Aπλά μ' αρέσει / DEC11


Φίλε αναγνώστη δεν είναι μόνο αυτά που δημοσιεύονται, τα περισσότερα μένουν αταξινόμητα, και δεν βρίσκουν τον δρόμο για το μπλογκ. Ε, αυτά θα συγκεντρώνω σ' ένα μηνιαίο "Απλά μ' αρέσει".
Εδώ και 2 μήνες έχω βρει το καλύτερο σάουντρακ για γραφείο, σπίτι, παντού. Ο φρεσκοτριμμένος Pepper 96,6 παίζει μακράν την καλύτερη μουσική (για μένα πάντα) στην πόλη. Κάτι ανάμεσα σε Kosmos και Εν Λευκώ, χωρίς το σομπρέρο του πρώτου και την υπερτζαζιά του δεύτερου. Κόλλησα κανονικά.


Ωραίες οι νέες αφίσες, καταχωρήσεις της Λυρικής Σκηνής. Καθαρή τυπογραφία, άμεση πληροφορία κι ωραία οργανωμένη που αναδεικνύει την συνοδεύουσα εικονογράφηση. Βέβαια το ίδιο γραφείο πρέπει να 'χει αναλάβει μάλλον και του Μεγάρου Μουσικής και μπερδεύεται ο περαστικός. Θα μπορούσαν να 'ναι φανερότερα διαφοροποιημένες.


Πάντα θεωρούσα καλές τις συσκευασίες του Carrefour αλλά έλειπε ο σχεδιασμός των μέσα προιόντων. Ε οι Γάλλοι (δεν έχω δει ποτέ τίποτα γαλλικό και κακοσχεδιασμένο, η αισθητική τους θρησκεία) το πέρασαν κι εκεί και έχω εκτιμήσει ιδιαιτέρως και την ανατρεπτική ποπ διάθεση που 'χουν τα προιόντα πληροφορικής. Να λίγο χρωματάκι στο πληκτρολόγιο και να ένα ωραίο ντιζάιν αντικείμενο στο άχαρο γραφείο του pc και σε τιμές σουπερμαρκετίσιες πάντα.


Καταπληκτικό μαγειρικής βιβλίο, ιδίως για εργένηδες ή για άσχετους που το πέτυχα στον Ελευθερουδάκη με 38€. Αποθέωση του step-by-step ξεκινά απ' τα βασικότατα και φτάνει σε γρήγορα και πλήρέστατα πιάτα. Τόμος χοντρός με 400 σελίδες, και φυσικά δεν έδωσα τα 38€, μου φάνηκαν αρχικά πολλά, και μετά εξοργιστικά όταν σέρφαρα άμεσα στο κινητό και στο play με δωρεάν αποστολή κοστίζει μόλις 20€! Τρομακτική διαφορά, κάτι λάθος κάνουν στην Πανεπιστημίου.


This is art εντελώς! Ο γνωστός θρησκόληπτος της Ομόνοιας, με τα γνωστά πηκτά μαρκαδορίσια γράμματα εξέλιξε την τέχνη του, χρησιμοποιώντας τολμηρότερη τυπογραφία, νέα υλικά όπως νερομπογιά, και σαν καμβά την βάση της τούρτας ή μια σελίδα από κατάλογο προσθέτωντας ακόμα εννοιολογικά βαθύτερα στρώματα στα έργα του!



Μ΄αρέσουν οι βούδες που λαμπυρίζουν τα μεσημέρια στα κινεζάδικα. Υπάρχουν σ' όλες τις βιτρίνες τους, σε όλα τα μεγέθη και ντυσιές και είναι τόσο δημοφιλείς αφού φέρνουν καλή τύχη! Φτωχοί Μανδαρίνοι, ακόμα σε τέτοια πιστεύετε;


Μ' άρεσε η μεγάλη παύλα εδώ. Ένα τίποτα που προσδίδει νοστιμιά στο τίποτα. Αυτό είναι εξυπνάδα!


Ντηζαινοκουβέντα κάνουμε αν καταλάβατε, και το logo του προπύλαια καφέ είναι απλό κι εξαιρετικό. Όπως και τα γκράφιτι στα ρολά με έναν αρχαίο φιλόσοφο να κρατά μια μπάλα μπάσκετ.


M' αρέσουν τα φτηνά android κι αυτή είναι θεσάρα συνειδητού καταναλωτή, τ' άκουσε προχθές φίλος μου που δωσε 749€ για το iphone. Αφού μπορώ να κάνω τα ίδια, με μια συσκευή όπως αυτή της Alcatel που πήρα στα 139€, που και μια χαρά τα πάντα έχει, και οθόνη μεγάλη και υψηλής απόκρισης και καλή κατασκευή. Μπράβο γενικά τους Κινέζους κατασκευαστές που με την τιμολογιακή τους πολιτική δίνουν φτηνά android στον λαό (info: η γαλλική alcatel έχει πουλήσει το τμήμα κινητών στην κινέζικη tcl).


Αndroid/iphone/blackberry/σε όλα. Το evernote είναι ένα δωρεάν καταπληκτικό εργαλείο για όλα τα smartphones, μου 'χει λύσει τα χέρια (με όση υπερβολική κουβαλά φυσικά αυτή η έκφραση φυσικά). Στο πολύ εύκολο interface του μπορείς να προσθέσεις γρήγορα γραπτές σημειώσεις και φωτογραφίες και όλο αυτό να συχρονίζεται στο cloud και να μπορείς να τις επεξεργάζεσαι απ' τον υπολογιστή, ταμπλέτα, οτιδήποτε έχει πρόσβαση στο νετ. Αυτός ο συγχρονισμός όλα σε ένα είναι καταπληκτικός και τόσο μέλλον, το κάνουν πολλοί αλλά το evernote χωρίς να σε ζαλίζει.


Το είδα στο νετ, καταπληκτικό απ' το τζάμπα στυλ. Οι απλές παλέττες που συναντάς παντού στους δρόμους, κοίτα τι ωραίο καναπεντίβανο μπορούν να γίνουν. Μια ενοποίηση οπτική με λευκό παντού, μπογιάτισμα παλέτας δηλαδή και χωρίς κανένα φόρτωμα γίνεται ποίημα, έτσι rough, έτσι με τις ατέλειές του.


Και τέλος μ' αρέσουν τα καφέ στο υψωματάκι απέναντι στον Σταθμό Λαρίσης, να πίνεις το καφέ σου και κάνεις χάζι την νωχελική κίνηση του σταθμού, ιδίως το βραδάκι. Δύο στάσεις μετρό μακριά, τόσο ωραία ησυχία.

Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε athensville, πολύ καλή ιδέα το μηνιαίο "μου αρέσει". Παρεμπιπτόντως, τα καφέ στο Λαρίσης αρέσουν πολύ και σε μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γείτονα ωραίες οι παλέτες και το καναπεδοντίβανο, αλλά έχουν το μοναδικό ταλέντο να μαζεύουν τη φιλενάδα τους τη χνουδοσκόνη (με την οποία δε μιλιόμαστε τελευταία)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η παύλα που χωρίζει το toi-moi, δεν είναι σαν να δειχνει πόση μεγάλη είναι η απόσταση απο εμάς και τους άλλους? Πολύ μοναξιά μου κάνει...
    Επι τη ευκαιρία, αι λοβ αλκατελ!!!! Το έχω ερωτευτεί το συγκεκριμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ωραία η παρατήρησή σου oddie! :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θεματική ενότητα σαν την παραπάνω την έχω δει να κυκλοφορεί σε ξένα μπλογκς με τον τίτλο "things I love Thursday".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς