Mια λιγουριά δευτεριάτικα...


Kοιλιοδουλικών ποστ συνέχεια. Πρώτο, πρώτο γιατί με εντυπωσίασε το παγωτατζίδικο, gelateria παρντόν, στην μοδάτη στοά της Κοραή. Δεν είναι μόνο καλής ποιότητας το παγωτό ("το φτιάχνουμε με φρέσκο γάλα στο εργαστήρι μας" μ' ενημέρωσε ο φιλικότατος υπεύθυνος), αλλά το σημαντικότερο τι τίμια ποσότητα! Σ' αυτή τη χώρα για να γεμίσεις το κυπελλάκι πρέπει να δώσεις 6 ευρώ για 3 μπάλες. Τι τσίπικο σύστημα (αξέχαστο το ορθολογικό βιεννέζικο 1 μπάλα 1.90, 2 μπάλες 2.20, 3 2.50 και μένουν ικανοποιημένοι όλοι και πάνω απ' όλα ο πελάτης χαζοί ντόπιοι παγωτατζήδες!). Λοιπόν εδώ με μια μόνο μπάλα γεμίζουν φουλ το κύπελλο και μάλιστα μόνο με 1.80€. Στα θετικά επίσης που πριν ακόμα ζητήσεις από μόνοι τους σου δίνουν το κουταλάκι να δοκιμάσεις όποια γεύση θέλεις.
• Κοραή, γωνία εντός στοάς, πολυθρόνες αστερίες.


Χρόνια τώρα εξαιρετικό σουβλάκι α) καθαρό κρέας (αυτό φαίνεται πάντα στο κοτόπουλο), β) ωραία υλικά (πάλι στο κοτο εξαιρετική σως), γ) φιλικό, σπηντάτο προσωπικό σε 1 λεπτό έφυγες δ) έχει κρατήσει την ίδια τιμή χρόνια τώρα, 1,70€. Τα τραπεζάκια μέσα εξαιρετικά για ραντεβού με οικεία πρόσωπα, πως να φλερτάρεις με τα τζατζίκια.
• "Σ' αναμένα κάρβουνα", Βερανζέρου και Κάνιγγος, Πλατεία Κάνιγγος,


Ωραία τα παραθύρια του, χαζεύεις το έξω και βλέπεις τις γιαγιάδες να αγοράζουν μαύρο (δυστυχώς ομπρέλες παίρνουν, άλλη μια ήττα στην φαντασία μου).


Βρέθηκε το κορυφαίο παστέλι και το 'χει ο Σκλαβενίτης (έχει ωραία ελληνικά άγνωστα προιόντα στο ευρύ κοινό αυτό το σούπερ τελικά). Παστέλι Λευκάδος, ωραία μελωμένο, με απολαυστικά μπόλικο αμύγδαλο μα αυτό που το απογειώνει είναι η καίρια κανέλλα, όπου πάει τελικά αυτή η κοπέλα κλέβει την παράσταση!



Στα του περιπτέρου η κλασσική ντέρμπυ είναι ένα ωραίο σνακ μόλις 40gr που και την αίσθηση της σοκολατίλας τσιμπάς και δεν παίρνεις τις θερμίδες και το βάριεμα μιας κλασσικής εκατογράμμαρης. Η νέα της βερσιόν είναι εξαιρετική, γύρω γύρω γρουμπουλάκια μπισκότου που καλύπτουν ένα ωραίο σφιχτό σώμα σοκολάτας που αντιστέκεται στο δάγκωμα κάνοντας την όλη μπουκιά δύσκολη αλλά τόσο ηδονική, όταν κάθετα τεμαχίζεται το choco σώμα και μπλέκει μέσα η γλώσσα. Yepp, sex!


Η Barilla είναι εγγύηση στα ζυμαρικά, και αναμενόμενο να προσφέρει κάτι ποιότικό με ό,τι καταπιάνεται. Στα μεγάλα σούπερ μαρκετ προς το παρόν θα βρείτε τα μπισκότα της με το brand Mulino Bianco, τα οποία είναι καταπληκτικά. Gran cereale πραγματικά, νιώθεις στο μπισκότο τους σιτάρια, στάχια, ίνες, τους αγρούς της Τοσκάνης και οτιδήποτε άλλο θρεπτικό. Κορυφαία όμως, όχι αυτά της φώτο, αλλά τα σοκολατένια που παίρνουν το χρυσό μετάλλιο, είναι τα καλύτερα μπισκότα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα! Macché armonia di sapori!

Σχόλια

  1. ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
    Ολοι εχουμε μια κουβερτα περισευουμενη: και μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΥΑΔΑ στα τηλέφωνα 210 - 52.46.515 και 210 - 52.39.465. επίσης στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Εχελιδών 69, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για όλο το 24ωρο, ώστε όσοι δεν έχουν στέγη να προμηθεύονται κουβέρτες, παπλώματα και υπνόσακους, προκειμένου να περάσουν το βράδυ εκεί. Επίσης κέντρο σίτισης Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους... (κοινοποιήστε το)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές θερμίδες ρε παιδάκι μου. Αχ αυτό το παγωτό πρέπει να ήταν κόλαση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς