Fnac, το λυπητερό τέλος...


Σάββατο μεσημέρι Ιουλίου, χασομέρι στο κέντρο, τι άλλο. Τρύπωσα λοιπόν για τελευταία φορά στο fnac στο Μοναστηράκι, που μου 'χει κακοφανεί πολύ το κλείσιμό του. Τι τό θελα, βγήκα με κατάθλιψη: άδεια ράφια, βιβλία ανάκατα, κούτες του public για τη μεταφορά, πατημένα αρκουδάκια, βγαλμένες μπρίζες. Οι λίγοι πελάτες σαν κοράκια στις στοίβες, υπό το βλέμμα των αμίλητων και κακόκεφων υπαλλήλων. Ασέλγεια κανονική, σαν σύλληση σπιτιού πεθαμένου ένα πράμα. Πάντως παρατηρώντας τα παρατημένα πέρα δώθε βιβλία στα ράφια κατέληξα ότι η ομορφιά βρίσκεται στην τάξη, στο ανθρώπινο μυαλό που ταξινομεί, καθαρίζει, τακτοποιεί το άναρχο. Άσχετο; Πόσο κυνικοί! Ορίστε, πάρτε την πληροφορία την χρήσιμη: μέχρι 30 Ιουλίου εκπτώσεις 30-50% σε ό,τι έχει απομείνει. Φνακ, a dieu!
• Το σκέφτηκα απο 'δω, απο' κει πως θα σωθεί το αριστούργημα κτίριο στο Μοναστηράκι. Ο κύβος ερρίφθη: αφού δεν το θέλει το public, τον Παπασωτηρίου δεν τον βλέπω για ανοίγματα, ο μόνος που μπορεί να το πάρει είναι το Πλαίσιο. Τέλος, τους στέλνω mail.



























Σχόλια

  1. Πρέπει να πω ότι δε με λυπεί ιδιαίτερο το κλείσιμο των FNAC. Σαν σύλληψη είναι εξαιρετικό, όμως στην Ελλάδα (όπως δυστυχώς συμβαίνει σχεδόν πάντα) αυτό μεταφράστηκε σε παράλογα υψηλές τιμές και αδιάφορο προσωπικό με μόνιμο υφάκι δεκαπέντε καρδιναλίων. Στο καλό FNAC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den tha mas leipsei katholou...

    bb Fnac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. episkeftika to katastima prosfata se ena taksidi astrapi (afou to ida prota sto athensville!) ke to vrika ekseretiko! toulaxiston den allazi poli i thematologia! (guest1 an erthis stin kipro tha frikaris me tis times tou public se sigkrisi me tis elladas!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθόλου δεν θλίβομαι που τα μάζεψε η FNAC -- Ποτέ δεν μου άρεσαν η αντίληψή του σούπερ μάρκετ που είχε. Θυμάμαι μια νεαρή πολώτηρια που σε αίτημά μου για ελληνικές μεταφράσεις του Τσέχωφ, με ρώτησε πώς συλλαβίζεται με λατινικά στοιχεία το όνομα, πράγμα που είναι εξαιρετικά ανοιχτό, όπως όλες οι μεταγραφές μη λατινικών αλφαβήτων :-) Είχε μόνον ενημερωθεί για το πώς ψάχνει τα "προϊόντα" στον ηλεκτρονικό κατάλογο -- πώς να ήξερε αλλιώς η δόλια τι πουλάει!
    Κρίμα μόνο για τους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. de lipamai as itan pio ftino kai aftoi pou dulevan asxetoi me ti diskografia, afto einai to mono krima oti apolithikan antrhopoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα. Και για τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους και που έκλεισε τόσο γρήγορα ένα από τα ελάχιστα πράγματα που ομόρφυναν το κέντρο τα τελευταία χρόνια. Η θέα από τον τελευταίο όροφο προς την Ακρόπολη ήταν μοναδική και, παρά τις τσουχτερές τιμές και την εικόνα κάποιων πωλητών, η Fnac δεν είχε καμία σχέση με τον απρόσωπο χαρακτήρα του Public και τη σε βαθμό αηδίας ευγένεια-ενοχλητικότητα των υπαλλήλων του Πλαισίου (έλεος, μολύβια επιλέγω και δε χρειάζομαι βοήθεια!). Μακάρι, πάντως, το Πλαίσιο να πάρει το κτίριο, γιατί φοβάμαι ότι θα ρημάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κρίμα για τους εργαζομένους, για το ΦΝΑΚ καθεαυτό όμως δεν στεναχωριέμαι ιδιαίτερα. Ζήτημα αν ψώνισα μια-δυο φορές από τα καταστήματά τους, ήταν ακόμα πιο απρόσωπα από τα PUBLIC. Η ΦΝΑΚ άλλωστε δεν είχε καλή τύχη ούτε σε άλλες χώρες, κάτι έχει αυτή η εταιρεία που δεν τσουλάει πολύ εκτός Γαλλίας (όπου αποδεικνύεται ότι και η λεγόμενη "παγκοσμιοποίηση" είναι εν μέρει μια μπαρούφα: αν κάτι δεν αρέσει σε μια χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί, όπως είδαμε και στην Ελλάδα με τα McDonalds και φυσικά με τα FNAC). Κάτι άκουσα ότι ο όμιλος Μαρινόπουλος, στον οποίο ανήκει το κτήριο, ήδη σκέφτεται την επόμενη χρήση, δεν θα το αφήσει να ρημάξει. Είναι μεγάλο, εξαιρετικό, έχει θέα απαράμιλλη και θα μου άρεσε πολύ να γινόταν "σπίτι του Ελληνικού" design, με έργα νέων δημιουργών από το βιομηχανικό σχέδιο αλλά και τον χώρο της μόδας να παρουσιάζονται στους Αθηναίους και στους ξένους επισκέπτες της πόλης, που συχνάζουν εκεί. Δίπλα στα σουβλάκια; Μάλιστα, δίπλα στα σουβλάκια! Global Greek experience...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόσωπικά, βρίσκω τα σουβλάκια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!
    Έλεος με την δαιμονοποίησή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κρίμα για τους ανθρώπους που απολύθηκαν, αλλά μεταξύ μας το public μου αρέσει πολύ περισσότερο, ειδικα αυτό στο Σύνταγμα όπου το κτήριο του, απλά δεν υπάρχει... Τα ακίνητα σε εκείνη την περιοχή, έχουνε ζήτηση, πόσο μάλλον αυτό που είναι έτοιμο, δεν πιστεύω να ρημάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φανταστικά στην όψη ή στη γεύση; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. athensville βλεποντας ποσο πολυ σου αρεσει το fnac σε καλω επισημα (ταρατατζουμ τζουμ τζουμ-η μπαντα μια ευγενικη προσφορα του δημαρχου) στο παρισι για fnacοτουρισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. an to ennoeis, xoropidw amesa. sthn prwth mou kai teleytaia episkepsi eixa meinei sth Place D' Italie, elpizw se megaleia mazi sou

    * To katastima sto Monastiraki mou arese basika. Kai san xwros, kai san prooptiki ananewshs toy istorikoy kentroy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. athensville, μα κι εγώ λατρεύω τα σουβλάκια! Το είπα για να προλάβω ενδεχόμενα σχόλια ψηλομύτηδων αναγνωστών σου, επίσημων και μη, οι οποίοι για κάποιο ανεξήγητο λόγο (ή μάλλον για το γνωστό κομπλεξισμό που μας πιάνει κάπου-κάπου) μισούν τα τραπεζάκια (που είναι τέλεια) και τα σουβλάκια σε κεντρικές πλατείες των Αθηνών ξεχνώντας ότι η πόλη μας δεν είναι Ζυρίχη αλλά μια ζωντανή μεσογειακή πόλη που μόνο αξιοποιώντας τον αληθινό, καλό εαυτό της καταφέρει να την αγαπήσουν και οι επισκέπτες της και οι κάτοικοί της.
    Όσο για τη fnac, μάλιστα και εμένα μού άρεσε η προοπτική που πρόσφερε, η οποία όμως δεν χάνεται, απλά ας ελπίσουμε να την δουν κι άλλοι με μεγαλύτερη επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. eleos........ peran tou ti simainei ston kathena mas ena magazi (ara o athensville diakiologimena niwthei opws niwthei), eiste teliws gia ta panigiria osoi panigirizete me to klisimo twn Fnac.

    h xwra mas, eidika twra, exei anagi apo ksenes ependyseis, apo anoixta magazia, apo wrea ktiria, ta opoia tha mas 'anebazoun' se tetoies periodous krisis kai mizerias.

    o kathenas bebaia mporei na exei tis protimiseis tous sta bibliopwleia kai se kathe eidous magazia. alla afiste tous allous pou de sas tairiazoun na yparxoun kai na ekselissontai. kinhsh kai idees as yparxoun stin agora. den einai anagi na symfwnoume oloi me autes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κρίμα για το FNAC. Αναρωτιέμαι πάντως μήπως μπορούσε να γίνει supermarket. Δεν έννοω supermarket πολυμέσων κτλ, εννοώ πραγματικό supermarket που δεν υπάρχει μεγάλο σε ολόκληρο το κέντρο και για μένα που ζω εκεί μου λείπει.

    Για όσους έχουν ζήσει στην Αμερική, φανταστείτε τι τέλειο θα ήταν να γίνει Wholefoods! Αν και αμφιβάλω εάν η περιοχή - έτσι όπως έχει καταντήσει το κέντρο - μπορεί να το σηκώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μην στενοχωριεστε.
    θα ξαναρθει το FNAC.
    απλως, όταν θα ξανάρθει, οι τιμες ενοικιων/μισθων/ασφαλιστικων εισφορων θα ειναι τοσο γελοια χαμηλες που θα συμφερει να ξαναρθει...
    Υπομονη.

    παντως ουτε σε μενα θα λειψει.
    το φνακικο κονσεπτ τοσο εδω οσο και στο εξωτερικο δε μου ειπε ποτε τιποτα.
    κριμα που εχασαν τη δουλεια τους τοσοι ανθρωποι, αλλα δυστυχως καιρος να καταλαβουμε οτι η χωρα μας δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα γκετο φτωχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελπίζω να τσίμπησες τον Cartman!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς