Πράγματα να γίνονται Bάνα μου!


The greek way: ένα μιξ βρετανικής στωικότητας και μεσόγειας αποφασιστικότητας υποβοηθούμενης με το πάθος του λαχταριστού ευρώ και βουαλά: όλα τρέχουν γοργά στο πολύ όμορφο γωνιακό νεοκλασσικό Αθηναϊδος και Ευαγγελιστρίας. Πότε κάηκε (ένα μήνα πριν), πότε πήραν μπρος οι μηχανές αποκατάστασης, κάτι προς το ταυτόχρονο η πραγματοποίηση τους. Μπαρ; εστιατόριο; εμπορικό δεν το νομίζω, τέλος πάντων αφού κράτησαν την πρόσοψη ας την αναδείξουν.







Εδώ κάνουμε αμάν να πεζοδρομηθεί/εξανθρωπισθεί κομματάκι-κομματάκι το κέντρο και ο Δήμος αποφάσισε να φάει ένα γερό κομμάτι απ' την ωραιότατη περασιά της Μητροπόλεως για να εξυπηρετήσει αμάξα. Μπορεί κάποιοι να το χρειάζονται, αλλά αμά έχεις όραμα για το κέντρο (όπως το έξω το ιχ που έλεγε ο Δήμαρχος προεκλογικά) δεν κάνεις την παραμικρή κίνηση προς το αντίθετο.


Το κτίριο του Φρουραρχείου στον Στ. Λαρίσης (που μαζί με την Δημοτική Βιβλιοθήκη κάνουν ένα εξαιρετικό συγκρότημα) που επιτέλους αποκτά χρήση, και μάλιστα την καλύτερη αφού εκεί είναι η έδρα της νέας υπηρεσία Αλληλοβοηθείας του Δήμου (συλλέγονται μετά από τηλ. στο 15422 τρόφιμα και είδη πρ. ανάγκης και δίνονται κατ' ιδίαν χωρίς ούρες και διακριτικά σ' αυτούς που τα χρειάζονται).


Το πρότζεκτ "τραπεζάκια στην Ομόνοια" προχωρεί και από Σεπτέμβρη θα μπορούμε να καθόμαστε στο κέντρο της δε, όπου σε 3 εκεί σημεία θα στηθούν τραπεζάκια, όπως επίσης και περιμετρικά εξαιρουμένου του τμήματος Σταδίου-Πειραιώς (έξαλλα τα KFC!). Έχω δε την αίσθηση δεδομένου ότι βλέπω το ΝΕΟΝ ούτε χρήση ν' αλλάζει, αλλά συχνά πυκνά να το φροντίζουν κάποιοι, ότι το Σεπτέμβρη λογικά θα ξανανοίξει.
Στη φωτογραφία: το μόνο που έχει βάλει ήδη τραπεζάκια είναι το καφεσαντουιτσάδικό με φάνκυιτς ταπετσαρίες στους τοίχους και πλαστικούς πολυελαίους, που την κορυφαία αισθητική του μετέφερε και στο έξω βάζοντας πλαστικό γκαζονοτάπητα από κάτω, γιάηξ!


Μετά από πρόσφατη περασιά σε Νίκαια-Πειραιά με χαρά είδα ότι παρά τους Ευαγγελάτους τα έργα προχωράνε και έχουν ήδη στηθεί λαμαρίνες για τα επερχόμενα εργοτάξια επέκτασης της γραμμής 3 από Αγ. Βαρβάρα και Πειραιά. >>


Ο Δήμος επίσης προχωρά και στο πρόγραμμα εγκατάστασης κοινόχρηστων ποδηλάτων σε 70 σημεία και κυρίως στο πολύ κέντρο >>. Εύχομαι μόνο να μην βανδαλιστούν, σας παρακαλούμε να μην βανδαλιστούν, δεν αντέχεται η απελπισία σαν βεβαιομένη πραγματικότητα.


Επίσης οι τζαμαρίες του ανακατασκευασμένου κτιρίου στην Ερμού Μοναστηρακίου, καθαρίστηκαν, ένδειξη ίσως ότι θα λειτουργήσει; Προς το παρόν αγαπώ πολύ τον φωτισμό που προσφέρει στο πεζοδρόμιο, πολύ αισθησιακός και κινηματογραφικός, πάρτε παγωτό και χαζέψτε προοπτική και το πλήθος ν' ανεβοκατεβαίνει.


Το θρυλικό κινηματοθέατρο του "Λαού" είχε γκρεμιστεί στα late 90s για να γίνει στρας μπουζουξίδικο αλλά ευτυχώς δεν συνέβη ποτέ. Έτσι τους τελευταίους 3 μήνες κάτι έχει αρχίζει να κτίζεται, ρώτησα γειτόνους δεν ξέρανε τίποτα. Από κλεφτές ματιές στο εσωτερικό διέκρινα μια τολμηρή αρχιτεκτονική με δυναμικές διαγώνιες γραμμές, ίδωμεν τι θα προκύψει, και σκέτο 'ζωή' μια χαρά μας κάνει.


Επίσης συνεχίζεται το πρόγραμμα τοιχογραφιών με την Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μεταξουργείο, στην μεσοτοιχία με Δημοτικό Σχολείο, μια γλυκειά-γλυκειά πολύχρωμη σύνθεση.


Ευχάριστα νέα για τα "ρημαγμένα ξενοδοχεία των φτωχών" που 'χα καταγράψει σε παλιότερο ποστ. Το "Κοραής" στην Σολωμού ανακατασκευάζεται πλήρως..

...ενώ το "Β?" στην Κουμουνδούρου θα φιλοξενήσει προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.


Τέλος άσχετο, ενθουσιάστηκα με την επιγραφή ΜΙΤΣΙ στη Βεϊκου στο Κουκάκι. Επιβλητικά μεγάλη και με φανταστική γκοθ γραμματοσειρά, ενώ το κτίριο κάνει τόσο διαφορετικό κι απόμακρο. Μνημείο, μην το πειράξει κανείς!

Σχόλια

  1. Ωραίο το θερινό Update (με εξαίρεση την παραφωνία της Μητροπόλεως). Κάτι φαίνεται να κινείται και μάλιστα σε εποχή που το χρειαζόμαστε πολύ.

    Πράγματα να γίνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω, αναμνήσεις από το Μίτσι. Εκεί είδα τις πρώτες μου ταινίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Athensville, κατόπιν σχετικής έρευνας βρήκα ότι στη Μητροπόλεως κατασκευάζεται χώρος για τα τουριστικά λεωφορεία και όχι πάρκιγκ για ΙΧ. Ευχαριστούμε για το ρεπορτάζ, μας έφτιαξες την ημέρα (προσωπικά, αδημονώ για τα τραπεζάκια στην Ομόνια και για το Νέον, όπου παλιά έπινα συχνά τον καφέ μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς