Αυτοψία στα καμένα μυαλά


Η μεγάλη αλήθεια:
Δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα!
Οι μικρές:
• Η πολιτική του ΠΕΧΩΔΕ να στρώνει νέους μεγάλους δρόμους στην Αττική, ουσιαστικά προσκαλεί τον κόσμο να χτίσει νέα σπίτια εκεί. Η Αθήνα να γίνει μια τεράστια πόλη, όλη η Αττική δια παντός να τσιμεντοποιηθεί. Είναι σωστή ανάπτυξη η συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων στο 2% της Επικράτειας;
• Είμαστε υποκριτές, εμείς που θα γράψουμε οργίλο στάτους στο facebook και θα θεωρήσουμε ότι έχουμε κάνει το καθήκον μας μ' ένα κλικ. Είμαστε μια γενιά απίστευτα κακομαθημένη κι η ερχόμενη, ήδη χαμένη, το ίδιο... Δεν θα θυσιάζαμε καμία άνεσή μας όχι για δεντράκι, αλλά για ένα ολόκληρο δάσος.
• Είναι τζάμπα μάγκα οι φωνές για τα καψίματα· αν είχαμε τις άκρες όλοι θα καλοβλέπαμε ένα οικοπεδάκι σ' εκείνες τις φιλέτο περιοχές. Απλώς δεν έχουμε τα λεφτά. Επιπροσθέτως, για σφαλιάρες οι νοικοκυραίοι με τις μεζονέτες μες στα πεύκα, που ωρύονται και 'νοιάζονται' για την προστασία του δάσους (που καταπάτησαν).
• Τα ανησυχούντα μίντια γεμίζουν απλώς ώρες και δίνουν την ευκαιρία να φτιάξουν το απαραίτητο συμπονιάρικο προφίλ για τους παρουσιαστές τους (Χρυσό παιδί παντρεύτηκε η Τατιάνα!).
• Σε μια βδομάδα κανείς μας δεν θα θυμάται τί-πο-τα!
- Με το ζόρι φιλοξενώ το θέμα στο μπλογκ, μου προκαλεί αηδία, μπούχτισμα, αδιαφορία, στον υπέρτατο, κυριολεκτικά, βαθμό.
•Τελεία και συνεχίζουμε :-)

Σχόλια

  1. Έχεις πραγματικά, ειλικρινά, τραγικά, τόσο μεγάλο και απολυτότατο δίκιο...

    (...άλλο ένα απλά ανούσιο comment που δεν αλλάζει κάτι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. megali alitheia..an kathisume kai to skeytume,i pleopsifia twn spitiwn pou kaikan itan paranoma domimena panw se paliotera kammena dasi(vlepete dioniso)..
    i eironia eine tragiki!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Different year, same shit! Ena ateleioto deja vu kathe xrono, opws kathe xrono sta kammena tha dinontai adeies gia na xtizontai diafora!
    Kalimera kai congrats gia to blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρτεμις ΜενούνουΑυγούστου 25, 2009 4:05 μ.μ.

    Τα ΠΑΙΔΙΑ γκρινιάζουν ! Οι ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΔΡΟΥΝ !
    Πότε θα ενηλικιωθούμε ως λαός και να μην περιμένουμε από τον μπαμπά μας (και λιγότερο από τη μαμά μας !)να τα κάνουν για μας ; Έχουμε κι εμείς ευθύνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρελαθήκατε;
    Χάνουμε τους τελευταίους εναπομείναντες πνεύμονες της Αττικής και σας φταίνε τα τότε/τώρα αυθαίρετα; :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμος
    τα τότε/τώρα αυθαίρετα χτίστηκαν σε ομοίως καμένες δασικές εκτάσεις φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποτε πρέπει να μιλήσουμε και για το πολύ κακό ρόλο που έχει παίξει η Εκκλησία στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής πριν 50 και 60 χρόνια πουλούσε οικόπεδα εκτός σχεδίου έναντι 50 και 60 χιλιάδων δραχμών. Σ' αυτά τα οικόπεδα οι φτωχοί τότε άνθρωποι έφτιαχναν μια παράγκα και το είχαν σαν εξοχικό. Τα χρόνια πέρασαν και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους δεν χωρούσαν στην παράγκα και έφτιαξαν τις σπιταρώνες που βλέπετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλά φταίνε για τα καμένα δάση καθώς και την άναρχη δόμηση αλλά μην κατηγορούμε ότι θέλουμε. Η Αθηνα είναι μια μεγαλόπολη 4 εκατομυριών και χρειάζεται δρόμους, πόσο παραπάνω έναν ολοκληρωμένο περιφεριακό αυτοκινητόδρομο όπως όλες οι πόλεις του κόσμου, παρακαπτήριες για το λιμάνι και το αεροδρόμιο κτλ. Ας ξοδεύουμε την όποια αγανάκτηση μας και τις -όποιες- αντιδράσεις μας για σωστά πράγματα και όχι επιφανιακές δημαγωγικές αντιδράσεις.

    Κατά τα άλλα το blog είναι φανταστικό και το διαβάζω ανελειπώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς