Σήκωσε τα ρολά της Στουρνάρη


Πέρσι τον Δεκέμβρη κατέβασε άμεσα ρολά. Δεν πρόλαβα να τον δω καμένο, καλύτερα, έμενε ευτυχής και καθαρή η θύμηση των απογευμάτων στο πατάρι να ξεφυλλίζω ξένα περιοδικά. Αυτό τον Δεκέμβρη ο Παπασωτηρίου, με το θάρρος του παλιού να ξανανοίξε το πατρικό του. Η ανακαίνιση είναι πετυχημένη: το μαγαζί είναι πιο φωτεινό από ποτέ, η διαρρύθμιση ίδια -λόγω κατασκευής δύσκολο ν' αλλάξει θεαματικά-, τσαχπινιά περιμετρικά η λέξη 'βιβλία" σε διάφορες γλώσσες, μα σημαντικότερο στοιχείο το μωσαϊκό στο δάπεδο. Ένα βερνίκι από πάνω, και μοιάζει φρέσκο, όμορφο και τόσο μα τόσο αθηναϊκό.
Τα ρόλά λοιπόν ξανασηκώνονται, η μαυρίλα ξεθωριάζει. Η Στουρνάρη ανηφορική, δύσκολη μα και κομμάτι της κουλτούρας όλων μας. Πρέπει να τα ξαναπούμε στο πατάρι! φ1

Σχόλια

  1. H Athina exei anagi apo tetoious xwrous & anthrwpous na diabazoun biblia!!

    An k ta biblia stin Ellada para einai akriba. Agorazw akribws ta idia biblia(ennow tous ksenous titlous) sto UK se ligotero tis misis timis. Pws einai dynato auto??? As mou to eksigisei kapoios.
    An prokeitai gia kseno biblio, protimw na to diabasw sta aglika para stin ellhniki metafrasi, dioti stin ellada o idios akribws titlos einai panakribos.
    Kai auto symbainei se oles tis alysides bibliopwleiwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που αναφέρεις λέγονται "οικονομίες κλίμακος". Ένα αγγλικό βιβλίο έχει δυνητικά τουλάχιστον 1 δις αναγνώστες, ένα ελληνικό άντε 15 εκατομμύρια. Το κόστος του χαρτιού όμως είναι ίδιο και της παραγωγής επίσης. Θα μου πεις, εκεί πέρα είναι και μεγαλύτερες οι εκδοτικές εταιρίες, αυτό όμως δεν αντισταθμίζεται από το εύρος του αναγνωστικού κοινού. Δεν είναι τυχαίο ότι μάλλον τα πιο ακριβά βιβλία στην Ευρώπη είναι τα Ελληνικά και τα Ιταλικά, που είναι αγορές εγχώριες, οι γλώσσες τους δεν είναι "διεθνείς" και έχουν σχετικά περιορισμένο αναγνωστικό κοινό. Βοήθεια όμως προσφέρουν τα παλαιοβιβλιοπωλεία, όπου μπορείς να βρεις πολλά βιβλία, ακόμη και καινούρια, σε πολύ καλή τιμή, και φυσικά το καθιερωμένο παζάρι στην Κλαυθμώνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έκανε τις αγορές μου από το πατάρι από την πρώτη μέρα. Ένεκα το Ε.Μ.Π. το επισκεύτηκα αμέσως. Επιτέλους δε, έφτιαξαν τα 2 λασκαρισμένα σκαλιά (2ο από το τέλος και πρώτο από πάνω) της σκάλας και έτσι δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anwnyme 2:
    euxaristw gia tin apantisi.

    Logiko akougetai an k tha to psaksw perissotero.
    Tha rwtisw tous filous mou tous Norbigous h tous Danous (sxetika, mikra
    ethni k auta) k tha sygrinw times.
    Bebaia sti Norbigia, an k plithismiaka einai mikrotwrh tis Elladas, to anagnwstiko koino einai poly megalytero.
    Opote, ypothetw, paizei rolo k auto.

    Telos padwn, euxaristw gia tis symboules.
    Pros to parwn, diabazw kyriws biblia sta agglika wste na kerdizw se xrimata.
    Distixws exw periorisei sto elaxisto tous Ellhnikous titlous.
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς