Μην το ράψεις στο Tailor


“Ωραίο μαγαζί” σκέψη που σίγουρα έχει κάνει οποιοσδήποτε περνά απ’ τις αρχές καλοκαιριού απ’ την Πλατεία Αγ. Ειρήνης. Tailor Made το όνομά του, τιμή μάλλον στα ραφτάδικα του εμπορικού τριγώνου. Η επένδυση φανερή κι ακριβή, η διακόσμησηκινείται στις γραμμές του ονόματος με μοτίβα ραπτικής παντού ακόμα και στα σχέδια στους τοίχους, βαρύ γυαλιστερό ξύλο τα τραπέζια, παλιές καρέκλες συνδυασμένες με γυμνούς ξύλινους πάγκους, ατμοσφαιρικότατη εναλλαγή σκοτεινών και φωτεινών σημείων που αναδεικνύουν τα βιντάζ αντικείμενα τριγύρω και ενοποιούν το όλο. Στον τοίχο δε σκαλισμένη η μορφή του Τσίλερ (έγινε με χρήση προτζέκτορα) δίνει ακόμα περισσότερο χαρακτήρα.
Δεν είναι όμως μόνο το ντεκό, είναι κι ο καφές: απ’ τις πολλές επισκέψεις και ρωτώντας τον ιδιοκτήτη μάθαμε ότι οι κόκκοι καφέ έρχονται εδώ πράσινοι και το καβούρδισμά τους γίνεται καθημερινά στο πατάρι. Έξι διαφορετικές ποικιλίες, άλλες κάθε μέρα, που οι σερβιτόροι/baristas που γνωρίζουν βαθιά το αντικείμενο μπορούν και εξηγούν παραστατικότατα τις αποχρώσεις στην γεύση τους “τελείωμα φουντούκι”, “οσμή από πορτοκαλεώνες της Βραζιλίας” και άλλα που ψαρώνουν. Άλλη ειδίκευση και τα τσάγια, άπειρα στον κατάλογο με πολύ ωραία fruity fusions. Tο επίσης καλό οι τιμές, χαμηλές για κέντρο και τριγύρω: πήραμε τσάι 3€, freddo με 3.20€. Τέλος, στο βάθος, εκεί στα καφάσια πωλούνται προιόντα του microroastery και σύνεργα για την σωστή παρασκευή.
Το καλοκαίρι με τα τραπεζάκια ήταν χαρά θεού, τώρα που χειμωνιάζει είναι το στοίχημα για το tailor να δώσει κι αυτή την κουλ ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του. Θα το πετύχει; Γιατί όχι, κι αλλά στυλάτα μαγαζιά έχουμε, αλλά με ειδίκευση ελάχιστα.
•Tailor made, Πλ. Αγ. Ειρήνης, web




















ps. Mην παρκάρετε στην Πλατεία, η Δημοτική γράφει :-)

Σχόλια

  1. ps2. μην παρκάρετε στην Πλατεία, είναι καφρίλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. What a wonderful lifestyle!!! Να δούμε τί λαμόγια θα γεμίσει τώρα που θα πτωχεύσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό είναι να γίνεται και μια αναφορά στα παιδιά που το έφτιαξαν (διακόσμηση & γραφιστική) είναι οι UTS από Χαλκίδα και έχουν φτιάξει κι εδώ τέλεια μπαρ!

    Γιάννης Μ. Χαλκίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την τουαλέτα δεν είπες τίποτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ λαιφτύλα... πολύ.... είχανε και στο χωριό τους Τέϊλορ.... Πες το ρε αδερφέ Καφεκοπτείο... και ασε τους λόρδους στη τοιχογραφία και βάλε κανα μάγκα μπάρμπά.
    Αντε, υποκατάστημα στα Κουφονήσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποπτα αρνητικα σχολια,απο "γειτονες" που τα ξεπερασμενα μαγαζια τους βαρανε μυγες,η,ακομα χειροτερα,ειναι γεματα βλαχες αδερφες με σαγιοναρες και μαδημενα φρυδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεις να μου δωσεις λιγες πληροφοριες για τους συγκεκριμενους τυπους; Τους ψαχνω και δεν τους βρισκω.. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς