Ψηλά στη Σoλωμού


Καταπληκτικά; Street art που πέτυχα στο σερί στην οδό Σολωμού, λίγο πριν την Πλατεία Εξαρχείων. Ένα κάπως συνεχές μέτωπο από 4 κτίρια που στους τοίχους τους αποτυπώνονται σχέδια φτιαγμένα με σαφή σχεδιασμό και θέμα και το σημαντικότερο με την χάρη ταλαντούχων καλλιτεχνών. Ένας εξαιρετικό υπόδειγμα πως μπορεί το καλό γκραφίτι να προσφέρει μια αίσθηση ζωντάνιας και αρτιστιάς την πόλη.





















Σχόλια

  1. an eksaireseis th douleia me thn thleorash, ta ypoloipa grafiti ta thewrw apaisia. alla kai ta ktiria ta opoia 'kosmoun' pio apaisia einai! ara ti na epileksw den kserw...
    ws idea pantws kalh einai! alla na einai kala ta grafiti, oxi tetoia frikh re file. X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα "γκράφιτι" που έχω δει...ειδικά αυτό με τη "ζούγκλα"...βέβαια, ήθελε κι ένα βαψιματάκι το κτίριο πρώτα...αλλά τι να κάνουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δούμε πόσον καιρό θα αντέξουν χωρίς να τα ταγκάρουν τα χουλιγκάνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κτήρια μόνο απαίσια δεν είναι, ειδικά το γωνιακό (εκεί είναι/ήταν; τα γραφεία του Θ. Αγγελόπουλου) και το δεύτερο, είναι κλασικά δείγματα Αθηναϊκού μοντερνισμού. Πρέπει να πω ότι και τα τρία γκράφιτι είναι εκεί αρκετά χρόνια: τουλάχιστον 3 στο γωνιακό κτήριο και το απέναντι, και δυο σίγουρα αυτό με την τηλεόραση (έμενα στην Πλατεία μέχρι το Μάιο του 2010), και τα τσογλάνια τα αφήνουν ήσυχα - αν και μάλλον οφείλεται στη συνεχή φροντίδα των κατοίκων. Να προσθέσω επίσης ότι στην περίπτωση της "τηλεόρασης", το κτήριο ανακαινίστηκε πλήρως, ενώ δυστυχώς το γωνιακό με τη ζούγκλα, όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κτήρια έχουν την αξία τους, την όποια αξία τους και χρόνια τώρα δίνουν το στίγμα τους. Πέρα απ'αυτό δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο κάποιοι θέλουν να επέμβουν και να τα "αλλάξουν". Δεν καταλαβαίνω αυτήν την ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ στην δουλειά κάποιου άλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε μου αρέσουν. Οχι ρε φιλε.. δε θέλω να βλέπω αυτο το τεράστιο πουλί (κορμοράνος... τι στα καλά ειναι αυτο...) οταν περπαταω.
    Οχι, ειναι άσχετο με το μέρος, φλύαρο, περπατάς και αισθάνεσαι κοκκινοσκουφίτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα γράφιτι είναι τέλεια, τα κτήρια εν αντιθέση χάλια! Οπότε μπράβο σε αυτόν που τα έφτιαξε. Μακάρι να συνέχιζε και σε άλλους δρόμους των Εξαρχείων (π.χ. Μεσολογγίου,Μάνης) που βλέπει κανείς κάτι αίσχη και εκεί πραγματικά μιλάμε για έλλειψη σεβασμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλώς υπέροχα!!!! Σε μια γκρίζα πόλη, λίγο χρώμα δίνει χαρά και αισιοδοξία!!! Θα θελα πολύ να έμενα σε ένα τέτοιο κτίριο και όχι σε ένα μουντό κοινότοπο κτίριο. Χρώμα παντού να ομορφύνουμε την πόλη μας. Και ωραία θα ήταν να φτιάχναμε κήπους στις ταράτσες και να έχει και περισσότερο πράσινο. Να μας έφτιαχνε λίγο η διάθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο τύπος που έχει φτιάξει τη ζούγκλα ξέρω ότι το κάνει με ανάθεση από τους ιδιοκτήτες, που θέλουν να προστατέψουν τα κτίριά τους από τα διάφορα άσχημα ταγκς. Και ο λόγος που δεν του το χαλάνε με ταγκς από πάνω είναι ακριβώς επειδή εντάσσει τα προηγούμενα ταγκς μέσα στη σύνθεσή του - υπάρχει έτσι αλληλοσεβασμός. Και πολλοί καταστηματάρχες αναθέτουν σε street artists να τους ζωγραφίσουν τα ρολά, για τους ίδιους λόγους. Νομίζω ότι είναι πολύ ωραία ιδέα, και κάποιοι βγάζουν και λίγα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτσε, ρε φίλε, ειδικά το πρώτο είναι εξαιρετικό δείγμα μεσοπολεμικής αρχιτεκτονικής, μην τρελαθούμε κιόλας...

    (Εκεί είχε μάλιστα τα γραφεία του ο μακαρίτης ο Αγγελόπουλος, αν δεν έμενε κιόλας.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε, συγγνώμη, αλλά κάποιοι (οι πολλοί;) δεν έχετε ιδέα (από αρχιτεκτονική). Έτσι καταστρέφαται κομμάτι κομμάτι η ταυτότητα της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και κάποιοι άλλοι που μπορεί να έχουν αντίρρηση, ξοδεύουν χρήματα για να τα επαναφέρουν στην αρχική κατάσταση...αλλά το να παρεμβαίνεις στα του συμπολίτη σου εχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε ένα κράτος ανύπαρκτο. Οσο για την αρχιτεκτονική αξία των κτηρίων, ποιός νοιάζεται; σε άλλες χώρες πληρώνεις εισιτήριο για να δείς σημαντικά κτήρια...δυστυχώς για μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://monumenta.org/article.php?IssueID=4&perm=1&ArticleID=689&CategoryID=23&lang=gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. to trito graffiti to tagkaran paokia telika

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς