Σκέτη γλύκα o δρόμος σου!


Πολύς ο καιρός να μπει ποστ με γεύσεις στο μπλογκ, αυτό δεν σημαίνει ότι η αναζήτηση της σωστής μπουκιάς στον δρόμο δεν ήταν κυρίαρχη στις athensville περπατησιές.
Ξεκινώντας , στην πρώτη θέση στην πιο value for money καρυδόπιτα της Αθήνας. Μόνο με 0.90€ το κομμάτι, που μπορεί να φαίνεται μικρό αλλά δεν είναι αφού η γέμιση είναι βαριά, πυκνή, και ελαφρά στεγνή για καρυδόπιτα για μην λιγώνεσαι άδικα. Η γεύση εξαιρετική εννοείται.
• Φούρνος Γαμβέτα 4 & Εμμ. Μπενάκη, Ομόνοια 


Η κλασσική μας σπανακόπιτα ήταν κάποτε τρίγωνη, μετά έγινε ταψιού και τετράγωνη. Αλλά το πάχος της ήταν συγκεκριμένο, όχι μπόλικη. Αυτό έρχεται να ανατρέψει η κιμπάρικης γέμισης σπανακόπιτα των φούρων "Χωριάτικο" που και μόνο που την βλέπεις χορταίνεις. Πολύ πράμα, περισσότερο σπανάκι, λιγότερο τυρί και με λαδάκι όσο πρέπει. 1.70€.


Κουλουρτζίδικα παντού, αλλά ελάχιστα φέρουν το καλύτερο κομμάτι που μπορείς να βρεις στα καλάθια. Το ωραίο αυτό μακρυνάρι, με σφιχτή ζύμη με πτυχώσεις ωραία ψημένες όπως του τσαλακωτού, και μέσα σε σωστή αναλογία σκόρπιες σταφίδες, που δίνουν μια ήπια γλυκα στο σουσαμένιο κουλούρι.  Θα το βρείτε σίγουρα Σύνταγμα αρχή Φιλελλήνων και αρχές Σταδίου Ομόνοια, στα δύο πρώτα.


Τα "Στάχυα" είναι το καλύτερο σφολιατοτυροπιτάδικο της πόλης, τεράστια η γκάμα του που σε μπερδεύει. Αγαπημένο το κρουασάν λεμόνι ή σοκολάτα μπανάνα, αλλά αυτή τη φορά το μέγεθος δελέασε. Η τεράστια μπουγάτσα-φραντζόλα  είναι πρόκληση, γεύμα κανονικό που δεν γίνεται να ολοκληρώσεις. Μονο την μισή άντεξα, πάρτε το με παρέα.  1.50€
• Σπ. Τρικούπη 12, Εξάρχεια


Η Nestle το 'χει με την σοκολάτα ασυζητητί (αξέχαστα τα οριτζιναλ παγωτά nestle που 'χε βγάλει 4 χρόνια πριν, προτού εξαγοράσει τη Δέλτα και κολλήσει στα άνοστα magnum).  Έτσι οι 3 σοκολάτες που 'χει βγάλει  είναι εξαιρετικής ποιότητας. Η στρατσιατέλα λευκή με ωραία τραγανισμένα κομματάκια σοκολάτας στο σώμα της (αφήνει αίσθηση crunch στο στόμα), η φράουλα βαθειά αισθαντική, και η λιγότερο αγαπημένη πραλίνα θα ικανοποιήσει του νουτελίστας.


Και καταλήγουμε Μοναστηράκι. H Μattonella είναι αγαπητό παγωτατζίδικο γιατί δεν φέρει μόνο ιταλικό όνομα αλλά και την τεχνογνωσία των γειτόνων. Και ακόμη περισσότερο μια ευρύτερη γκάμα από γεύσεις που δεν συναντάς αλλού. Έτσι, τώρα που ανοιξιάζει και το δροσιστικότερο γίνεται  το ζητούμενο, η γρανιτοειδής 'φρούτα του δάσους' είναι Η επιλογή για να ξεφύγουμε απ' το δίπολο φράουλα-λεμόνι, γεύση πραγματικά περσονάτη και ιδιάζουσα.


Αλλά το κλασσικό μένει απαράλλακτο. Όχι μονο γιατί συνδέει με μνήμες, ή είναι κλασσική εικόνα των αθηναϊκών πλατειών αυτός ο πάγκος, αλλά η καρύδα ειναι το γευστικότερο δώρο, με την πυκνή υφή που θρυμματίζεται ηδονικά σε ψιχαλάκια στο στόμα και την χαρακτηριστική εξωτική γεύση. 1€.

Μμμμ καλοφάγωτα!

Σχόλια

  1. http://aromavanillias.blogspotΜαρτίου 07, 2013 2:21 μ.μ.

    Ωραίο το γευστικό οδοιπορικό στις γωνιές της Αθήνας. Μικρή θα έλεγα "αστοχία" η ένταξη της σοκολάτας μέσα σ' αυτό. Keep gooing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν από λίγο καιρό εντόπισα το ιστολόγιό σου. Είναι απλώς ΤΕΛΕΙΟ!
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς