Tα παγκάκια της Βαγενά


Άλλο πάλι κι αυτό, έχουν τελικά αποθρασυνθεί οι εναλλακτικοί σελεμπριτις του Κεραμεικού-Μεταξουργείου, και τα κρούσματα μεζονετάτης αναρχικής αλαζονείας συνεχίζονται. Μετά την μελανή υπόθεση "Ζαρντινιέρα της Γαλάνη", σειρά στην αυθαιρεσία είχε η σοσιαλίστρια πρωταγωνίστρια Άννα Βαγενά. Τι σκαρφίστηκε η Θεσσαλή; Έβαλε σύρματα γύρω απ' τα ευρύχωρα παγκάκια της, μπροστά στο θέατρό της ("Μεταξουργείο"), για να μην μπορεί να κάτσει ούτε σκιά, όσο θα λείπει η κυρία σε διακοπές. Μα τι ντροπή! Συρματοπλέγματα από την ηθοποιό που υποκρίθηκε σπαρακτικά, και με σκαμπουδάκια στους διαδρόμους, την κυνηγημένη Αγγέλα Παπάζογλου;

Φώτα, ξεκινά μονόλογος: "Υποκρίθηκες κυρία μου, γιατί τον πόνο του μετανάστη δεν τον ένιωσες· αλλιώς θα σκεφτόσουν τον Κούρδο που θέλει ένα παγκάκι να γείρει το κορμί. (Σιωπή)... Αλήθεια... τον Κινέζο εργάτη που αδειάζει τις vuitton τσάντες στις διπλανές αποθήκες και διψά για ξαπόστεμα το κορμί, τον σκέφτηκες...; (Ουρλιάζει και αναποδογυρίζει ένα τραπέζι σαν τον Χατζησάββα, δεδομένος υποκριτικός θρίαμβος). Τι με κοιτάς, δεν με ξεγελούν του Κάμπου τα μάτια σου... Μη με κοιτάς, είπα... (Σιωπή)... Και το χειρότερο, Κυρία μου (γελάκι), σκοτώσατε τη νιότη που θέλει μέρος να χαμουρευτεί... Τα νιάτα α, χα, χα, χα, (μεθυσμένος)" (Έξοδος-τέλος πράξης Α')

Ναι αλλά από την άλλη θα μου πεις είναι ιδιοκτησία της (το σπίτι της είναι από πάνω μάλιστα), την προστατεύει απ' το δύσκολο της περιοχής, τι φταίει να 'ναι μες στη μπίχλα ο Τέχνης της χώρος της. Πράξη Β', μονόλογος της Ιδιοκτήτριας:

"Πέφτω το δείλι, σβήνω το φως... Κλείνω για λίγο στα σκοτάδια και κάτω απ' τα πούπουλα τη ζωή μου, κι αυτοί δα χάμω... αρχίζουν τις νύχτες τους... Και μη νομίσεις, όλα τ' ακούω: και τα φτυσίματα στο σοκάκι μου, και τα γέλια απ' τ' αγόρια τ' αλλιώτικα, και τ' αμάξια να τα σπάνε... (Ξαφνική οργή, υποκριτικός θρίαμβος) Και διάολε, την λιόδειλη αυγή, πάντα το ίδιο: σύριγγες, σκόρπια γυαλιά, ολόγυρα καπότες... τα νιάτα που λεγες, νά,τα...Κα-πό-τες!... Κάθε μέρα διάολε η ίδια λεριασμένη δουλειά! (σιγάνά) ...Εγώ τι φταίω; Ή να' ναι η ίδια μου η ζωή... τί; (αναποδογυρίζει το γνωστό τραπέζι στο κέντρο της σκηνής).(Έξοδος-τέλος πράξης Β')

Έ όχι όλα εγώ! Την τελική πράξη γράψτε την εσείς αγαπημένοι athensvillers. Αρχικά ψηφίστε τι πρέπει να γίνει με τα παγκάκια κι έπειτα καταθέστε τις θέσεις σας, ενώ οι κεφάτοι ας ρίξουν κι ένα μονολογάκι για το φινάλε του έργου.




Σχόλια

  1. Νομίζω υπερβάλεις. Προφανώς η κ. Βαγενα θεωρεί πως η πολιτεία δεν είναι ικανή να προστατέψει την περιουσία της και στην συγκεκριμένη περιοχή δε μου κάνει καθόλου εντύπωση.
    Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι το συρματόπλεγμα αλλά η δίχως τέλος υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου.
    Καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό εν όψει και των δημοτικών εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού αυτή έφτιαξε τα παγκάκια μπορεί να τα κάνει ότι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προτείνω μέσα στα συρματοπλέγματα να ρίξουμε περιστέρια (ή και κότες) αφού πριν τους έχουμε ψαλιδίσει λιγάκι τα φτερά.
    λίγο καλαμπόκι, ένα κουβαδάκι με νερό..
    αρκούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτριος ΕξαρχείωνΙουλίου 22, 2010 11:29 π.μ.

    Σαν κοτέτσι το έκανε, αλλά δεν μπορώ να μη συμφωνήσω και με τον/την Letthe για την υποβάθμιση του κέντρου και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
    Εν πάση περιπτώσει, σχετικά με τη συγκεκριμένη περίφραξη θυμίζω πως ο Λουκιανός τραγούδησε κάποτε "είμαι πια ένας αστός, είμαι πια καθεστώς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απλά σκέψου αγαπητέ μου, τι θα έκανες εσύ ,αν έξω από το δικό σου παράθυρο τρυπιόντουσαν μέρα-νύχτα άνθρωποι. σε μια πόλη που η δημοτική εξουσία αγρόν ηγόραζε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι γελοίο... Ευχαριστώ κ. Athensville που με την αναπάντεχη δύναμη σας ξεμπροστιάζετε αυτές τις συμπεριφορές.

    Παρεπιμπτώντος απέναντι από την τεχνόπολη ίσως έχετε προσέξει ότι τα αγαπημένα μαγαζιά του δημάρχου μας (σαρδέλα και butcher) έχουν κλείσει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ το μεγάλο πεζοδρόμιο που τους έφτιαξε ο Νικήτας. Μπορείτε παρακαλώ να κάνετε ένα ποστ και γι αυτή την αυθαιρεσία; Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τους έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γελοίο. Γιατί τα έφτιαξε αν δεν ήθελε να κάθεται ο κόσμος; Ή μήπως χρειάζεται dress code για να καθίσεις στο παγκάκι που δόξασε ο κώλος της;
    [Συγνώμη για την χοντράδα αλλά δεν αντέχω τέτοιες συμπεριφορές.]

    Athensville, αν και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση πως το κοτετσόσυρμα έχει μόνιμο χαρακτήρα. Δείτε και εδώ: http://yannisharis.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σιγουρα δεν ειναι ωραιο θεαμα το συρματοπλεγμα,
    αλλα αν δεν υπηρχε, σιγουρα καποιος φουκαρας τοξικομανης η αστεγος θα ειχε κανει "καταληψη" του χωρου..δεν νομιζω πως φταιει η κυρια Βαγενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, προχθές το φωτογράφισα. Αν κρίνω απ' το ποστ του Χάρη μόλις τελειώνουν οι παραστάσεις, κάπου ΑπριλοΜάη, θα βγαίνει η Άννα με το ρολό το συρματόπλεγμα.
    Χαίρομαι που αυτή την μικροψυχία που βγάζει η εικόνα των περιφραγμένων παγκακιών την επεσήμανε και κάποιος άλλος, δεν είναι ιδέα μου μόνο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτοικος ΑκαδήμουΙουλίου 22, 2010 12:43 μ.μ.

    Λοιπόν, η ιστορία έχει ως εξής. Στα παγκάκι αυτά τα 2 τελευταία καλοκαίρια, αράζουν ΟΛΗΜΕΡΙΣ και ΟΛΟΝΥΧΤΙΣ ναρκομανείς και μεθύστακες 2-2 και 3-3, γεμίζουν το χώρο ακαθαρσίες, τρυπιούνται και ενίοτε καβγαδιζουν μεταξύ τους, ή παρενοχλούν περαστικούς, πετώντας μπουκάλια και ζητιανεύοντας, σε ένα σημείο που αισθάνεσαι εξαιρετική ανασφάλεια επειδή είναι πεζόδρομος και έχει πυκνά δέντρα. Αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσάρεστη και καθιστά το πέρασμα από αυτήν την μεριά της Ακαδήμου αδύνατο. Μένω στον ίδιο δρόμο και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ειδικά το καλοκαίρι είναι μεγάλο. Παρ'όλο που νοίκιασα το σπίτι μου, καθισμένη σε αυτό το παγκάκι και κοιτάζοντας γοητευμένη την πλατεία κάποια χρόνια πριν, δεν μπορώ να πω τίποτε κακό για το κοτετσόσυρμα...πια. Και δε νομίζω ότι η κ. Βαγενά χαίρεται να αντικρύζει την περίφραξη και η ίδια, αλλά εφ'όσον δε θα είναι εκεί να καθαρίζει και να ελέγχει το χώρο κάθε μέρα, θεωρώ ότι το κάνει για τη βιωσιμότητα του πεζοδρόμου και όχι για να προστατέψει 2 σανίδες. Είναι αλήθεια πως έχουμε φτάσει σε έσχατες "λύσεις", αλλά είναι αδικία να μην αναγνωρίζετε εσείς οι σπεύσαντες κατηγορητές την απρονοησία της πολιτείας και του δήμου, πίσω από όλες αυτές τις αμυντικές και επιθετικές συμπεριφορές πανικού των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλύτερη λύση θα 'ταν να αφαιρέσει τα παγκάκια, ή έστω τις σανίδες για την περίοδο που δεν έχει παράσταση το Θέατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγώ πάντως ως κατήγορος πάνω από όλα ήθελα να τονίσω την κακογουστιά. εντάξει, να διαφυλαξει την περιουσία της, πράγμα το οποίο δεν κάνει καλά κανένα θεσμικό όργανο. αλλά με μια τέτοια κατασκευή;;
    μην τρελαθούμε κιόλας. η προχειρότητα του νεοέλληνα σε όλο της το μεγαλείο να μεταφράζεται σε προσπάθεια για τη βιωσιμότητα του πεζοδρόμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου αρέσει που πλέον έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ άμυνας με αισθητική κοτέτσι και ελευθερίας με τρυπημένες φλέβες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Agapitoi mou mono opoios zei sto kentro katalavenei... kai ego anagastika na valo kati apaisies varies zardinieres stin eisodo tou spitiou mou prepei na pidixo gia na bo spiti mou, kai pistepse me einai protimotero apo to na prepei na pidixo pano apo junkies se afasia- pou oute to 166 borei na asxolithei oute i astynomia... i na prepei na epistrepso meta apo ores gia na apofygo kapoion poly ypopto typo! kai to aima pantou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ma egw nomiza oti o 'sosialismos' (apisteuto den akougetai?) tou Pasok epi dekaeties twra pia, eixe lysei ola ta problimata ths ka Bagena.

    Kai telos padwn, oi aristeres apopseis ths, thn ypoxrewnoun na dexetai kai ta katoura tou metanasth! Katalabainw ta sobara problimata twn katoikwn tou kedrou. Alla de mporeite ka Bagena alla na lete gia tous metanastes kai alla na prattete. Synepws, roufa twra mirwdia katourou kai syrigga apo prezoni kai skase!
    Bgale to syrmatoplegma, min perifroureis tis apopseis sou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα μπορούσε να βάλει πινακίδες όπως......

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΥΡΕΙΝ

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΑΤΕΙΝ

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΣΥΡΙΓΓΩΝ ;;;;;

    Δεν νομίζω ότι θα είχαν αποτέλεσμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πράξη Γ (άστεγος γεράκος με τον σκύλο του σταματάει μπροστά απ το παγκάκι) "Βλέπεις Κανέλλο; Αυτό θα πει έβγαλε κ η μύγα κ..λο κ εχ...σε τον κόσμο όλο .... Πάμε πιο κατω, εδώ δεν μας θέλουν.( Αυλαία, μουσικο χαλι: Αθήνα, χαρά της γης και της αυγής)


    εύγε για το blog σου, το παρακολουθώ καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. athensville, σιμερις κεντησες με τους μονολογους!!!!

    Συμφωνω με τα post των κατοικων του κεντρου, η κατασταση ειναι γελοια πλεον. Διαφωνω με το post που ολα πια πρεπει να τα βλεπουμε απο πολιτικη σκοπια! Ελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μικροψυχία; Δεν θα το χαρακτήριζα τόσο εύκολα μικροψυχία. Οι άνθρωποι που μένουν εκεί κάτω έχουν τραβήξει πάρα πολλά. Τόσα που ίσως να τα φανταστούμε μπορούμε. Και καταλήγουν να υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τέτοια μικρά (για τα δικά μας μάτια) πράγματα. Αν είμασταν στη θέση τους τι θα κάναμε άραγε; Ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εδώ ο κόσμος χάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα συμφωνήσω και εγώ με τους κατοίκους του κέντρου. Γίνονται τόσα πολλές και σημαντικότερες αυθαιρεσίες και παρανομίες που αυτή είναι πταίσμα. Εσύ που ασχολείσαι και με την αρχιτεκτονική μια αίσθηση της κλίμακας, μικρό- μεσαίο - μεγάλο, θα έπρεπε να την έχεις. Δεν τρέχει και τίποτα, μπορείς να ανακαλέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Που θα βρώ κοτετσόσυρμα να περιφράξω όλο το κέντρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με το Δημαρχείο να ξεκινήσεις! Κατα προτίμηση την ώρα που λειτουργεί [μήπως και δουλέψουν λιγάκι].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ok wraia h plaka but mallon den exoume katalavei ti paizetai sto kentro...h to exoume katalavei kai apla kanoume plaka...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Βαγενά είναι γνωστή και γίνεται εύκολα στόχος. Ενώ ο ανώνυμος μάγκας που έχει κλείσει με συρματόπλεγμα την έκθεση των τζακιών και των ψησταριών που πουλάει και έχει καταργήσει εντελώς το πεζοδρόμιο επί της Παπανικολή, λίγο πριν το Γένεσις είναι ο απλός Έλληνας μεροκαματιάρης που δεν πρέπει να τον αγγίξει κανείς, γιατί βγάζει το ψωμί του ο άνθρωπος.
    Δεν ντρέπομαι να σας πω ότι με τις συνεχείς μου οχλήσεις στην πολεοδομία της πόλης που ζω, κατάφερα να γρεμιστεί μια μεγαλοπρεπέστατη μαρμάρινη σκάλα που παρανόμως έκλεινε το πεζοδρόμιο κάνοντάς το από 2,5 μέτρα 60 πόντους. Η αλήθεια είναι ότι ο αρμόδιος υπάλληλος αντιστάθηκε σθεναρά, πρώτα ρωτόντας με αν δεν χωράω να περάσω από κει (όχι με το καροτσάκι του μωρού δεν χωρούσα κι έπρεπε να κατεβαίνω στον δρόμο) και δεύτερον πληροφοοόντας με ότι σε αυτήν την οικοδομή μένει ένας αστυνομικός, πληροφορία εντελώς άχρηστη για μένα, αλλά που με πείσμωσε ακόμη περισσότερο. Η σκάλα τελικά γκρεμίστηκε μετά από 6 μήνες, τα μπάζα της όμως είναι ακόμη εκεί. Μήπως πρέπει να ξαναρχίσω τα τηλεφωνήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...προτείνω να μπει μέσα στο σύρμα η κα Βαγενά και να απαγγείλει τον σπαρακτικό μονόλογο που γράφεις (κάτι σαν το oper(o))... και τα έσοδα να τα διαθέσει στην στροφή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. γιάννης χάρηςΙουλίου 24, 2010 12:28 π.μ.

    μια διευκρίνιση: δεν είναι ιδιοκτησία της κ. Β. τα παγκάκια, ώστε να τα περιφρουρεί κτλ. -τα παγκάκια τα έφτιαξε σε δημόσιο χώρο, συνιστούν από μόνα τους παρανομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Από πότε η προσπάθεια να διαφυλάξω την περιουσία μου(έστω και με λίγο κακόγουστο τρόπο) έγινε συνώνυμο του φασισμού?μη μπερδευόμαστε...ξέρεις την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο.το εθνικό πρέπει να προστατευτεί,ενώ η βαγενά όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βεβαίως το κοτετσόσυρμα, αλλά κυρίως οφείλει να ξηλώσει τα υποκριτικά παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απίστευτα αδέξιος χειρισμός!
    Sorry Αννα that's RUDE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελάτε παιδιά, ας αφήσουμε τις ιδεολογικές κορώνες και τα δήθεν. Αν ειλικρινά σας ενοχλεί αυτή η συμπεριφορά, γιατί δεν ανοίγετε εσείς τα σπίτια σας, τους κήπους και τα μπαλκόνια σας στους ναρκομανείς, γιατί δεν προσφέρετε το πεζοδρόμιό σας για τουαλέτα στους μετανάστες; Οι περισσότεροι από εσάς όχι απλά δε ζείτε σε τέτοιες περιοχές, αλλά δεν τολμάτε ούτε καν να περάσετε για βόλτα. Τουλάχιστον αυτή ΕΠΡΑΞΕ. Έφτιαξε ένα κτήριο σε μία υποβαθμισμένη περιοχή, δραστηριοποιήθηκε και προσπάθησε να γίνει μέρος της λύσης στο πρόβλημα του κέντρου. Κατ' επανάληψιν και με κάθε μέσον ζήτησε τη βοήθεια της πολιτείας, όμως αν ζείτε σ' αυτή τη χώρα και έχετε στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα θα ξέρετε ποια είναι η αντιμετώπιση. Είναι υποκρισία να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε και άγνοια -αν όχι ανοησία- να θεωρείτε ότι ο ανθρωπισμός εξαντλείται στο να επιτρέπουμε σε ναρκομανείς, μετανάστες και ανήλικες πόρνες να εξαθλιώνονται και να πεθαίνουν στα παγκάκια και στα πεζοδρόμιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άρθρο για Trolls μπράβο βγάλτε και άλλες παπαριές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. twra to brhka to ar8ro...den h3era gia th stash ths bagena auta ta xronia..alla de pisteuw oti einai upeu8unh ekeinh oso oi armodioi tou 8eatrou..epishs, 8ewrw akrws proklhtiko na sumfwnoun kapoioi me to surmatoplegma kai me thn idia authn thn eikona...einai aparadekto na exeis ena surmatoplegma se ena pagkaki para na einai 3ulomena ola!!! katalabainete ti ennow??? blepeis sth kuriole3ia to surmatoplegma ths zwhs pou zwnei, kai kapoioi alloi to exoun balei se emas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να διερευνηθεί αν είναι δικό της το παγκάκι, γιατί πάνω σε δρόμο δημοτικό, απαγορεύεται να χτίσεις οτιδήποτε χωρίς σχετική άδεια...ειδικά μόνιμη κατασκευή με τούβλα κλπ....από τη στιγμή που πάρεις άδεια και κάνεις κατασκευή μάλλον δηλώνεις και τη χρήση της...εάν η χρήση της είναι κοτέτσι, όπως φαίνεται μάλλον είναι παράνομο..εάν είναι για κάθισμα και είναι έτσι μάλλον είναι παράνομο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς