Η οδός Κυκλάδων στην Κυψέλη


Την περασμένη βδομάδα δουλειές με στείλανε στην Κυψέλη. Τυχαία έστριψα στην οδό Κυκλάδων και αυτό το δρομάκι μου 'δωσε την σπάνια αίσθηση ότι μεταφέρθηκα αλλού. Σε όλο το μήκος της ένα εξαιρετικό συνεχές μέτωπο ήπιας αρχιτεκτονικής με δίπατα σπίτια, σε μέτρο ανθρώπινο που σε γαληνεύει (η απόλυτη αρμονία με το φως του αττικού ουρανού). Τι κρίμα που η Αθήνα δεν είναι έτσι, τι έγκλημα που η Αθήνα υπήρξε έτσι! Τό 'ψαξα και βρήκα ένα καταπληκτικό άρθρο στην "Ελευθεροτυπία". Διαβάστε και επισκεφθείτε!

Σχόλια

  1. Διατηρητέος ο Δήμος Αθηναίων εδώ και τώρα! Και μετά στοχευμένες επεμβάσεις.
    Η Οδός Κυκλάδων πάντως δεν είναι εξαίρεση. Πολλά τέτοια δρομάκια υπάρχουν στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κυψελη εχει πολλες τετοιες γωνιες, το προβλημα ειναι δυστυχως ακριβως αυτο που φαινεται στην φωτο:

    απιστευτα πολλα αυτοκινητα, το ενα πανω στο αλλο, πιανουν πεζοδρομια, διαβασιες, δεντρα, πολυ σκουπιδι, πολλη αναρχια και εγκαταλειψη, μιζερια, ελλειψη αισθητικης και ενδιαφεροντος.

    Αν ειμασταν Βαρκελωνη θα επαιζε σχεδιο αναπλασης με 10 μουσεια, πεζοδρομησεις, ξενοδοχεια. Ειναι Αθηνα οποτε την αφηνουμε να σαπιζει και προχωραμε στην καταστροφη της επομενης γειτονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι κατά των "αναπλάσεων" ή ακόμα καλύτερα των παρεμβάσεων, αλλά να μην ξεχνάμε τους μηχανισμούς και τους σκοπούς με τους οποίους γίνονται.

    Τα καταραμένα αμάξια είναι από τα μείζοντα προβλήματα αισθητικής και λειτουργικότητας στο κέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη παντελής καταστροφή της ανθρώπινης κλίμακας με τα 7 οροφο και 8 οροφα οικοδομήματα που έχουν σαρώσει όλη την Αθήνα, όλες τις γειτονιές. Υπο αυτή την έννοια ακόμα και οι πολυκατοικίες των 4 καιπέντε ορόφων μοιάζουν ανθρώπινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άν ήταν έτσι όλη η Αθήνα θα έφτανε μέχρι τη Λαμία, ήδη κοντεύει να φτάσει στη Χαλκίδα. Μην τα θέλετε όλα δικά σας, μικρά σπιτάκια με κήπο, πάρκινγ για σας, όχι για τους άλλους και καθόλου πολυκατοικίες. Wake Up! Πολυόροφα κτίρια εδώ και τώρα με άπλετους ακάλυπτους χώρους πρασίνου ανά τετράγωνο το μόνο βιώσιμο μέλλον της χαβούζας που λέγεται Αθήνα. Δεν εννοώ βέβαια να μην μείνουν αυτά τα κτίρια, εννοώ ότι αυτή η έννοια ότι χτίζω τα πάντα γιατί μου αρέσει η 4όροφη με το συνεχές άθλιο οικοδομικό σύστημα είναι η κατάντια και ο καρκίνος τη Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε όλα συνδυάζονται αν υπάρχει σχέδιο! Σε κάποιες γειτονιές να διατηρηθούν τα παλιά που υπάρχουν, σε κάποιες άλλες να γίνουν και ουρανοξυστες. Όχι βέβαια στην Κυψέλη, έχει πολλά όμορφα κτήρια και θέλει εξωρραϊσμό, όχι μπουλντοζα...αλλά δείτε τη Μεσογείων π.χ: ΑΘΛΙΑ χαμηλά κτήρια. Αν κάθε 6 τετραόροφα φτιάχναμε ένα 24όροφο με 10 στρέματα πράσινο τριγύρω, θα ήταν μια ωραία και πράσινη λεωφόρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς