Nτεκό με διανόηση


Οκ, είπαμε να μην μοιάζουν όλα τα σπίτια ίδια, ικέα δηλαδή, αλλά πως επιτυγχάνεται αυτό; Με φαντασία, εκπαιδευμένο γούστο και φτήνια, ναι φτήνια. Ακολουθούν 4 ντεκό συνθέσεις που τα λες και installation, γιατί είναι μοναδικά, που αποδεικνύουν το υπερφίαλο της θέσης μου.


Μοναδικό κομμάτι Νο1: Το σπίτι έχω την τύχη να έχει αυτά τα δοκάρια απο πά που του δίνουν ένα κάντρυ χαρακτήρα, ε αφού αυτός υπάρχει, αυτός επιβάλλεται, αυτόν και ακολουθώ. Τα κρεμαστάρια λοιπόν είναι καταλληλότερα και βρήκα αυτό το κλουβί με 10 ευρώ στο Jumbo, καλοφτιαγμένο και δεν φαίνεται τόσο τσίπικο. Το θέμα είναι τι να βάλω μέσα; Πολλές οι σκέψεις, φυτό, ψεύτικο πουλί, μπουυυ αναμενόμενα.


Και καθώς σκεφτόμουν τις επιλογές κάνοντας δουλειές του σπιτιού κρατούσα τον σπάγγο. Κάποιο τηλέφωνο χτύπησε και το άφησα τυχαία μέσα. Γυρίζοντας είδα το σούπερ άρτ με προεκτάσεις...


...ο σπάγγος, ένα κουβάρι, όπως οι σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, τράβηξα την άκρη να δίνει την αίσθηση ότι κάτι ξετυλίγεται και άφησα την πορτούλα μισάνοιχτη, σαν μια διέξοδο. Ένα άκρως αισιοδόξο έργο τελικά, που κατανοεί την περίπλοκη ψυχοσύνθεση της ανθρώπινης φύσης αλλά δίνει τον οπτιμισμό σαν μέλλουσα εξέλιξη.


Γαμάτη γωνία λήψης


Περίπτωση 2: βρήκα αυτήν πεταμένη πινακίδα σ' ένα στενό στον Βοτανικό. Ωραία φθορά, με χτυπηματάκια τόσο όσο πάνω, έψαχνα τρόπο να την εντάξω σπίτι.


Voila. Πήρα απ' τα Pallet Stores με 2 ευρώ αυτή την ψευτοβινταζέ κρεμάστρα που δείχνει την αντίθεση κατεύθυνση απ' την πινακίδα που ήρθε κι έκατσε επίσης μεταλλικό καλοριφέρ (πράγμα που το κάνει να δείχνει συγγενές). Έτσι όλα βρήκαν την γενιά τους κι αναθάρρησε η καρδιάς τους και έχει και πλάκα ως σύνολο.


Εδώ στην γειτονιά μου αυτή τη φορά, η Μαντάμ στον 5ο πέταξε την ημιθανή λεμονιά της απ' την βεράντα. Την πήρα να την σώσω, αλλά τελικά ήταν ήδη ξεραμένη, δεν ξαναπέταξε χλωρό φίλο. Παρατήρησα όμως την εντυπωσιακή, περίπλοκη ρίζα της, σκεφτόμουν να την κόψω και να βάλω σ' ένα απλό, χωρίς στολίδια, διάφανο βάζο.


Πήρα όμως από τα butlers με 19€ αυτό το κάδρο με τις κατάμαυρες επιφάνειες. Πολύ μαύρο όμως, είναι παράταιρο στο λευκό μου σπίτι, έτσι είπα να το σπάσω.


Πάλι το καλοριφέρ θα τη πληρώσει: άλλωστε τι βάζουμε πάνω σε καλοριφέρ, τι ταιριάζει, ιδού το αιώνιο ερώτημα. Τες πα, λειτούργησε πολύ ωραίο το μαύρο σαν φόντο για να αναδείξει τον κορμό. Και σαν σχήμα επίσης, ένα οριοθετημένο ορθογώνιο που το σπα ο άτακτος κορμός του δέντρου. Δεν τρελαίνομαι - δεν βαριέσαι, αλλά το αδικεί και η φωτογραφία.


Κοντινή λήψη, το αδιευκρίνιστο μοτίβο της ρίζας πως τονίζεται κοντρα στο μαύρο (με λίγο φλας επίσης)


Τελευταίο πρότζεκτ, οι βέργες, παντού βέργες, παντού τις βλέπεις, ήμαρτον. Χρειάζονται μια νέα χρήση, να μην στέκουν έτσι απλά στην είσοδο.


Εδώ σε μια κοντινή λήψη, βλέπετε το μπιχλέ καπέλο που φορούσα 17 άχρηστους μήνες απ' τη ζωή μου. Όχι δεν ήταν τόσο στυλάτοι, αλλά ας δικαιωθούν τώρα.


Βάζω λοιπόν στις βέργες καπέλο, άλλο ένα διφορούμενο έργο. Η νεκρά φύση μέσα στο ναυτικό καπέλο: οι ξεραμένες μέρες, τα υποταγμένα νιάτα του ναύτη; Οι ευθείες βέργες ενδεικτικές της πειθαρχίας ενός ντεμί (ναυτικό είπαμε) στρατιώτη; Δείτε όπως θέλετε, έκανα και πάλι σπουδαία τέχνη πάντως.


Βέβαια στον χώρο δεν έχω αποφασίσει πως δένει, κότσαρα ένα πεταμένο κάδρο στο πίσω μπας και φτιάξει. Αν είχα καλό φωτισμό, θα σας άρεσε κι αυτό. :-)

Σχόλια

  1. Μια χελιδονοφωλιά χτισμένη μέσα σε κλουβί... Ασφάλεια.

    Μα τα πουλιά ανοίξανε την πόρτα
    για κάτι λιγότερο ασφαλές,
    μα δίχως κάγκελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγνώμη κιόλας αλλά είναι τόσο αναμενόμενο το "φυτό, ψεύτικο πουλί" μέσα σε ένα κλουβί? μάλλον έχουμε πολύ διαφορετικές παρέες γιατί εγώ δεν το έχω δει πουθενά..
    και ειλικρινά (εντάξει γούστα είναι αυτά) αλλά καμία πρόταση δεν μου άρεσε !
    Τέσπα προσωπικά προτιμώ ποστς για Αθήνα και λιγότερα για διακόσμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χαίρομαι όταν βλέπω άντρες να έχουν λόξα με το σπίτι τους. Σπάνιο είδος!
    Το κλουβάκι του jumbo όντως είναι πολύ καλοφτιαγμένο, το προτίμησα και εγώ για ένα low budget δωράκι και έβαλα διάφορα μπλιμπλικάκια μέσα - ήταν Χριστούγεννα τότε.

    Ιδέα: Νομίζω θα ήταν το τέλειο να φτιάξεις και να βάλεις μέσα origami πουλάκια, από διπλωμένο χαρτί. Extra points αν με κάποιο τρόπο, το ειδικό επιστρωμένο χαρτί με το οποίο γίνονται, το "μελανώσεις" λίγο (ραπιτογράφους ή πινέλο ψιλό). Να κάνεις σχέδια γραμμικά ή αφηρημένα, ή με cursive γραφή να αποτυπώσεις ένα αγαπημένο σου ποίημα! Mετά αυτό θα διπλωθεί, θα γίνει κατασκευή και θα έχεις νέα instant poetry -πιθανόν τελείως σουρεάλ!

    Στη σύνθεση με το καπελάκι το ναυτικό εγώ ίσως να έκανα το πιο αναμενόμενο, να τοποθετούσα το καπέλο να κρέμεται από την πάνω δεξιά γωνία του κάδρου. Επίσης στη βάση από τα κλαδάκια δίπλα τους και πρός το κάδρο θα κότσαρα κανένα ωραίο βάζο/αντικείμενο (όχι και πολύ ψηλό) χρώματος τυρκουάζ (C=50, Y=20.. λέμε τώρα) να το κάνει λίγο πιο "θαλασσένιο", το ζητάει το χρώμα :)

    Γενικά πολύ μ' αρέσει,
    να σαι πάντα καλά να το χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις ταλέντο, το έχουμε ξαναπέι παλαιότερα. Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν η ρίζα με το μαύρο κάδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως μέσα στο κλουβί θα έβαζα κεριά...
    Ειδικα σε βεράντα ή κήπο νομίζω ότι ταιριάζει πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κακογουστιές!!! Άσχετοσύνη,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νομιζω οτι στο θεμα της ξεραμενης λεμονιας θα επρεπε να ακολουθησεις το αρχικο σου ενστικτο και να τη βαλεις σε ενα διαφανο βαζο ωστε να εδειχνε καλυτερα. Κατα τα αλλα το κλουβι καλο αλλα με τις νεκρες φυσεις δεν τα παω καλα (εχει βαλει η μανα μου στο μπανιο αυτες τις βεργες και βλασφημω απο τοτε). Αληθεια, εκεινος ο φικος που ειχες σωσει απο τα σκουπιδια πριν απο μηνες τι απεγεινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. niceeee! you like?
    http://gogonutsss.posterous.com/free-press-collage-lamb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κωστης χατζηδακηςΦεβρουαρίου 24, 2011 3:56 π.μ.

    τι εγινε πρασινορουφιανε,κλειδαμπαρωθηκες σπιτι σημερα που οι δρομοι ηταν γεματοι;δεν ησουν ο μονος.τρεμη,πρετεντερης,παπαχελας,μανδραβελης,αθενσβιλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Sto klouvi den mporeis me kapoio tropo na to kaneis fotistiko? na mpei mesa to dos tou domatiou?
    Epishs h pinakida me ti strofh kalo tha itan na mpei se ena simeio pou ontos den mporei kapoios na stripsei eki i pou esy den tha itheles na stripsei. Gia thn lemonia ego tha evafa ti riza ths me spray kai h tha thn ekana san pinaka (tha thn kolousa se telaro) h tha thn ebaza se vazo (diafano), den einai anagkh na kratiseis olon ton kormo ths.
    kai telos gia tis verges kai to kapelo, den mou arese toso kai epishs krima to kadro apo piso, mipos na skefteis na valeis ekei ti lemonia?
    Elpizo na sou aresan ! Kalhmera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ ρε Athensville,
    το προσωπικό σου blog
    έχει δημιουργήσει συλλογικές αξιώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...Κι αυτό το μπάνερ που αλλάζει κάθε τόσο, εκπληκτικό!...
    Αθήνα ψηφίζω κι εγώ, ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προσωπικά μ'αρέσουν αυτά τα πόστς. Προς τι η γκρίνια στα σχόλια? Εαν δεν σ'αρέσουν προσπέρασέ τα. Ω-χουοουουου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. PS. Στις φωτο με το κλουβί διακρίνω και ενα ωραιότατο duvet. Αυτο αρκέι. Όσοι μιζεριάζουν στα σχόλια, κάτι μου λεει οτι σκεπάζονται με κουβερτόυλα καφέ - οράνζ ημι-τσόχινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χαρακτηριστική περιαυτολογία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Σπάνιο είδος";! πολύ μου άρεσε αυτό!
    Εξαρτάται τι άντρες γνωρίζεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πω πω, ξινίλα και αγένεια μερικοί!

    Να του δώσετε κατάλογο με το τι επιτρέπεται να γράφει για να αποφεύγει τις κακοτοπιές στο εξής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eλα ντε! :)
    Παραδοσιακά πέφτω σε άντρες με αγαπημένο ντεκό... άδεια κουτάκια μπύρας και πίτσας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ποτε δεν περιμενα οτι η ασπιρινη θα εχει και αλλες χρησεις εκτος απ οτο να μαυριζει και να μυριζει θαλασσα!!!
    :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Lol!! Kαλά ντε, δεν είναι απαραίτητο το "θαλασσινό" στοιχείο να είναι πχ navy C/M only! Κι όμως οι πρασινογάλαζοι τόνοι είναι chic, γούστα θα μου πεις :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Emena pali to klouvi me ton spaggo mou kanei kati se .. pidixe i gata na piasei to kouvari k telika protimise to pouli.. (surprise!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αθενσβιλ είσαι καλά; Σαν να έχεις "αδυνατίσει" λίγο μου φαίνεται... Μονο 2 νέα ποστ όλη την εβδομάδα; Ή μας έχεις καλομάθει, ή κάτι σου συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χα, γι'αυτό σου λέω γνωρίζεις λάθος άντρες! Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν να σου γνωρίσω ΌΛΟΥΣ τους φίλους μου gay! ξέρω, στερεότυπο, αλλά ειλικρινά -και κυρίως όσοι είναι ζευγαρωμένοι- έχουν μια διακόσμηση στο σπίτι τους ούτε σε περιοδικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ναι ρε ημι-τσόχινη και με τρύπες!
    ευτυχώς όμως τώρα με το σπάγγο πάνω από το κεφάλι μου, "γεμίζω" κάπως αυτά μου τα "κενά"...

    τι κακό έχει η ξινίλα και η αγένεια παρακαλώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. του κάνανε περικοπές στο μισθό απο τη χαριλάου τρικούπη...
    άθενσβιλ,κανα ντεκο με ανακυκλωσιμα δακρυγόνα,ορούς απεργών πείνας και νίκελ φράχτες έβρου,πως το βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Aφήστε τις ξινίλες παιδιά! Είναι το προσωπικό του μπλογκ. Μπορεί να γράφει ό,τι του κατεβαίνει. Δεν τρώει τα λεφτά σας, ώστε να του υποδεικνύετε τί θα "ανεβάζει".
    Και μόνο η προσπάθεια είναι ενδιαφέρουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για το κλουβί.....
    Θα έβαζα κοσμήματα.... Να πέφτουν σειρές απο μαργαριτάρια κ πολύτιμες (ημι-πολιτικές) πέτρες.... Έτσι για να φανεί κ ο ψυχικος μας πλούτος!!! Keep going... I like u!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς