Aσωμάτων: δύο οικόπεδα τώρα καθαρά!

Άλλη μια ξεχωριστή δράση των atenistas. Μαζευτήκαμε την Κυριακή στις 12 με σκοπό να καθαρίσουμε 2 οικόπεδα (ένα παρατημένο απ' τον ιδιοκτήτη, το άλλο του Οργ. Σχολ. Κτιρίων) στην Αγίων Ασωμάτων. Δυο χώρους πηγμένους στο σκουπιδομάνι, τα ξερόχορτα, τα περιττώματα και άλλα απίστευτα παρατημένα: βαλίτσες, γραμμόφωνα, ταμπέλες, λάστιχα, πραγματικά δύο χωματερές δίπλα στα πιο ιστορικά σημεία της Αθήνας. Μεγάλη ντροπή για την πόλη, και το αισθανθήκαμε ακόμα περισσότερο βλέποντας τα κόκκινα τουριστικά λεωφορεία που περάσανε 3 φορές, θεέ, τι εικόνα σχηματίζουν για μας οι τουρίστες;
3 ώρες μετά είχαμε αλλάξει τελείως τα οικόπεδα μετατρέποντάς τα, χωρίς καν να φυτέψουμε, σε μια πολιτισμένη και φροντισμένη γωνιά. 50 άνθρωποι μαζέψαμε 70 σακούλες με άπειρα μπάζα, που φτάνανε πολύ βαθιά στο έδαφος, (μιλάμε για συλλογή σκουπιδιών χρόνων άσε τα ογκώδη- πήραμε τον Δήμο στο 1595, εντυπωσιακό, ήρθε και τα μάζεψε άμεσα), περιφράξαμε ξανά τον παραβιασμένο χώρο, και τον καλύψαμε με λευκές λινάτσες για να μην τον θεωρούν σαν σκουπιδότοπο και πετάξουν μέσα ξανά οτιδήποτε.
Το μεγάλο κέρδος και σ' αυτή τη δράση το ίδιο: δεν μπορούσα, και προσωπικά, να φανταστώ πόσο ενδιαφέροντες, με κέφι και μεράκι, άνθρωποι υπάρχουν σ' αυτήν την πόλη. Φανταστικός κόσμος που χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία το καταδιασκέδασε, έφυγε γεμάτος και χαμογελαστός, και κάνει τον ορίζοντα δράσης των atenistas πραγματικά ατελείωτο. Σίγουρα, venceremos!
>• Δεν μπόρεσα να τραβήξω πολλές φώτος, ήμουν διαρκώς πάνω κάτω, πολύ περισσότερες και καλύτερες στο άρθρο στο atenistas.gr.


Το οικόπεδο 1 στο φινάλε


Τελείως Green Design: επαναχρησιμοποίηση φυσικών υλικών, πέτρας και ξύλου (Αμαλία rules) και αυτοσχέδια παρτέρια


Kάγκελα που πεταγόντουσαν μετατράπηκαν σε αρτ εκθέματα. Εξαιρετικό;



>

Tα ποστεράκια
Οκ θα βάλουμε λινάτσα απέξω, θα κρεμάσουμε το "οι atenistas έκαναν αυτό μπλα μπλα", πως θα μπορούσαμε αλλιώς να χρησιμοποιήσουμε την επιφάνεια; 5 τα ξημερώματα Παρασκευής, ξύπνησα, δεν με ξανάπαιρνε για ώρα ο ύπνος και μου 'ρθε η σούπερ όπως αποδείχτηκε ιδέα: Να βάλουμε ένα "θέλω την Αθήνα πιο:" και οι παρευρισκόμενοι να συμπληρώσουν τις καρτούλες, έτσι για την πληρέστερη χαρά τη συμμετοχής. Έφτιαξα 50 καρτούλες και άλλες 12 σε κίτρινο χαρτί με θετικά σύμβολα για να σπάνε την μονοτονία, όλα πλαστικοποιημένα με το φόβο της βροχής. Όλοι το καταχάρηκαν απ' ότι είδα, ήταν και πάλι αυτό το κάτι παραπάνω, αυτό το atenistas, που κάνει την ομάδα μας τόσο θελκτική.






Η προετοιμασία του Σαββάτου




Τα ποστεράκια για τα δύο οικόπεδα



Σχόλια

  1. Καλημέρα!
    Πολύ καλή δουλειά, μπράβο και πάλι μπράβο!!!
    Σας είδαμε (τους Atenistas) και στους Πρωταγωνιστές χτες βράδυ και σας ξεχωρίσαμε ποιος είστε κύριος χιχι...
    Τι κρίμα που δεν σας ξέρανε και οι πολιτικοί..
    Πιστεύω πως θα έπρεπε να ντρέπονται που δεν σας έχουν ακούσει καν, αλλά και να σας ξέρανε πάλι θα έπρεπε να ντρεπόντουσαν που εκείνοι δεν κάνουν τίποτα για να ομορφύνουν αυτή την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το ποστ ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω την (πολύ ζόρικη) μέρα και εβδομάδα μου. Μου δώσατε χαρά και κουράγιο, να 'στε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κομμάτι με τις αναρτήσεις δεν το πρόλαβα γιατί έφυγα νωρίτερα!
    Εύγε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο για την προσπάθεια. Στις επόμενες ενέργειες λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. •ta xeirotera apofeyxthikan, eytyxws den mpike h dhlwsh mou :-)
    •oi politikoi zoun se enan diko tous kosmo, ki egw stin thesi tous isws den tha xera tous atenistas. anyway, to thema einai na eimaste synepeis stous stoxous mas, mia drasi thn bdomada, toso apla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. •ta xeirotera apofeyxthikan, eytyxws den mpike h dhlwsh mou :-)
    •oi politikoi zoun se enan diko tous kosmo, ki egw stin thesi tous isws den tha xera tous atenistas. anyway, den mas afora posoi mas xeroun, to thema einai na eimaste synepeis stous stoxous mas, mia drasi thn bdomada, toso apla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kάγκελα που πεταγόντουσαν = οι κολώνες του πρώην σπιτιού. Μάλλον δεν γκρεμίστηκε ποτέ και απλά έμεινε να πέσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι κατι αλλαζει στη πολη, οταν ο νικητας γκρεμιζει κτιρια εντελως συμπτωματικα 2 βδομαδες πριν τις εκλογες
    η Αθηνα η πολη της μιζεριας , μπορει να αλλαξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και καθαρο και εμπνευσμενο!μπραβο σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια η παρέμβαση χίλια μπράβο!
    Και τα έχει όλα και συμφέρει: παρέμβαση & Good Design
    * θεικό το (installation να το πω;) με τις κάρτες! Εύγε :)

    Μια γραφίστρια του καναπέ.
    (και γω καθαρίζω οικόπεδα.. στο φωτοσόπ ντε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήμουν εκεί, περάσαμε καλά, συνεργασία άψογη με όλους, σκόνη πολύ αλλά θα ξαναέρθω. Ελπίζω να συμμετέχουν και άλλοι με τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. pwpw mpravo symmetexontes!!

    nai, ti na pw; sas zileuw pou exete toso kefi. egw exw paraitithei. den elpizw se tipota pia. den pisteuw oti mporei na ginei kati. oute apo tous politikous, oute apo tous polites. mono parakmh diakrinw trigyrw mou. sixainomai tin idia mou tin poli kai xwra. kai tous kybernwntes, k emas pou tous psifizoume ola auta ta xronia.

    mono fws sto tounel, h prospatheia gia fygh apo auth th xwra.

    mprabo, sas zileuw. xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ/ή ΤαΔέντραΠουΠληγώναμε, όπως είχε πει και ο Χατζιδάκις "όταν πάψεις να βλέπεις την ασχήμια γύρω σου, σημαίνει ότι έχεις γίνει κομμάτι της".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Papadik,

    parigoro to mynhma sou. Euxaristw. De thelw na eimai griniaris k arnitikos. alla afou h asximia exei aplothei toso apilitika, pws mporw na tin agnoisw;

    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πολθ καλη πρωτοβουλια παιδια...αντε αυτη η πολη να πρασινισει λιγο..μιας και οι πολιτικοι δεν νοιαζονται καθολου ας προσπαθησουμε λιγο ολοι μαζι...Κυριε ΝΙΚΗΤΑ???δεν ειναι μονο ενα μηνα πριν τις εκλογες η Αθηνα...αντε να ανεβει κανας αλλος μπας και φιλοτιμηθει και κανει κατι....Καλημερες Απο Λονδινα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς