Φουλ Ακρόπολη απ' τα δυτικά


Κηφισός, Αιγάλεω

Πόσο έχει χρυσοπληρωθεί αυτή η Ακρόπολη σ’ αυτή την πόλη. Θες να νοικιάσεις σπίτι και έχει την τύχη ή ατυχία να βλέπει Ακρόπολη; Ε, θα σε βαρέσουν 50-100 ευρώ παραπάνω. Και δεν μιλάμε για το full view που αυτό είναι απλησιάστο, αλλά απλώς και μόνο αν έχεις το σούπερ μπόνους το παραθυράκι της κουζίνας να βλέπει 3 από τους κίονες του Παρθενώνα. Τι κι αν το υπόλοιπο είναι χάλια, και ζεις σε κλουβί; «Το σπίτι μου είναι μικρό κουκλίστικο και βλέπει Ακρόπολη, έχω και παγωτό, πάμε;».
Αυτές τις σκέψεις έκανα περνώντας για δουλειές τον τελευταίο χρόνο από περιοχές της Δυτικής Αθήνας, παρατηρώντας άφωνος πόσο μοναδική θέα έχουν στον Βράχο, με την άπλα του Ελαιώνα μπροστά και με φόντο τον επιβλητικό Υμηττό όπισθεν. Κάτοικοι στις συνοικίες με τα χαμηλά σπιτάκια που απολαμβάνουν με το κουτάλι λαχταριστό αθηνέζικο σκηνικό στους δρόμους, στα μπαλκόνια, τις ταράτσες πολύ περισσότερο από μας περιφερόμαστε στα σκοτεινά στενά του κέντρου με τις πολυκατοικιάρες!


Αγία Βαρβάρα



Κηφισός και Πειραιώς, Ρέντης



Λεωφ. Καβάλας, Περιστέρι

Σχόλια

  1. Ήταν απότα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα όταν πήγα πρώτη φορά στο ΙΚΕΑ της Κηφισού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο μυαλό μου είσαι! πόσες φορές το έχω σκεφτεί αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. melkal@dsa.gr melkal@dsa.grΜαΐου 12, 2011 2:27 μ.μ.

    Τώρα που το είπες θα το πάρουν χαμπάρι όλοι οι realestateάδες που σε διαβάζουν και να δεις το προσφυγικό στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι πόσο θα πάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά ο οικοδομικός κανονισμός στην Αθήνα το μόνο καλό που είχε ήταν η ρύθμιση για το ύψος έτσι ώστε να φαίνεται η Ακρόπολη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χα! μην ανησυχείς κι εκεί το ξέρουν. Κάποια στιγμή προσπάθησε μια αλεπού να μου πουλήσει ισόγειο με θέα. "..αν ανέβεις στην ταράτσα το καλοκαιράκι...", ήταν οι κουβέντες της! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς