Aφού οι φώτος μιλάνε


Σχόλια

  1. Απελπιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καθε μερα διασχίζω το κέντρο για την δουλειά μου.
    Ολοι τρέχουν ώστε να ξεφύγουν απο αυτό. Κανένας δε κοιτάει γύρω του, κανεις δεν νοιώθει ευτυχισμένος.
    Η πιο ασχημη πρωτεύουσα της Ευρωπης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Dimerius Ko: enw se oles oi ales prwteuouses sthn Eurwph einai panemorfes se oles tis perioxes tous kai oloi oi katikoi tous einai petane apo eutyxia...
    Eleos pia me thn grinia kai thn mizeria tou neoellina.
    Gia kapoio logo mou erxetai sto mialo h ataka "the grass is always greener on the other side"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι φωτος σου χαρακτηριζουν πραγματι την κατασταση της Αθηνας : γεματη αντιθεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως σήμερα που διέσχισα το κέντρο για να πάω στη δουλειά μου, είδα αρκετούς χαρούμενους ανθρώπους... Μάλλον αυτοί που δεν κοιτάνε, δεν βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΚΑ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΛΕΥ 12 ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ(ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΜΟΝΟΙΑ).ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ...ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΟΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΥΠΙΟΥΝΤΑΙ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ,ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ena exo na po oti o kaklamanis exei thrassos pou tha xanavalei gia dimarxos, tha prepe na krifti san ton karamanli kai na min xanamilisei
    zo sto kentro kai sixenomai ti geitonia mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα χαραχτηριζα τν εαυτό μου ως νεοέλληνα, οι οποίοι χαραλκτηρισμοί σεβαστοί παντως.
    Ειναι η οπτική απο την οποία το βλέπει κάποιος.
    Γιατι στο κέντρο άλλων ευρωπαικών πόλεων ολο το 24 ωρο να υπάρχει ζωή και κόσμος παντού να χορεύει, κανει skate ποδήλατο; και ναι ειναι ευτυχισμένοι γιατι συναναστρέφονται και βγάζουν τη ζωή τους εκτός 4 ντουβαριών και εκτός τηλεορασης
    Γιατι οχι εδω; Δεν σας στεναχωρεί αυτο;

    @blackcoatman μετακινούμε με ποδήλατο και κοιταω να μην με πατήσει κανενας αλλαφιασμένος οδηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι δεν είναι όλες οι πρωτεύουσες στην Ευρώπη παντού όμορφες, αλλά εγώ σε καμία δεν έχω δει αυτό το απίστευτο χάλι που επικρατεί στο *κέντρο* της Αθήνας. Δεν είναι ζήτημα γκρίνιας, αλλά αγανάκτησης για μια κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο με την αδιαφορία των υπευθύνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας αρέσει η υπερβολή. Λέμε "το κέντρο της Αθήνας είναι υποβαθμισμένο" και εννούμε τρεις δρόμους γύρω από την Ομόνοια. Όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (και πολύ σοβαρό μάλιστα) αλλά ... δεν είναι όλα ρόδινα στις άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αυτό το να πιστεύουμε ότι η Αθήνα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία στο χάλι μας βλάπτει πάρα πολύ κυρίως όταν βλέπουμε ότι, π.χ., η Νέα Υόρκη το χάλι της (στο παρελθόν) το έκανε "άποψη" και τελικά το επέβαλε σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο - γκράφιτι, tags και όλα τα συναφή.
    Από κει και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξαναψηφίσουμε Νικήτα έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αθήνα: Please mind the gap...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σύμφωνοι, παγκόσμια πρωτοτυπία δεν είναι και αντίστοιχα προβλήματα έχει κάθε μεγαλούπολη (ευρωπαϊκή και μη). Ωστόσο, το να είναι αυτά τα προβλήματα φάτσα-κάρτα στο πρόσωπο της πιο βαριάς βιομηχανίας της χώρας (τουρισμός), είναι απίστευτο (και απίστευτα συμβολικό, την ίδια στιγμή). Η Πόλη για παράδειγμα έχει το Tarlabasi της (και όχι μόνο), 2' από τα κεντρικότερα σημεία της, αλλά τις βιτρίνες της τις έχει και λαμποκοπούν. Πώς καταφέρνουμε τώρα ως λαός την κουβέντα να τη μεταφέρουμε μια ζωή στο "και τι, να πάνε σε άλλη γειτονιά είναι σωστό δηλαδή;", είναι ενδεικτικό του επιπέδου μας. Άσε τους εκεί λοιπόν στο μεταξύ, εν μέσω οικονομικής κρίσης κιόλας, να αυγατίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν είναι τόσο κακός ο Νικήτας, αναρωτιέμαι ποιος θα τον ξαναβγάλει δήμαρχο τον Νοέμβριο... Αλλά μερικές φορές είμαστε άξιοι της μοίρας μας και μόνο να βάλουμε κατά δικαίων και αδίκων μπορούμε, λες και εμείς ζούμε σε άλλη χώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άρα δεν αισθάνεσε τόσο μίζερος στην πόλη όσο δείχνεις...

    Κι εδώ υπάρχει ζωή όλο το 24ωρο... Βέβαια εδώ πολλοί προτιμάνε να το περνάνε σε μπαρ και club, που είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί. Δεν φταίει όμως το εξωτερικό περιβαλλον γι αυτό, γιατί εμείς κυρίως το αποτελούμε/φτιάχνουμε. Κι εδώ βλέπεις κόσμο να κάνει skate και ποδήλατο στις 4 το πρωί, αλλά δεν θα τον δεις στην Ζήνωνως... Θα τον δεις στο Κεραμεικό. Θα μου πεις, γιατί να μην τον βλέπεις και στην Ζήνωνως; Το θέμα όμως είναι να μην βλέπουμε μάυρο όλο τον πίνακα εξ αιτίας κάποιων μάυρων πιτσιλιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Den einai oi dytikes prwteouses idanikes. Oles exoun epikindina k brwmera proastia, sta opoia sinithws zoun oi metanastes.
    OMWS, oles exoun apo aksiprepi ws thaumasta kedra, sta opoia oi polites k oi touristes mporoun na kinountai afoba.
    Auto leme. Katalabainw oti de mporei na metatrapei olo to lekanopedio se gh ths epagelias, alla toulaxisto de mporoume na exoume ena aksioprepes kedro?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eκπληκτική φωτό! Αυτό έχω να πω μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σκληρή πραγματικότητα, χωρίς υπεκφυγές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εχω τραβηξει μια ιδια φοτο στο καταστημα της lacoste στην βαρκελωνη.Αστεγος τεζα πανω στα γυαλισμενα μαρμαρα τυλιγμενος με κουτες.Εκει βεβαια τα μαρμαρα ηταν γυαλισμενα θα μου πει κανεις.τσ τσ τσ,η ουσια ειναι οτι ο καθε νικητας καθε πολης απο αυτα πρεπει να ξεκιναει πρωτα.Ντροπη και επειδη πλεον η ντροπη εχει χαθει και μονο το χρημα υπαρχει,υστατη λυση το ξυλο.ΡΙΧΤΕ ξυλο στον νικητα -τον καθε λογης νικητα- αυτου του κοσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. να και η εικονα...βαρκελωνη 2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εξαιρετική φώτο. thanx closer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. I'd like to make a small book of such images, showing and measuring a different pace of time of this city.

    daily athens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. H diafora opos tin eida ego toulaxiston liges meres stin A8ina einai oti oi astegoi exoun polaplasiastei. Episeis eida ena TROMAKTIKO ari8mo akrotiriasmenon kai pligomenon an8ropon sti Panepistimiou kai ti Stadiou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εσεις που λετε ε δεν τρεχει και τιποτα δεν ειναι τοσο μαυρα, χαλανδρι μενετε??? εχετε κυκλοφορησει πουθενα εκτος απο χαλανδρι και δεν ξερω αν ειναι τρεντι αυτη τη περιοδο - τοκιο??? Τα νουμερα 21 852 Β18 δεν σαν λενε κατι ε;

    οκ η αθηνα ειχε την πλακα της 4 χρονακια πριν, ακομα βρωμικη ηταν ακομα υπηρχαν στενακια περιεργα αλλα μπορουσες να περπατησεις και να τη χαρεις ισως.

    Σημερα ειναι νεκρη ζωνη παντου, για την ΝΥ του 70 δεν ξερω αλλα απο την αλλη και καλη για να ζεις δεν την λεγανε ετσι δεν ειανι?
    Και δεν βλεπω και κανενα A.W.ή S.Y. γαμότο.

    Βασιλη μην ανησυχεις τουλαχιστον ειμαστε η μεκκα των παγκοσμιως αναξιοπαθουντων - και οχι δεν ειναι η κοινωνικη αναλγησια αυτου του κρατους που φταιει (συγκεκριμενα για τους ακρωτηριασμενους) αλλα μαλλον του ρουμανικου του βουλγαρικου μπορει και του πακιστανικου. ας βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. και η επιβεβαιωση Βασιλη, και η δικη σου και η δικη μου
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100045_09/09/2010_414350

    "νθρώπινα ράκη σωριασμένα σε δημόσιους χώρους, μπροστά στην Εθνική Βιβλιοθήκη, έξω από υπουργεία, πολυκαταστήματα, τράπεζες, απόκληροι στα φανάρια να επιμένουν να καθαρίσουν τα τζάμια των αυτοκινήτων, μικροπωλητές να πιέζουν θαμώνες κέντρων διασκέδασης να πάρουν κάτι. Επαίτες κάθε προέλευσης κατακλύζουν κάθε γωνιά των αστικών κέντρων. Οι περισσότεροι, θύματα εκμετάλλευσης κυκλωμάτων, κυκλοφορούν ανενόχλητοι, εντείνοντας στο κέντρο της πόλης την εικόνα της υποβάθμισης. Η αστυνομία σηκώνει ψηλά τα χέρια. Δεν μπορεί να κάνει πολλά, «γιατί πολύ απλά δεν χωράνε στα κρατητήρια». Οι περισσότεροι, αλλοδαποί, ανήκουν στις ομάδες που δεν απελαύνονται εύκολα και χρειάζεται να παραμείνουν 3 - 4 μήνες στα αστυνομικά τμήματα. Τα λιγοστά κέντρα κράτησης έχουν κλείσει, λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούσαν εκεί, ενώ και η επαναπροώθηση στη χώρα προέλευσης έχει αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση."

    εμεις τελικα με ποιον ειμαστε με αυτον που εκμεταλλευται η με τον εκμεταλλευομενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η διαφορά με άλλες πρωτεύουσες είναι ότι εδώ επικρατεί απόλυτη αναρχία. Στην Αθήνα καταλήγουν όλοι οι μετανάστες από Τουρκία και απλώς στοιβάζονται και παρανομούν.

    Κανένας δεν επαναπατρίζεται, κανένας δεν προωθείται σε άλλη χώρα της ΕΕ.

    Αποτελούμε το πτυελοδοχείο της ΕΕ που συγκρατεί όλο το λούμπεν και το εγκληματικό στοιχείο που προσπαθεί να περάσει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και αυτό εντελώς δωρεάν. Και από πάνω μας βρίζουν ότι κακομεταχειριζόμαστε τους μετανάστες (!!)...

    Έχουν φύγει φιλήσυχοι, οικογενειάρχες μετανάστες και έχουν πάρει τις θέσεις τους εγκληματίες και πρεζέμποροι από Ασία και Αφρική. Αλήθεια γιατί να πρέπει να ανεχόμαστε το καινούργιο φρούτο, Αλγερινούς και Μαροκινούς με φαλτσέτες? Με ποια λογική είναι εδώ? Ούτε γαλλόφωνη χώρα είμαστε ούτε προσφέρουν τπτ στο κοινωνικό σύνολο. Δε θα ήταν σωστό να τους μάζευαν και τους έστελναν πακέτο σε Αλγερία/ Μαρόκο? Στα τσακίδια και οι μαύροι πρεζέμποροι και προαγωγοί.

    Χρειάζεται εξαιρετικά επιθετική αντιμετώπιση (ναι και ένοπλη αντιπαράθεση / στρατός) αλλά εδώ κοιμόμαστε όρθιοι...


    Όσοι ψηφίζουν Αθήνα το κρίμα στο λαιμό τους αν ξαναβγεί ο ίδιος καραγκιόζης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αναρωτιέμαι αν ο Νικήτας περνάει καθόλου από εδώ να ρίξει καμιά ματιά στα σχόλια...ή τέλος πάντων, αν υπάρχει κανείς να του υποδείξει να περάσει και να διαβάσει...αναρωτιέμαι επίσης μήπως ο Νικήτας πηγαίνοντας στο γραφείο του ΔΕΝ βλέπει από το τζάμι του αυτοκινήτου του...το βέβαιο είναι ότι βλέπεις και μυρίζεις καλύτερα με κατεβασμένο το τζάμι, και όχι με το τζάμι κλειστό!!! Μήπως να του το υποδείξουν κι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς