όταν φυτεύσαμε μια λεμονιά σε ένα απο αυτά ήρθε συνεργείο να την βγάλει γιατί δεν ταίριαζε με την υπόλοιπη δεντροστοιχία!!

    Δυστυχώς όμως δεν φταίει ο κηπουρός του δήμου αλλά όλοι αυτοί που από κλητήρες έφτασαν να γίνουν διευθυντές χωρίς καμμιά γνώση και εμπερία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πώς από την απαίτηση για μεγαλύτερη πολιτική δράση, έφτασες στο ραγιαδισμό, στα κινητά, στα γένια και στα γυαλιά, δε μπορώ να το συνδέσω...

    Επίσης, επειδή ακούγονται αρκετά αλαζονικά όλα αυτά, θα σου επαναλάβω ότι η αγάπη για την πόλη ούτε μονοπωλείται, ούτε εξαντλείται σε αυτές τις δράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μήπως έπρεπε να το συνεχίσεις ?
    οι οποίοι ¨καημένοι΄ τόσα χρόνια έχουν φαει (ο καθε ένας με ενα δικό του τρόπο) από τα δικά μας χρήματα.
    Ειναι κακό να γενικεύουμε αλλά .... όπως από την εταιρεία μου είπαν σήμερα : "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!"
    Για αυτούς τους "κατασυκοφαντημένους" και για τους ανώτερους τους (γιατί και οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι !!!!!), υποφέρει όλη η Ελλάδα σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μήπως έπρεπε να το συνεχίσεις ?
    οι οποίοι ¨καημένοι΄ τόσα χρόνια έχουν φαει (ο καθε ένας με ενα δικό του τρόπο) από τα δικά μας χρήματα.
    Ειναι κακό να γενικεύουμε αλλά .... όπως από την εταιρεία μου είπαν σήμερα : "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!"
    Για αυτούς τους "κατασυκοφαντημένους" και για τους ανώτερους τους (γιατί και οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι !!!!!), υποφέρει όλη η Ελλάδα σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μήπως έπρεπε να το συνεχίσεις ?
    οι οποίοι ¨καημένοι΄ τόσα χρόνια έχουν φαει (ο καθε ένας με ενα δικό του τρόπο) από τα δικά μας χρήματα.
    Ειναι κακό να γενικεύουμε αλλά .... όπως από την εταιρεία μου είπαν σήμερα : "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!"
    Για αυτούς τους "κατασυκοφαντημένους" και για τους ανώτερους τους (γιατί και οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι !!!!!), υποφέρει όλη η Ελλάδα σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μήπως έπρεπε να το συνεχίσεις ?
    οι οποίοι ¨καημένοι΄ τόσα χρόνια έχουν φαει (ο καθε ένας με ενα δικό του τρόπο) από τα δικά μας χρήματα.
    Ειναι κακό να γενικεύουμε αλλά .... όπως από την εταιρεία μου είπαν σήμερα : "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!"
    Για αυτούς τους "κατασυκοφαντημένους" και για τους ανώτερους τους (γιατί και οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι !!!!!), υποφέρει όλη η Ελλάδα σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μήπως έπρεπε να το συνεχίσεις ?
    οι οποίοι ¨καημένοι΄ τόσα χρόνια έχουν φαει (ο καθε ένας με ενα δικό του τρόπο) από τα δικά μας χρήματα.
    Ειναι κακό να γενικεύουμε αλλά .... όπως από την εταιρεία μου είπαν σήμερα : "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!"
    Για αυτούς τους "κατασυκοφαντημένους" και για τους ανώτερους τους (γιατί και οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι !!!!!), υποφέρει όλη η Ελλάδα σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μήπως έπρεπε να το συνεχίσεις ?
    οι οποίοι ¨καημένοι΄ τόσα χρόνια έχουν φαει (ο καθε ένας με ενα δικό του τρόπο) από τα δικά μας χρήματα.
    Ειναι κακό να γενικεύουμε αλλά .... όπως από την εταιρεία μου είπαν σήμερα : "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!"
    Για αυτούς τους "κατασυκοφαντημένους" και για τους ανώτερους τους (γιατί και οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι !!!!!), υποφέρει όλη η Ελλάδα σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πως μπορεί κάποιος να σταματήσει την υπηρεσία valet parking σε γνωστά μπαρ και εστιατόρια, όπου παραδίδεις τα κλειδιά σου στον άνθρωπο του μαγαζιού και σου παρκάρει το αυτοκίνητο σε πεζοδρόμια, σε δρόμους με σήμανση απαγόρευσης ή και σε θέσεις μόνιμων κατοίκων (για το κέντρο); Μετά βέβαια χορτάτος και αεράτος φεύγεις και παίρνεις το αυτοκινητό σου...δίνεις και το δεκάευρο στο παιδί για το πάρκινγκ -δημόσιο χώρο που χρησιμοποίησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. arketa pia me tous dimosious ipallilous....giati na katevo na simparastatho se mia omada pou epi xronia katestrefan to elliniko kratos..einai axioi tis moiras tous kai skouzoun gia ta kektimena pou xanoun...oso gia tin protovoulia sas eyge gia akomi mia fora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πάντως οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν σχεδίασαν παράγωγα, δομημένα, swaps, τοξικά και δεν παρήγαγαν φούσκες.

    άλλο είναι το θέμα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Poly hairomai me ta erga pou kanete. ftanoun pia ta logia, k oi aerologies. mia harh, an einai na kanete kati mesa stis giortes, na to anakoinwsete egkaira sto istologio (sorry, alla oute f/b oute tweet thelw na'xw).
    na'ste kala, dinete mia nota aisiodoxias pou toso xreiazomaste. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και θέλω να θυμίσω πως πολύ σωστά η αγάπη για την πόλη δεν μονοπωλείται ούτε εξαντλείται από αυτές τις δράσεις και ούτε δείχνεται με την αποχή από πραγματικές δράσεις.
    Όταν μόνο υποδεικνύεις προβλήματα και δεν αποτελείς μέρος της λύσης, τότε ίσως να μην ενδιαφέρεσαι τόσο να την αγαπήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νομίζω ότι δεν έχουν κατηγορηθεί και για καμιά γενοκτονία. Αλλά όντως, άλλο είναι το θέμα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. μαλάκας (για να σας προλάβω)Δεκεμβρίου 16, 2010 1:24 π.μ.

    επαναστατική πράξη το φύτεμα (προσωρινό κι αυτό?) στα παρτέρια στο εμπορικό τρίγωνο? πολιτική δράση? από που κι ως που? το μόνο που καταφέρατε είναι να φτιάξετε την είσοδο των μαγαζιών. γιατί να αντιδράσει ο καταστηματάρχης? αφού του φτιάξατε το προφίλ για τα χριστουγεννα. έρχονται και τα χριστουγεννιάτικα ψώνια βλέπεις...
    ποιό το όφελος των αθηναίων από αυτή τη δράση?
    άλλοι παρατημένοι χώροι δεν υπήρχαν στην αθήνα εκτός απ΄την ''υποβαθμισμένη'' ερμού για να φυτέψετε δέντρα?
    να περιμένω κιθάρες στην ερμού για να γίνουν τα ψώνια πιο ευχάριστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. I think this is one of the best things that ever happened in this city - and I love the way they're told - no bad feelings, edgy irony and lots of fun. Love you guys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Υπάρχει ένα σοβαρότατο λάθος στο φυλλάδιο που μοιράσατε.

    Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει είδηση αλλά Μετρό και Ηλεκτρικός δεν λειτουργούν ως τις 2πμ , εδώ και κάτι μήνες! Τσακώνεστε για τα δέντρα αλλά δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ συγκοινωνίες!

    Δεν πείθετε, δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παλι καλα που προλαβες και μονος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βιάστηκες να κατακεραυνώσεις. Αυτό που λες ισχύει μόνο για τον ηλεκτρικό. Το μετρό λειτουργεί κανονικά ως τις 2 τα παρασκευοσάββατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς