Στις πόρvες της Λαυρίου


Μεγάλη στάση, η μεγαλύτερη γύρω απ΄ την Ομόνοια. Κόμβος κανονικός, χιλιάδες περνούν και περιμένουν. Οι μισοί. Πλατεία Λαυρίου το πιο σεξι σημείο της πόλης καθημερινά. Δεκάδες γυναίκες που εκδίδονται στο λιοπύρι στο αγιάζι, περιμένοντας 'όχι το 608, μα τον φορτηγατζή, τον συνταξιούχο, τους άλλους μισούς.
Οι μαυρούλες προς Χαλκοκονδύνλη, οι μεσήλικες ρωσίδες, βουλγάρες και μια ψηλή κινέζα στο κέντρο, οι ναρκομανείς και αλβανές Ρομά στην Βερανζέρου. Πιάτσες ορισμένες, διάλογοι συγκεκριμένοι: "Πόσα;" "Κάνεις καλό σεξ;", "Έχεις ωραίο μ*υνι?", ένα γέλιο εσωτερικό με γεμίζει, τι ακούν οι κακομοίρες. "Τριάντα" η απάντηση στο πόσο, δεν νομίζω ότι θα πάνε τελικά για τόσα. Τα χαμηλότερα στρώματα, αυτά τα περαστικά της Ομόνοιας, δίνουν 20, 10, και 5, ναι το 'χω ακούσει κι αυτό περιμένοντας τα Κυψελιώτικα μίνι μπας. Και λίγοι δίνουν, οι περισσότεροι είναι εδώ για χάζι και μπλα μπλα, μια επιβεβαίωση αντρίλας του παλιού καφράκου που ξεχύνεται η χύμα κολώνια απ' το ανοιχτό πουκάμισο με τρίχα και καδένα.
Μετά από λίγο θα 'μαι στο απόμακρο ρετιρεδάκι μου, μέχρι τότε κλειδώνω το iphone και βυθίζομαι στο στάσιμο αλλά και στιγμιαία μεταλασσόμενο σκηνικό: τα ντυσίματα, ροζ τσίτια από μπουτίκ της Ζήνωνος, οι τέλειοι αφρικάνοι κώλοι, τα λίπώδη μπούτια ακομπλεξάριστα έξω, τα βυζιά υπερωκεάνια που σ' αυτά στηρίζονται κάτι πενηντάρες.
Σ' αυτές τις μεγάλες γυναίκες, εκεί μ' ακουμπούν και τα ερωτήματα, η στενοχώρια: οι περισσότερες είναι μετανάστριες, οξυζεναρισμένες μα χωρίς την υπερβολή της πόρνης, στα προσωπά τους αναγνωρίζω μαμάδες στη κουζίνα, αναγκασμένες όμως εκ των πραγμάτων να εκδίδονται. Μισή σκληράδα να 'σαι μετανάστης, και μια ολόκληρη να κάνεις αυτό. Θα το σκεφτώ για λίγο, θα μαζευτώ στο άμεσο, είναι επιλογή τους θα σκεφτεί ένας εαυτός μου, στο δευτερόλεπτο όμως, μια ρεαλιστικότατη μισοχυμενη βλεφαρίδα σ' ένα κουρασμένο βλέμμα θα το φωνάζει αδιαμφισβήτητη ανάγκη.
Είναι τελικά ποια σχέση έχεις με την πορνεία: απ' το σπίτι μας τη θέσανε κατάπτυστη, όσο μεγαλώνω όμως την δέχομαι, την αποδαιμονοποιώ για όσους το επιλέγουν χωρίς την σπάθη ενός νταβατζή βέβαια. Είναι σπουδαίο μάθημα αυτή η στάση, είναι σπουδαία η πορνεία: αν την δεχτείς, τότε σίγουρα αγαπάς και σέβεσαι τους ανθρώπους παραπάνω.

Σχόλια

  1. Πολύ ευαίσθητη ματιά για ένα τέτοιο θέμα και συμφωνώ με το τελικό σου συμπέρασμα, κάποτε όμως δεν είναι και επιλογή; Δε θα μπορούσαν να βρουν κάτι άλλο, ο,τιδήποτε; έψαχνα πόσον καιρό πχ για μια κυρία να μου καθαρίζει πότε πότε το σπίτι και δεν έβρισκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H πλατεία Λαυρίου σέξυ σημείο της πόλης;; Ειλικρινά δε βρίσκω τίποτα το σέξυ στην πλατεία Λαυρίου και στις εργαζομενες κοπέλλες εκεί. Δυστυχώς το basse classe δεν είναι σέξυ. Ή ευτυχώς. Λυπάμαι αυτές τις κοπέλλες γιατί πολλές δεν εκδίδονται με τη θέλησή τους ούτε μανατζάρουν τον εαυτό τους, αλλά ούτε τις καταννοώ ούτε τις θεωρώ σέξυ...καθόλου όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. yiati morh paliotempela to xeskonistiri kai h sfougaristra de sou kanei??itheles kai ypiresia dwmatiou sourgelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. της Πουτάνας στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. της Πουτάνας στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτή η ευγένεια και το ήθος που σε διακρίνει με συγκινεί..

    με την ίδια λογική, αγαπητέ, μην ξαναβγείς για φαγητό, κουζίνα δεν έχεις σπίτι σου..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δυστυχως φιλε athensville η αρσενικη σου φυση με τα ενστικτα της σε συνδιασμο με την παγκοσμια φαλλοκρατικη κουλτουρα η οποια επι χιλιετιες εχει ποτισει τα παντα σε κανει αδυναμο να δεις το θεμα αντικειμενικα και σε βαθος για να γραφεις "...όσο μεγαλώνω όμως την δέχομαι..."μεχρι χτες σε φρεναρε η πουριτανικη υποκρισια της κοινωνιας η οποια ειναι υπευθυνη επισης για την καταληξη να αποδεχεσαι την πορνεια ως υπερβαση στην πνευματικη σου εξελιξη με καποιους ορους.
    "την αποδαιμονοποιώ για όσους το επιλέγουν χωρίς την σπάθη ενός νταβατζή βέβαια".
    εργαζομαι στον χωρο της υγειας και για ενα διαστημα ειχα γνωρισει πολλες απο αυτες τις εκδιδομενες λογω του τμηματος στο οποιο εργαζομουνα.καμια..αλλα ΚΑΜΙΑ δεν διασκεδαζει να ειναι πορνη!!!ολες τους "αδειαζουν" εσωτερικα η προσωπικοτητα τους σταδιακα καταργειται για να γεμισει με καθε λογης "σκουπιδι".ειναι και αυτες βολικα θυματα της κοινωνιας μας.δεν ειναι τυχαιο ομως που δεν θεωρειται αρρωστια της κοινωνιας αφου ακομα και σημερα απο μορφωμενους ανθρωπους ειναι αποδεκτη ιδιοτητα ως το αρχαιοτερο επαγγελμα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στεφανος αλεξιουΔεκεμβρίου 14, 2010 10:55 μ.μ.

    η πουτανα ειναι πουτανα γιατι πηδιεται παρα την θεληση της. Και δεν εννοω την πραξη αλλα την δυνατοτητα της επιλογης της. Δεν ειναι ανηθικο να πουλας το κορμι σου. (η μαλλον ειναι αλλα δε μας νοιαζει γιατι η ηθικη ειναι υποκειμενικη και πολυπαραγοντικη).

    Ειναι απλα ελειψη επιλογης γαμιά.

    Ελλειψη επιλογης σημαινει ελειψη κυριοτητας.

    Ελλειψη κυριοτητας σημαινει μηδενικη αυτοδιαθεση, μηδενικη ελευθερια.

    Η καταντια δεν αφορα το κορμι τους. Αφορα την αξιοπρεπεια τους. Γιατι οταν εισαι δουλος, οταν δεν εισαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, δεν εχεις αξιοπρεπεια. Δεν νιωθεις αξιοπρεπης.

    Ειτε πουλας το κορμι σου για 5 ειτε για 2000 ευρω δεν επιλεγεις τον πελατη σου. Εισαι υπηρετης. Υπηρετρια. Δουλα. Και καθε φτιασιδι σου σε υποδουλωνει ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ αλλα στην αναγκη σου για χρημα.

    Ειτε ανοιγεις τα ποδια σε λεχριτες πασης φυσης ειτε συνοδευεις πλαστικες κλημακτηριουσες δεν επιλεγεις. Σε αγοραζουν. Αγοραζουν το ειναι σου και τις υπηρεσιες σου.

    Εσυ κερδιζεις....Πουλωντας την ελευθερια σου. Το κορμι σου; γαμα το...

    ...


    Για μια στιγμη, ετσι δεν ειναι ολα τα επαγγελματα; Για μια στιγμη; Ετσι δεν ειμαστε σαν χωρα πλεον; Ανελευθεροι. Ξεπουλημενοι... Γιατι μας ενοχλουν οι πορνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στεφανος αλεξιουΔεκεμβρίου 14, 2010 11:02 μ.μ.

    ελεος πια με τις πορνες τους πρεζακηδες τους μεταναστες.... οκ ειναι αθηναιοι κατοικοι ή εστω παροικοι...αλλα δεν ειναι οι μονοι... δειξε καμια κυρια του κολωνακιου με τη γουνα...δειξε κανα καγκουρα του θησειου... δειξε καμια μπαρμπι του νυχτερινου μαγαζιου....

    σου βγαζω κιτρινη καρτα...και ας μου πεις οτι ολα αυτα ειναι βαρετα που σου πα....βαρετα ισως...αλλα αθηνα σιγουρα. και απο τη στιγμη που το μπλογκ ειναι για την Αθηνα ε τοτε γινε λιγο πιο σφαιρικος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι ειδησεογραφικό κανάλι το athensville, blog είναι, και ως τέτοιο, θα έχει τα ερεθίσματα του ιδιοκτήτη. Για σφαιρική ενημέρωση υπάρχει το (...αλήθεια, ποιο?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να κάνω καλέ μου;
    Να παρατήσω την δουλειά μου και να κάνω ρεπορτάζ Αθήνας στους δρόμους; Ότι συναντάω λέω, προσωπικό μπλογκ είναι, άσε που μ' αρέσει να φαίνεται κι αυτή η άγνωστη στην μάζα πλευρά της πόλης και η ανθρώπινη πτυχή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απλά, και το λέω με καλοπροαίρετη διάθεση, αν κανείς βασιστεί μόνο στην αίσθηση που δίνει για την Αθήνα ώρες ώρες το blog, θα πάει μετανάστης στη Ν. Γουινέα.. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στεφανος αλεξιουΔεκεμβρίου 16, 2010 1:18 π.μ.

    apla pleon den einai ena aplo blog... einai kati parapano... eite legetai influence gia kapoious allous eite ekfrasi tis siopilis mazas....

    gia mena pleon poy tha leipo gia allo ena xrono apo tin athina 2-3 sites kai blogs einai i epafi mou me tin poli.... metaksy ayto kai to diko sou...

    apla den grafeis apla ena blog pia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καποια χρονια πριν(20) ακουγα "Σε λιγα χρονια η πουτανια θα ειναι ζητιανια" και ηρθε η εποχη πλεον που η προσφορα ειναι κατα 100% περισσοτερη απο την ζητηση με επακολουθο να κανουν πολλες παραχωρησεις οι εκδιδομενες και το να μειωσουν πολυ την τιμη ειναι το λιγοτερο γιατι οταν η αλλη δεν θα εχει να φαει η οτιδηποτε θα παει και χωρις προφυλακτικο και θα κανει πραγματα που φτανουν σε σημεια ψυχικης πιεσης τρομερααααααααα.
    Οχι δεν βρισκω τιποτα σεξυ σε ολα αυτα μαλλον ΛΥΠΑΜΑΙ ισως γιατι γνωριζω πραγματα περισσοτερα απο αλλους και φυσικα ΑΗΔΙΑΖΩ με ολους αυτους τους ανεγκεφαλους που κανουν χαβαλε με τον πονο του καθε ανθρωπου εστω και αν απο αξιοπρεπεια αυτες μπορουν να κανουν τις αδιαφορες...τις χαμογελαστες...τις ορεξατες γιατι ο πελατης θελει να περασει καλα και οχι να δει ενα στενοχωρημενο προσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H ανέχεια ποτέ δεν ξέρεις που οδηγεί.Πολύ αμφιβάλω αν κανένας θέλει να καταλήγει εκεί.Μες στην φτώχεια,τη βρωμιά,τον κίνδυνο.Καμιά γυναίκα δεν το θέλει αυτό και αν το επιλέγει,είναι τόσο δύσκολο.Το να δίνεις έτσι το κορμί σου,δυστυχώς προϋποθέτει να χάνεις κομμάτια της ψυχής σου.Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη την δική μας κατανόηση.Προσωπικά,τις σέβομαι κ τις καταλαβαίνω,γιατί αναγκάστηκαν να καταλήξουν εκεί,αμφιβάλλω αν κανείς θέλει να πληγώνεται έτσι,σωματικά και ψυχικά,ειδικά για ψίχουλα.Θεωρώ χειρότερο είδος τις βιζιτούδες πολυτελείας,κάτι μοντελάκια και ψευτοσελέμπριτι,που φωνάζει πάνω τους το "ξεσκίζομαι με όποιον προσφέρει τα πιο πολλά,για την κόκα μου,για δυό λεπτά στην τηλεόραση,για να με πάει στο μουράτο κλαμπ".Αυτές ούτε τις λυπάμαι και ούτε τις κατανοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. astoxo to epixeirima sou den exei kamia sxesi me thneuaisthisia tou proigoumenou thematos alla telospantwn fagadika exei ena swro kapou tha brw na faw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαι o μοναδικός που πιστεύει ότι ο πελάτης παράνομης πορνείας θα έπρεπε να διώκεται ποινικά; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς