Ηδονικόν στον Άγιο Nικόλαο


Τι είναι η Αθήνα μας; Μια χαοτική μάζωξη από γειτονιές, τόσες πολλές που κάποια έκπληξη που και που συμβαίνει. Αυτό είναι ο Άγιος Νικόλαος και η πλατεία του, μια ωραία γειτονιά. Η εκκλησιά, οι μουριές, δεκάδες παιδιά να παίζουν τσιριχτα και οι μεγάλοι στα τραπέζια μασουλώντας.
Εκεί είχα βρεθεί πριν 2-3 χρόνια ένα μεσημέρι, τρώγωντας καταπληκτικά χόρτα και κολοκυθάκια, στο πολύ βιαστικό όμως. Με την ανάμνηση αυτής της γεύσης επέστρεψα με μεγαλύτερη παρέα στο "Ηδονικόν" ένα πατροπαράδοτο μεζεδοταβερνείο πάνω στην πλατεία. Ωραίο και φροντισμένο το περιβάλλον, συμβαίνει συχνά στην ντιζαινάτη αν μη τι άλλο Αθήνα, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με πλούσιες μερίδες καλοφτιαγμένου φαγητού.
Ζεστό ριγανάτο ψωμί για το καλωσόριμα, Μπόλικη μπόλικη η ομώνυμη πράσινη σαλάτα, εξαιρετικής αλμύρας σαγανάκι σε κλασσικό τυρί και χαλούμι , λουκάνικο με περσόνα ωραία πιπεράτο, ενώ ποίημα πραγματικό ήταν τα μπριζολάκια, πραγματικά έλιωναν στο στόμα. Βέβαια θεωρώ εκ των ων ουκ ανευ τα τέλεια τηγανισμένα, χωρίς σταξιές, κολοκυθάκια (3€). Γύρω στα 10 ευρώ το άτομο η σούμα, φεύγεις χορτάτος και με την ευχαρίστηση ότι, να οι εδώ κάτω -κακόφημες σε μια παράλληλη πραγματικότητα που δεν αναγνωρίζεις καθήμενος εκεί - γειτονιές της Αχαρνών έχουν ωραία πράγματα να προσφέρουν, απλώς λίγο ξεκόλλημα θέλει. Ανοιχτείτε Αθηναίοι!
• Ηδονικόν, Πλατεία Αγίου Νικολάου 9, 2108647200 ΗΣΑΠ






Σχόλια

  1. Θα κρατήσω την τελευταία σου φράση. Μένω στην περιοχή και πρέπει να δεις τα βλέμματα σε όσους λέω ότι μένω εκεί κάτω. Ξεκολλάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία της σαλάτας, με έχει τρελάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επικίνδυνες δεν είναι, μωρέ, όντως, αλλά λίγη κακή φήμη έχουν. Και αν αφήσεις κάποιον που δεν έχει ιδέα από το κέντρο και βλέπει πολύ ειδήσεις στον Αγιο Νικόλαο το βράδυ, μάλλον θα σκιαχτεί.

    Η πλατεία όντως είναι μια χαρά για συνοικιακή πλατεία, και έχει και δυο αραβικά καφέ με ναργιλέδες και αραβικό μεζέ, στα οποία δεν έχω κάτσει μέχρι τώρα. Το ηδονικόν είναι αυτό που έχει κάθε τρίτη 10 ευρώ μπουφέ, ή είναι άλλο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς