Tο διπλό των Ρουμάνων


Οδός Παρασίου, πριν 2 χρόνια έψαχνα με πνεύμα άγουρου επενδυτή ν' αγοράσω ένα μικρό σπιτάκι. Στο περίμενε την διαχειρίστρια ανακάλυψα το σουβλατζίδικο απέναντι. Μου 'χαν κάνει εντύπωση τότε οι τιμές, το τυλιχτό μόνο 1.20. Έκτοτε το αδιεκρίνιστο της ανάγκης για μια βόλτα χαλάρωση τα βραδιά είναι η τέλεια αφορμή να κατέβω κάτω.
Το Βingo Grιll είναι ένα τίμιο ρουμάνικο σουβλατζίδικο: μπορεί οι τιμές να 'χουν ανέβει στο 1.70 αλλά εδω θα βρείς το μοναδικό πίτα με διπλό κεμπαμπ που έχει μια ενδιαφέρουσα ξεροψημενιά απέξω και ωμάδα εντός, τα άλλα κρεατικά που είναι πραγματικά καθαρά (δεν υπάρχουν ημίμετρα για τους βόρειους Βαλκάνιους, ξέρουν από κρέας καλύτερα από μας και απαιτούν το τοπ απ' τον ψήστη με την ευθεία ντομπροσύνη του σκληρά εργαζόμενου μετανάστη). Απολαυστική ιδιαιτερότητα (όχι τόσο πια), τα σουβλάκια ανοιχτό χωνί με το μισό να το καταλαβάνουν οι πατάτες, ένα πραγματικά χορταστικό γεύμα.
- "Δεινοκράτους, μετά τα Εξάρχεια" ακούγεται ο ταμίας να λέει στο ντελίβερυ, το μυστικό έχει ταξιδέψει αλλά στην όλη εμπειρία προσθέτει πολύ το να περιμένεις στο γκισέ: στη θέση του σουβλατζή κορίτσια μες στο νιάτο που εκτελούν με αντρίκια σβελτάδα το τύλιγμα, η tv στο βάθος στην εικαστικά πιο κιτς τηλεόραση που 'χω δει, χείριστα κλιπ τραγούδια οικτρά, ντυσίματα ασύλληπτα, πραγματικά χαζεύω κάθε φορά.
Ένα περίεργο μα ενδιαφέρον μιξ εντ ματς αυτός ο λαός, με την τουρλού ταυτότητα: ενα τεχνητό κράτος ουσιαστικά, ένα αδιεκρίνιστο συνοθύλευμα, φάτσες και ντυσίματα που θυμίζουν είτε Ζεφύρι είτε Βιέννη (περισσότερο το πρώτο), με την ορμή του Βαλκάνιου και την θλίψη του μπυροΠολωνού. Δεν πιάνονται από πουθενά, αλλά από τίμιο σουβλάκι σίγουρα ξέρουν. Και dobre και buono και highly recommended!
- Bingo grill, Παρασίου 38, Πλ. Αττικής

Σχόλια

  1. eilikrina tha thela na katalavo
    a. giati afti i emmoni sou me ta magazia ton metanaston eno ta dika mas klinoun to ena meta to allo
    b. ma blog tis evdomadas to pastaflora? os ti? eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνδυασμός λοιπόν Βιέννης και Ζεφυριού. Σίγουρα κάτι διαφορετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H περίοδος που ανθίζουν αυτά τα μαγαζιά των λαθρομεταναστών στις πάλαι ποτέ γειτονιές των Ελλήνων είναι η πιο παρακμιακή περίοδος των Αθηνών, τυχαίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχήν θα πρέπει να περάσεις απ τις γειτονιές αυτές.

    Θα δεις ότι είναι οι πιο εργατικοί, δουλεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα, ευέλικτοι: στα μαγαζάκια τους θα βρεις ότι επιθυμείς, και έχουν και καλές τιμές (δεν ξεπληρώνουνε διακοποδάνεια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τελευταία παράγραφος: ενδιαφέρουσα μίνι κοινωνιολογική ανάλυση εν μέσω σκουπιδιών και "υποβιβασμού" της κρυφής όμορφης γειτονιάς μας. Δεν ξέρω για τους γείτονές μου, εγώ πάντως ακόμα τη χαίρομαι.

    Καλημέρα και καλό μήνα, Τάσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιταλία τα ίδια τα μαγαζιά των μεταναστών ανοιχτά μέχρι αργά,εξυπηρετικά,καθαρά και σε καλύτερες τιμές.

    Καλημέρα καλό μήνα...buondi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε Ρουμάνικο σουβλατζίδικο, εγώ δεν μπαίνω ούτε δεμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πας να φάς στα δικά μας που μας ταίζανε τόσο καιρό σάπια υλικά, τα χρέωναν τόσο ωστε να βγαίνει η δόση για το Cayenne, μας τα πέταγαν στη μούρη και έπρεπε να τους έχουμε και υποχρέωση.
    Ουστ κοπρόσκυλα, όλοι στα σπίτια σας. Αν οι μετανάστες δουλεύουν και προσφέρουν ποιότητα, θα τρώω σε αυτούς μέχρι να πεθάνω από το φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν κατέβω στην Αθήνα θα το επισκεφτώ. Έτσι για να δω από πρώτο χέρι όσα περιγράφεις. "..την εικαστικά πιο κιτς τηλεόραση..., ...ντυσίματα ασύλληπτα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. με την ιδια λογικη τοσα ελληνικα εστιατορια, σουβλατζιδικα ανα την υφηλιο θα πρεπει να εχουν μονο Ελληνες πελατες..... μα τι ειναι αυτα που λεμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δημητρης μπερδεμαΔεκεμβρίου 01, 2010 2:42 μ.μ.

    εχω κ εγω ενα φιλο σουβλατζη να τον διαφημισουμε κ αυτον .τιμιο παιδι ειναι ελληνας ομως πειραζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όπως σε όλες τις μητρόπολεις του κόσμου,
    έτσι και στην Αθήνα το ψαγμένο φαγητό,
    έχει περάσει σε χέρια μεταναστών που φέρνουν νέες ιδεές, υλικά, σάλτσες και κόλπα.
    Χάρη στο γαμάτο blog του athensville απλά μαθαίνετε και μαθαίνω πως μπορούμε να περάσουμε καλύτερα
    μέσα σε αυτή την φάση.
    Δεν έχει σημασία ο τόπος καταγωγής του ιδιοκτήτη,
    περάστε καλά, φάτε καλά και γουστάρετε.
    Για αυτό δεν μένουμε Αθήνα στο κάτω-κάτω ;

    Όποιος θέλει να κάνει παρέα μόνο με Έλληνες και να συχνάζει μόνο σε Ελληνικά μαγαζιά, ας γυρίσει στο χωριό του να πηγαίνει στο ίδιο καφενείο κάθε μέρα
    και να λέει τι χάλια που είναι η ζωή στην Αθήνα.

    athensville είσαι ωραίος και μετράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. βρισκω πολυ υποπτο να στηριζουμε τα μαγαζια των μεταναστων σε μια φαση που η χωρα περναει αυτη τη κριση, σε καποια φαση ακουγα τη συνεντευξη του υπογραφοντος το μπλογκ να υποθεσω οτι δεν ηθελε να αλλαξει δρομο, απο το κεντρο οπου περνα
    ε λοιπον φιλε θα αλλαξεις αναγκαστικα οπως αλλαξαν κι εμεις που ζουσαμε στη πλατεια θεατρου , αλλαξαμε περιοχη αλλαξαμε σπιτια και στην αρχη ειχαμε καθε διαθεση να στηριξουμε τους φτωχους μεταναστες
    κατι ψευτο αριστεροι τεμπελιδες που δειχνουν να λατρευουν το καθε μεταναστη, αυτοι ειναι υπευθυνοι για την αθηνα και τη βρωμια της
    και γω θα τρωω παντα στου θωμα στην αχαρνων και ηπειρου και το σουβλακι της σοφιας στη βικτωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο υπογράφων στην συνέντευξή του είπε ότι περνούσε από την Σοφοκλέους, που έβλεπε ανθρώπους διαλυμένους στα τσιμέντα, εμπόριο ναρκωτικών και πορνεία.

    Αυτά τη σχέση έχουν με το σουβλατζίδικο ενός μετανάστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. eimai kapou sto endiameso, sevome ta magazia me poiotita , eite ellinon eite metanaston
    vevea kapouexei paraginei to kako me tin vromia pou yparxei, as poume ekso apo mikra mpakalika pakistanon iparxei vromai de tha psooniza pote an kai panta enisxio ton mpakaliko tou kir gianni apenanti apo to spiti mu.
    mia isoropia xriazete , den einai oloi oi metanastes me magazia ayioi oute oloi oi ellines kaloi
    elpizo to museio opou zo na min ginei plateia theatrou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσεις που ενοχλειστε με το ρουμανικο σουβλατζιδικο απλα να μην πατε αν δεν θελετε! Δεν καταλαβαινω γιατι μπερδευετε τον ρουμανο εστιατορα που εχει το σουβλατζιδικο του και δουλευει-πληρωνει φορους, με τους αλλους που "σαπιζουν" σε πλατειες με ναρκωτικα και κατουρο. Ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα. Aλλα αν εχεις δεικτη νοημοσυνης οσο ενας μονοκυτταρος ευκαρυωτικος οργανισμος ισως ειναι δυσκολο να το διακρινεις αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aπό ότι έχεις καταλάβει, πειράζει και παραπειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο μετανάστης που εργάζεται, πληρώνει τους φόρους του, ενισχύει τα παραπαίοντα ασφαλιστικά ταμεία, πληρώνει ενοίκιο κατά πάσα πιθανότητα σε 'Ελληνα ιδιοκτήτη και τα παιδιά του μιλούν Ελληνικά και θα γίνουν Έλληνες (το τελευταίο πιο εύκολο για τους Βαλκάνιους πρέπει να πω) είναι φίλος και όχι εχθρός. Ο athensville προσπαθεί να καταλάβει ο κόσμος ότι οι λεγόμενες "υποβαθμισμένες" γειτονιές δεν απαραίτητα κόλαση, αντίθετα κρύβουν μικρούς θησαυρούς - αυτό είναι καλό για την Αθήνα και τους Αθηναίους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Κατ' αρχήν θα πρέπει να περάσεις απ τις γειτονιές αυτές. Θα δεις ότι είναι οι πιο εργατικοί, δουλεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα, ευέλικτοι"

    Μην ανησυχείς. Και μας "ευέλικτους" θέλουν να μας κάνουν. Να δουλεύουμε μέχρι τα μεσάνυχτα τυλίγοντας σουβλάκια. Φαντάζομαι τότε θα πανηγυρίζεις.

    Το πρόβλημα του athensville και όλων των athensville του κόσμου τούτου είναι ότι έχουν πρόβλημα που δεν γεννήθηκαν στη Νέα Υόρκη. Και νομίζουν ότι η Αθήνα θα γίνει Νέα Υόρκη αν αποκτήσει ethnic σουβλατζίδικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλε ναι , ελα να ζησεις σαυτες τις γειτονιες και θα σου πω εγω ποσο "μονοκυτταρος ευκαρυωτικος οργανισμος"
    θα γινεις
    εχω γνωρισει πολλους που λενε ολα αυτα τα δηθεν , αλλα ποτε δε περνανε απο βικτωρια, λαρισης, κυψελη και βαθης
    μενουν παραεξω
    σας βαρεθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "όπως σε όλες τις μητρόπολεις του κόσμου,
    έτσι και στην Αθήνα το ψαγμένο φαγητό,
    έχει περάσει σε χέρια μεταναστών που φέρνουν νέες ιδεές, υλικά, σάλτσες και κόλπα"

    Κάτι έγραφα παραπάνω για τους κομπλεξικούς που θά θελαν να ζούν στη Νέα Υόρκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αrrivistas ο καθένας τρώει απο ώπου γουστάρει,
    ζει ώπου γουστάρει και συχνάζει όπως γουστάρει.
    Εγώ γουστάρω που είμαι απο την Αθήνα,
    ίσως εσύ δεν γουστάρεις.
    περαστικούλια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν μπορώ να καταλάβω όσους φωνάζουν για κάκιστες υπηρεσίες καταστημάτων και όταν συναντούν κάποιο μαγαζί που προσφέρει καλύτερη ποιότητα και τυγχάνει να ανήκει σε μετανάστη δεν το προτιμούν για... εθνικούς λόγους! Με το να μην πηγαίνουμε στο μαγαζί του μετενάστη "α" ενώ προσφέρει μεγαλύτερο value for money από το αντίστοιχα του Έλληνα "β" και μετανάστη "γ" διαιωνίζουμε μία κατάσταση για την οποία διαμαρτυρόμαστε.

    Καταλάβετέ το, η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση, τόσο την οικονομική όσο και την πολιτιστική (που ίσως είναι σημαντικότερη, προηγείται της οικονομικής ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος της).

    Ο μετανάστης που επιχειρεί νομίμως είναι θετικό στοιχείο για την χώρα. Ο μετανάστης πάλι που κλέβει είναι το αρνητικό!

    Επι του μαγειρικού τώρα: το "ενδιαφέρουσα ξεροψημενιά απέξω και ωμάδα εντός" λέγεται βιαστικό ψήσιμο!!! Δεν ξέρω απο κεμπάπ, αλλά δεν καταλαβαίνω ότι μάλλον το ψήμνει σε δυνατή φωτιά για λίγη ώρα εξού και η ανομοιογένεια στο ψήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν έμπαινες στο ρουμάνικο σουβλατζίδικο κοντά στο πεδίον του Άρεος στην Κυψέλη θα άλλαζες γνώμη. Τι ρουμάνικο δηλαδή, ότι φτιάχναν οι υπόλοιποι έφτιαχνε κι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι έγινε ρε athensville, έπεσε σύρμα στο ΛΑΟΣ για το site, και μπήκε ο Πλεύρης με τον Μπουμπούκο να κάνουν τους δυσαρεστημένους πελάτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @κατερινα δηλαδη ουσιαστικα μας λες οτι εχεις προβλημα οχι μονο με τους τοξικομανεις-αστεγους-παρανομους μεταναστες αλλα και με τους νομιμους που ειναι οικογενειαρχες, φιλησυχοι ανθρωποι που ζουν και εργαζονται συνεισφεροντας στην οικονομια της χωρας. Νομιζω οτι μας καλυψες. Πρεπει να ανηκεις στο ποσοστο που ψηφισε Χρυση Αυγη ε; Δεν θελω να αναλωθω σε μια συζητηση για την ξενοφοβια και τον ρατσισμο, νομιζω ειναι περιττο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με την ευκαιρία του post, γείτονα, έκανα μία στάση χτες εκεί. Το διπλό κεμπάμπ τυλιχτό ήταν για μία ακόμα φορά υπέροχο και χορταστικότατο.

    Να αντιπροτείνω επίσης και το "Corfu", παραδίπλα στη Λιοσίων; Κάθε φορά που ανεβαίναμε με τη μαμά (γερνάω, μαμά :-)) με τα πόδια απ'την πλατεία Αττικής στην Ομόνοια, χωρίς να φοβόμαστε, σταματούσαμε εκεί για την αγαπημένη λιχουδιά, απαράλλαχτη μέχρι σήμερα: Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης γλυκιά, λαχταριστή και πίτσα ατομική φόρμας με μπόλικο πράμα πάνω..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς