Τελικά νικάει το καλό...


-Θέλω το τάδε βιβλίο
-Δεν δανείζεται!
-Μα στο σάιτ λέει οτι δανείζεται.
-Δεν δίνεται, είναι μοναδικό!


Εξεπλάγην που εκπλαγήκατε: το 'χα βαθειά πίστη μέσα μου, εδώ και μήνες, ότι ο Νικήτας αποκλείεται στον Β' γύρο να κερδίσει το 50%, όποιον κι αν είχε απέναντί του. Μα κανείς την καλή κουβέντα, ακόμα και καραδεξιοί Κυψελιώτες/Πατησιώτες μου λέγανε "δεν θα πάμε να τον ψηφίσουμε". Βέβαια αυτή την ροή λίγο έλειψε να την ανακόψει το ΠΑΣΟΚ, με την αδιάφορη στάση του τα ήξεις αφήξεις και τις Φώφες των πρασινοφρουρών, και δεδομένων αυτών η νίκη που πέτυχε ο Καμίνης ήταν πραγματικά άθλος: 2 μήνες πριν τις εκλογές μόλις ανακοίνωσαν την στήριξη, κι έκτοτε ο άνθρωπος έτρεχε-έτρεχε. Στην αρχή μοναχικά, σαν Δον Κιχώτης, "δεν τον ξέρουμε", "δεν το προχωρά γρήγορα", με αμφισβητήσεις, αλλά να τελικά είδες, επέμενε είχε την πίστη μέσα του και μ' ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στο φινάλε το πράγμα γύρισε.
Το ότι αποκλείεται να 'ναι χειρότερος Δήμαρχος είναι δεδομένο. Το θέμα είναι, και νομίζω βάσει του χαρακτήρα και της καλλιέργειάς του πιστεύω θα το πετύχει, να κάνει την Αθήνα πιο εξωστρεφή, το δημόσιο χώρο πιο οικείο στους κατοίκους της, και επείγον να σώσει και να ζωντανέψει το γεμάτο δυνατότητες ιστορικό της κέντρο..

Ο Νίκυ: την τελευταία βδομάδα ήταν σχεδόν απωθητικός, το βλέμμα του επιθετικό, ο λόγος του ακόμα περισσότερο και τα πολιτικάντικα παιχνιδάκια (στο αστείο διαφημιστικό του Β' γύρου κατήγγειλε την, μέχρι χθές ανύπαρκτη γι' αυτόν, εξαθλίωση στην πόλη, έστησε ποδήλατα στο ξάφνου στο Σύνταγμα) τον έκαναν να φαίνεται τόσο αναχρονιστικός, πόσο πασέ η παλαϊικιά αντίληψή του θα κάνω εγκαίνια γκρεμίσματα και θα ξεγελάσω τα χαϊβάνια. Μα πόσο άκαιρη στην χρεοκοπημένη Ελλάδα που ψάχνει την ελπίδα και το καινούργιο.

Πολλοί μας είπαν χθες ότι αρκετά οφείλονται στους atenistas: δεν πήραμε καμία θέση, δεν υποστηρίξαμε κανέναν, απλώς με την δράση μας δημιουργήσαμε ένα κύμα που ξεσηκώθηκε και ζητούσε το νέο, μια διαφορετική αντίληψη για την ζωή στην πόλη και πιθανόν μαζί του να έσπρωξε και τον Καμίνη σαν εκπρόσωπο αυτού του νέου.

Ένα μπράβο επίσης στην LIFO, που είχε τα κότσια να υποστηρίξει την επιλογή της μέχρι τέλους, μπορεί να είχε αντιδικίες με τον Νίκυ, αλλά περισσότερο διέκρινα τον ρόλο της να προτείνει το σωστό για την πόλη. Οι άλλες, με την "πέρα σφύριζε" ουδετερότητά τους (AV) μέχρι τα εξώφυλλα φουλ Κακλαμάνη (faq, metro), έχασαν πολύ στα μάτια του Αθηναίου.

Περιαυτολογία: όσο για το μπλογκάκι αυτό, πιστεύω ότι έκανε το σωστό. Eμπάθεια αντικακλαμανική ειλικρινά δεν υπήρχε, απλώς κατέγραψε την αδιαμφισβήτητα τραγική κατάσταση της πόλης (ιδίως με το ποστ της περασμένης Πέμπτης που συνέτριψε το ρεκόρ επισκέψεων). Και αυτό είναι το μέγιστο που καταλογίζω στον Νικήτα: μπορεί οι βόλτες μου στον Ψυρρή να ομόρφυναν, αλλά ότι δεν βγήκε να ορύεται γι' αυτά που συμβαίνουν στον τόπο του ήταν εξοργιστικό. Ο Δήμαρχος είναι το πρόσωπο που πρέπει να αγαπάει πιο πολύ απ' όλους την πόλη του, αυτό σου καταλόγιζα Νίκυ!

υγ. Μπράβο στον συγκινητικό Γιάννη Μπουτάρη, οι καρδιές χιλιάδων Αθηναίων χτυπούσαν μαζί του, αλαλαγμοί στην Κλαυθμώνος με την ανακοίνωση της νίκης! Ο Άρης τα λέει καλύτερα εδώ.

Πάω σπίτι, ξαναβλέπω στο ιντερνετ, γυρίζω
-Υπάρχουν 3 αντίτυπα, απ' τα οποία το 1 δανείζεται.
Ρουφά βαριεστημένα μια γουλιά απ' τον καφέ και με τα χίλια ζόρια, πάει και μου το φέρνει αμίλητη. "Όνομα;"


6 μήνες μετά χαίρομαι που αυτή η γυναίκα, στην άδεια από κόσμο Δημοτική Βιβλιοθήκη, ίσως στρωθεί και δουλέψει, και ακόμα περισσότερο που ίσως έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τη χαρά να είσαι δημιουργικός. 11.000 είναι αυτοί, έη, φτιάχνεται μια άλλη πόλη!

Σχόλια

  1. Συμφωνώ κι επαυξάνω. (και retweet θα κάνω, χεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήσουν από τους λίγους που υποστήριξε πρωτίστως μια θέση και κατά δεύτερο λόγο το πρόσωπο που πίστευες ότι μπορούσε να υλοποιήσει αυτή τη θέση. Χωρίς κραυγές (αντίθετα από πολλούς άλλους), χωρίς φανατισμό και πολώσεις, αλλά με απλές, ευφάνταστες, ανθρώπινες δράσεις μαζί με τους Atenistas αλλά και απλά, ουσιώδη ποστ στο μπλογκ σου.
    Κι αυτό δεν είναι λιβανωτός -άλλωστε δεν έχω να κερδίσω τίποτα- αλλά μια απλή διαπίστωση από την καθημερινή παρακολούθηση του Athensville είτε ως σχολιάστρια είτε, συχνά, ως απλή αναγνώστρια.
    Το έγραψα και στο προηγούμενο ποστ: ήρθε η ώρα να ανασκουμπωθούμε ακόμα περισσότερο, ο καθένας όπως κρίνει, γιατί τώρα δεν έχουμε άλλοθι.
    Άντε ρε παιδιά, μπας και αλλάξει η Αθήνα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο απερχόμενος δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γ. Καμίνη, ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν.
    "Στον βαθμό που θα χρειαστεί τη βοήθειά μου κατά την προσεχή τετραετία, είναι αυτονόητο ότι θα του την προσφέρω γιατί δεν θα πάψω ποτέ να αγαπώ την πόλη μου"

    Όχι παναγιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι μια ΤΟΣΟ μεγάλη επιβεβαίωση και ελπίδα ότι ο κόσμος που κινητοποιείται και οι δράσεις έχουν αποτέλεσμα! Αυτό βλέπω κυρίως στα 2 πρόσωπα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις κινήσεις των πολιτών!

    Σίγουρα όμως δεν σταματάμε εδώ γιατι με την δική μας υποστήριξη οι προαναφερθέντες και όχι μόνο θα μπορέσουν να πάνε κόντρα στο εσωκομματικό ρεύμα και αναχρονιστικές νοοτροπίες που εχουν να αντιμετωπίσουν ΕΝΤΟΣ πχ του Δήμου και κομμάτων!

    Απορώ πραγματικά με την ψήφο κάποιων υπέρ των ατζεντηδων τσόντας ... δεν λέω ο καθένας καλός στη δουλειά του... αλλά αυτό ήθελαν για την πόλη τους; Τεπα άλλο αυτό!!!

    Καλή συνέχεια σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παρολο που δεν ψηφιζω στην Αθηνα αλλα επειδη εργαζομαι στο κεντρο και συγκεκριμενα στην Πατησιων ειχα εχθες φοβερη αγωνια για το αποτελεσμα....καθημερινα γινομαι μαρτυρας της εξαθλιωμενης Ομονοιας και των εκει τεκτενομενων που ηθελα οσο τιποτε αλλο να αλλαξει αυτη η κατασταση....στον κο Καμινη ειδα εναν ανθρωπο εξωκομματικο πολιτισμενο με θεληση, πεισμα και επιμονη αλλα πανω απο ολα ειλικρινη λογο και οχι φανφαρες....ΧΑΙΡΟΜΑΙ πραγματικα με την νικη του και ειμαι αισιοδοξη - ναι και ας χαρακτηριστω υπερβολικη- οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος θα αλλαξει την Αθηνα μας ( οταν εισαι καθε μερα εκει την νιωθει Αθηνα σου ασχετα αν κατοικεις στην Ελευσινα) προς το καλυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οδός ΕξαρχείωνΝοεμβρίου 15, 2010 11:27 π.μ.

    Υπάρχει ελπίδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς το Facebook και το Twitter «καθαίρεσαν» τον Κακλαμάνη από Δήμαρχο

    Για όσους μελετούν την εκλογική συμπεριφορά και την επικοινωνία, οι δημοτικές εκλογές του 2010 στην Αθήνα, θα είναι ένα καλό case study! Ο κατ εξοχήν "τηλεοπτικός υποψήφιος" έχασε τη μάχη! Έπαιξε με τα όπλα που με τόση επιτυχία είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αλλά δεν κατάφερε να επηρεάσει την κρίσιμη μάζα των νεώτερων -και σκεπτόμενων - ψηφοφόρων, που του γύρισαν την πλάτη. Πέρα από το ψηφοδέλτιο Αμυρά που βασίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στο internet και στα social media για να περάσει τα μηνύματα του, και η καμπάνια του Γ. Καμινη "θέριεψε" στο διαδίκτυο και ιδίως στο facebook και στο twitter . Ειδικά την εβδομάδα ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο, η αντικακλαμανικη ψήφος έγινε το απόλυτο trend! Δεν είναι τόσο ότι η ομάδα επικοινωνίας του Καμινη δούλεψε καλά στο διαδίκτυο. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μεμονωμένα άτομα με επιρροή στον κύκλο των φίλων τους, πήραν το παιγνίδι πάνω τους. Ανέβαζαν βίντεο, έστελναν μηνύματα, έγραφαν την άποψη τους, έκαναν share εικόνες και κείμενα! Συνέβαλαν έτσι αποφασιστικά στο να κινητοποιηθεί ο κύκλος των γνωστών τους και να συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια. Αναπτύχθηκε μια συλλογικότητα , που έβαζε καθημερινά κι άλλους στο παιγνίδι. Οι δημοσκόποι είδαν τις ημέρες αυτές να ανεβαίνει συνεχώς η υποστήριξη προς τον Καμινη - είδαν ότι υπήρχε το "ρεύμα" και ίσως δεν μπορούσαν να καταλάβουν το γιατί. Η τηλεόραση έπαιζε τα παλιά "κολπα" κι έβαζε τους υποψήφιους να τσακώνονται ή τους έφερνε αντιμέτωπους με τους "κατοίκους Άγιου Παντελεήμονα". Αυτό δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Η αίσθηση της κοινότητας και το θετικό μήνυμα της συμμετοχής , που μετέφερε το facebook όμως έκανε θαύματα. Η κοινωνία ήταν έτοιμη να εκδηλωθεί προς μια κατεύθυνση. Χρειαζόταν όμως κάποιοι να δώσουν το σύνθημα. Όσοι ένιωθαν ότι θα ήθελαν να αλλάξει κάτι στην πόλη αλλά δεν είχαν ιδιαίτερη διάθεση να ασχοληθούν, ξαφνικά έβλεπαν φίλους τους να τους δείχνουν με ενθουσιασμό μια διέξοδο. Κι ακλούθησαν, γιατί έτσι έγιναν κι αυτοί μέρος μιας ομαδικής κίνησης - πήγαν με το "ρεύμα"! Οι εκλογές στην Ελλάδα ποτέ πια δεν θα είναι [...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. makari na itan toso aplo. o kaminis den einai super man/batman. thelei poli douleia, kai xrono gia na allaksei i katastasi. a , kai na valoume kai emeis to xeraki mas.
    oxi pia apatheis dierxomenoi.
    ara manikakia sikomena oloi :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή επιτυχία και στους δύο και να δούμε έργο τα επόμενα τρία χρόνια (κουτσορεμένη δε η θητεία) και επανεκλογή (;) στη συνέχεια.
    Εδώ που σκεφτόμασταν να φύγουμε από την Αθήνα αν ξανάβγαινε αυτός ο ανεκδιήγητος δήμαρχος (ακόμη και τον Σόρος και άπαντες τις δυνάμεις του σκότους θυμήθηκε...), τώρα βλέπουμε μιαν ηλιαχτίδα. Μακάρι να επιβεβαιωθούμε.

    ΥΓ: Κρίμα που δεν μας έδειξαν τον Άνθιμο, που είχε "προειδοποιήσει" τον Μπουτάρη ότι όσοο αυτός (ο Άνθνιμος) θα ζούσε, εκείνος δεν θα έβλεπε δημαρχεία. Ελπίζω να είναι καλά ο μακαριότατος και να μην επιβεβαιώθηκε η προφητεία του από την ανάποδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπουτάρης!!!!!!!! Και το καλό που του θέλω είναι να είναι πραγματικά διαφορετικός από την πρώην αυτοκρατορικό μας δήμαρχο και να αλλάξει την νοοτροπία του δήμου για εμάς τους Θεσσαλονικιούς γιατί αν αποτύχει θα είναι τραγικό για όλους όσους πίστεψαν ότι τα πράγματα βελτιώνονται με όρεξη και δουλειά. Και μιά ευχή, άντε την άλλη φορά να πάει και ο Ψωμιάδης σπίτι του να γλιτώσουμε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κανεις δεν εβαλε το χερακι του νομιζω... ηταν μια επιλογη τον λιγων γιαυτο και αν δουμε χειροτερα αποτελεσματα απο τον κακλαμανη στα επομενα χρονια να ειναι εδω το athensville και να μας πει τα ιδια που λεει και για τον κακλαμανη.. και οχι να στηριζεται απλα σε μερικα γεγονοτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου! ό,τι και να είναι, δεν μπορεί να είναι χειρότερος. ελπίζω βέβαια να αποδειχθεί καλύτερος. κοινώς, άντε να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και ελπιζω οι συγκεντρωσεις που κανατε με τους ατενιστες να συνεχιστουν και αυτες τις εβδομαδες και σε αλλες περιοχες της αθηνας. και οχι μονο προεκλογικα απλα για να κανετε κοντρα στον κακλαμανη. . καλο ειναι να θυμισουμε και στον καινουργιο δημαρχο γιατι τον ψηφισαν για να δει τι πρεπει να αρχισει να αλλαζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η προσφορά Athensville & Atenistas,
    (κατα τη γνώμη μου πάντα), είναι πως
    αποκατέστησαν με τις πρωτοβουλίες τους,
    έννοιες φθαρμένες, όπως
    ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, κά.
    Έννοιες, που η "μονοκαλιέργειά" τους από φορείς μιας Αριστεράς (δυστυχώς) αρχαϊκής πάνω απ όλα, που "δεν ξέρει πού πατάει και που πηγαίνει", τις ταύτισαν στο μυαλό και την καρδιά -πιο πολύ- των νέων ανθρώπων, με μια δράση αυτοαναφορική σαν σκέψη, & καταστροφική σαν αποτέλεσμα
    (και αυτο-καταστροφική όχι λίγες φορές).

    Μια δράση που εν τέλει, μόνο τα καλώς εννούμενα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων, στο όνομα των οποίων υποτίθεται πως "σκέπτεται, αναλύει, επιλέγει & δρα"
    δεν έχει σαν "κινούν αίτιο"
    Ευχαριστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αριθμητική :

    Δήμος Αθηναίων :

    Εγγεγραμμένοι : 488.000

    Καμίνης : 77.000 ψήφοι

    Κακλαμάνης : 71.000 ψήφοι

    Συνεπώς :

    340.000 Αθηναίοι

    (ναι, αυτοί που συνέχεια, και σε όλους τους τόνους, γκρινιάζουν, διαμαρτύρονται και παραπονιούνται για την εικόνα της πόλης τους, για την κατάσταση της γειτονιάς τους)

    δεν έκριναν ότι αξίζει τον κόπο να διαθέσουν 30 λεπτά της ώρας για το αύριο της πόλης τους.

    Δηλαδή :

    4,4 φορές οι ψηφοφόροι του Καμίνη

    ή

    4,8 φορές οι ψηφοφόροι του Κακλαμάνη

    δεν έκριναν αρκετά σοβαρό ζήτημα το ποιος θα είναι αύριο υπεύθυνος για την πόλη τους.

    Απέραντη θλίψη.


    Οι γνωστοί

    (αριστεροί, δεξιοί, προοδευτικοί, συντηρητικοί)

    προστάτες και πατερούληδές μας

    αυτό ακριβώς θέλουν :

    η ΔΥΝΑΜΗ όλου αυτού του κόσμου

    (το ξαναλέω : 4,4 φορές οι ψήφοι του Καμίνη)

    να εκτονώνεται στον χαβαλέ, τον φραπέ και την εκ του καναπέως κριτική.

    Ώσπου να έρθει ο ΜΕΣΣΙΑΣ

    (που βάζει κιόλας τα παπούτσια του...).


    Μήπως τότε θα είναι αργά;

    Πολύ αργά;

    Μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά τα λές, αν και οι διαφημίσεις εφημερίδων πιστεύω δεν επηρεάζουν πολύ κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμείς όμως συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την πόλη (μεμονωμένα ή συγκροτημένα) ώστε να την κάνουμε περισσότερο όμορφη και ανθρώπινη.
    Νομίζω αυτό το μήνυμα πρέπει να συνεχίζει να κυριαρχεί ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Δημοτική βιβλιοθήκη πού είναι; Και το site της αν είναι εύκολο, παρακαλώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://athensville.blogspot.com/2010/07/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tο ότι ο Καμίνης θα βγει το κατάλαβα την προηγούμενη Κυριακή και οριστικά Παρασκευή βράδυ στο πάρτυ του, μετά την όμορφη βραδιά στο κέντρο με τους atenistas. Την προηγούμενη εβδομάδα μόνο φοβήθηκα όταν αρνήθηκε να μιλήσει με τους κατοίκους του Παντελεήμονα, που ήταν γνήσια αντίδραση άπειρου ανθρώπου και όχι πολιτικάντη, φοβήθηκα όμως ότι θα θεωρηθεί σνομπαρία από τους αντιπάλους, που την εκμεταλλεύτηκαν δεόντως. Η χαρά μου δεν περιγράφεται, από κει και πέρα η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει, μάλλον τώρα αρχίζει. Ο Καμίνης βγήκε ΚΑΙ χάρη στα ιστολόγια και στο Φατσαβιβλίο, οπότε οι ευθύνες μας είναι αυξημένες. Ο Καμίνης από κοντά είναι γλυκός, έχει καλή αύρα, δεν παίζει παιχνίδια. Ας τον δούμε στην πράξη και ας αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι ακούει. Θα τον βοηθήσουμε πολύ και θα βοηθήσουμε και την Αθήνα έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...επιτέλους τέλος!τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα...οι atenistas πρέπει να είναι σε εγρήγορση για όποιες αστοχίες και λάθη πρόκειται να συμβούν από εδώ και πέρα...θέληση υπάρχει μακάρι να γίνει πράξη ώστε σε 4 χρόνια να μην μιλάμε ξανά για χαμένες ευκαιρίες...

    υ.γ.το καλό δυστυχώς δεν επεκτάθηκε και στον πειραιά, ορθώς διώξανε τον μίχα αλλά η διαπλοκή που έρχεται να διοικήσει δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι πάει να πει "επιλογή τον λίγων", με το συμπάθειο; Όποιος δεν πήγε στην κάλπη, άφησε τους άλλους να αποφασίσουν για πάρτη του. Και όποιος από αυτούς γκρινιάξει, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να αναρωτηθεί αν ο ίδιος ανέλαβε τις ευθύνες του την ώρα που έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ας πρόσεχαν οι 340.000 που δεν ψήφισαν και να λείψει η γκρίνια από πλευράς τους. Δεν ήθελαν, άρα ανέθεσαν στους υπόλοιπους να αποφασίσουν στη θέση τους. Δεν τους εμπόδισε και κανείς να παρατήσουν τη φραπεδιά τους ή τον καναπέ και να προσέλθουν. Η δημοκρατία (έστω και η λειψή) θέλει συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γκρινιάζουν 4 χρόνια από τον καναπέ και όταν έρθει η στιγμή να επηρεάσουν την κατάσταση πίνουν καφέ. Και όχι η αποχή δεν ειναι διαμαρτυρία! Να πας 3 λεπτά και στην χειρότερη να πετάξεις λευκό!! Εκεί δείχνει οτι συμμετέχεις αλλά δεν επικροτείς!!

    Και κυρίως ΔΕΝ γκρινιάζεις ενώ 4 χρόνια δεν σηκώθηκες από τον καναπέ!!! Θα ελεγα ΟΚ ότι κάποιος να μην θέλει να ψηφίσει κάποιον από τους 2 γιατί μππλα μπλα μπλα ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 4 χρόνια ο ίδιος! να εχει άποψη εκτός από την φραπεδιά στο χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελπίζω να αγαπήσει την πόλη που θα είναι δήμαρχος... και να μην εξελιχθεί ως ένας νέος Γιωργάκης που λέει πολλά προεκλογικά αλλά δεν κάνει το παραμικρό μετά!.

    Αν καταφέρει να αδειάσει το δήμο από τα κομματικά κοπρόσκυλα έχει πετύχει. Εϊναι πολλοί οι νέοι και οι δημιουργικοί άνθρωποι μέσα στο Δήμο που δεν μπορούν να αποδόσουν από τα μεσήλικα κοπρόσκυλα...

    Και ένα δίδαγμα: Μην εμπιστευθεί τον καθένα για συνεργάτη του (Αυτό είναι που έφαγε τον Νικήτα... Τα πολλά "παιδάκια" που έσυρε μαζί του χωρίς να έχουν ιδέα ποιος και τι είναι είναι ο Δήμος Αθηναίων.

    Όσο για όλους τους αθηναίους "Λιγότερα Συνθήματα και ποιο πολύ δουλειά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νισάφι πια με τους λαϊκισμούς. Δεν είμαι πασόκος, αλλά ο Γιωργάκης αρκετά από όσα είπε, τα υλοποιεί (τη στιγμή μάλιστα που καίγεται το σύμπαν). Ένα από αυτά ήταν άλλωστε και η διοικητική μεταρρύθμιση που δείνει μεγαλύτερη αυτονομία σε δήμους και περιφέρειες (Καλλικράτης), κάτι που ο πολύς κόσμος με την "αντιμηνμονιακή" φασαρία των Σαμαρά κ. Σια. φαίνεται να μην το αντιλήφθηκε καν._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νισάφι πια με τους λαϊκισμούς. Δεν είμαι πασόκος, αλλά ο Γιωργάκης αρκετά από όσα είπε, τα υλοποιεί (τη στιγμή μάλιστα που καίγεται το σύμπαν). Ένα από αυτά ήταν άλλωστε και η διοικητική μεταρρύθμιση που δίνει μεγαλύτερη αυτονομία σε δήμους και περιφέρειες (Καλλικράτης), κάτι που ο πολύς κόσμος με την "αντιμηνμονιακή" φασαρία των Σαμαρά κ. Σια. φαίνεται να μην το αντιλήφθηκε καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. χαιρομαι που κοσμος οι αθηναιοι δε τσιμπησαν και εδιωξαν τον νικ-ηττα,χαιρομαι που Καμινης μεχρι τελους ηταν σεμνος με ιδεες χωρις θρασος και με ηθος ειδικα εκεινο το πρωινο στην τιβι με τους κατοικους στον αγιο παντελεημονα, εδειξε ο ανθρωπος οτι δε λαικιζει οπως ο κακλ.. που ειχε χασει ηδη την ψyχραιμια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το έχω ξαναγράψει, δεν λαϊκίζουν μόνο οι πολιτικοί, λαϊκίζουν και οι κοινωνίες. Ο Καμίνης θα κάνει λάθη (όλοι κάνουμε), πιστεύω όμως ότι είναι καλοπροαίρετος, και αυτό μετράει τελικά. Και στο βαθμό που πλέον γίνεται "τρέντυ" να ασχολείται κανείς με την Αθήνα, θα υπάρχουμε κι εμείς, Αθηνόπληκτοι πολεμιστές της πρωτεύουσας. Αυτό που επιθυμώ πάνω απ' όλα είναι να νοιώθουμε περηφάνεια για την Αθήνα, τόπο ιστορικό και θρυλικό, γεμάτο ενέργεια και παγκόσμιας φήμης. Αυτή την κληρονομιά δεν σεβάστηκε ο απερχόμενος δήμαρχος, για αυτή την κληρονομιά πρέπει να "πολεμήσουμε". Και τώρα είμαι πλέον βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εχεις δίκιο ότι αυτή η ξαφνική αγάπη για την Αθήνα ίσως είναι λίγο μόδα...επικίνδυνη! Γιατι οι περισσότεροι μένουν στην επιφανειακή Αθήνα του Γκάζι και του Ψυρρή αλλά δεν ασχολούνται πραγματικά με την πόλη.

    Δεν είναι λαϊκισμός ότι περιμένεις πολλά από κάποιον που τα υπόσχεται... Εξάλλου να θυμηθούμε πως και ο Νικήτας έλεγε "Δεν έχω πολλά να πω, έχω πολλά να κάνω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι στιγμή που πράγματι μένουν εκεί, μου φαίνεται εντάξει. Αυτοί που θα συμφωνούσα ότι η αγάπη τους μπορεί να αποδειχθεί απατηλή κι επικίνδυνη, είναι αυτοί που απλώς βγαίνουν σε αυτά τα μέρη. Κι αυτό, επειδή εύκολα τους πουλάς "αναβαθμήσεις" που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα ιστορικών συνοικιών (π.χ. εξάπλωση της διασκέδασης στην Αγορά και το εμπορικό τρίγωνο).
    Για μένα πρωτεύουν τα μέτρα που θα βελτιώσουν άμεσα, αλλά και αθώρυβα την καθημερινή ποιότητα ζωής, όπως πεζοδρόμια που περπατούνται. Εδώ ελπίζω (αλλά και πιστεύω) να μη μας απογοητεύσει ο Καμίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λες και μονος του θα διοικησει ο Καμινης τον δημο και θα κανει το καλυτερο! Λες και δεν υπαρχουν απο πισω του οι κομματικοι δημοτικοι συμβουλοι και λοιποι ανιδεοι συμβουλατορες . Λες και δεν υπαρχουν μεσα στον δημο "αδικημενα" κομματοσκυλα διψασμενα για εξουσια μετα απο τοσες δεκαετιες στην αντιπολιτευση. Μην εχετε αυταπατες , τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξουν. Μακαρι ομως και να διαψευστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τι στιγμή που πράγματι μένουν εκεί, μου φαίνεται εντάξει.
    Αυτοί που θα συμφωνούσα ότι η αγάπη τους μπορεί να αποδειχθεί απατηλή κι επικίνδυνη, είναι αυτοί που απλώς βγαίνουν σε αυτά τα μέρη. Κι αυτό, επειδή εύκολα τους πουλάς "αναβαθμήσεις" που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα ιστορικών συνοικιών (π.χ. εξάπλωση της διασκέδασης στην Αγορά και το εμπορικό τρίγωνο).
    Για μένα πρωτεύουν τα μέτρα που θα βελτιώσουν άμεσα, αλλά και αθώρυβα την καθημερινή ποιότητα ζωής, όπως πεζοδρόμια που περπατιούνται. Εδώ ελπίζω (αλλά και πιστεύω) να μη μας απογοητεύσει ο Καμίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν νομίζω να είναι κομματικοί π.χ. ο κ. Αλέξανδρος Τομπάζης ή η κα. Ευφροσύνη Δοξιάδη (αν φυσικά εξελέγησαν). Άλλωστε ο Καμίνης δεν εξαρτάται από κανέναν κομματικό μηχανισμό, αφήστε που τον στήριξαν συνολικά τέσσερα κόμματα, και αρκετά ετερόκλητα.
    Πιστεύω πάντως ότι όντως θα διαψευστείτε, επειδή είναι θέμα επιβίωσης (για τον Καμίνη: σε τρία χρόνια θα έχουμε και πάλι εκλογές).
    Τέλος, έμείς εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε την πορεία του. Εκεί που πάντως δεν πρέπει να αναμένουμε θαύματα είναι τα θέματα που εξαρτώνται κυρίως από την κεντρική διοίκηση, οπότε είναι ζήτημα συνεργασίας και καλής πίστης να λυθούν, όπως η μετανάστευση και τα ναρκωτικά. Εδώ όντως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να του κάνει μεγάλη ζημιά με το να τον μποϋκοτάρει και έτσι να χαθούν οι όποιες καλές εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. σωστα τα λες andrea .. οσο για τον φιλο παραπανω που εγραψε @ Νισάφι πια με τους λαϊκισμούς. Δεν είμαι πασόκος, αλλά ο Γιωργάκης αρκετά από όσα είπε, τα υλοποιεί τη στιγμή μάλιστα που καίγεται το σύμπαν.@
    Νομιζω μας κοροιδευει τι εχει κανει δηλαδη απο αυτα που ειπε γιατι θα τρελαθουμε βραδιατικα :) τι αλλο θα ακουσωωω οπως σωστα ειπε και ο andreas το θεμα μεταναστευσης που απασχολει την αθηνα δεν νομιζω οτι μπορει να κανει πολλα ο καθε δημος αν δεν εχει την υποστηριξη τησ κυβερνκσης η οποια τωρα δεν νομιζω οτι δινει σημασια για τιποτα αλλο εκτος το πως να διωξει και αλλο κοσμο που εχει φτασει 30 % η ανεργια των νεων και πως να αυξηση εχτρα φπα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προσωπικά δεν μ' ένδιαφέρει ο Καμίνης να βρει λύση στο Μεσανατολικό, συμφωνώ με τον andreas: αν μπορεί ο Καμίνης να φτιάξει πεζοδρόμια, να καθαρίζει και να φωτίσει τους δρόμους, να τιθασεύσει το ανεκδιήγητο παζάρι στην Τριλογία και κυρίως να δώσει προοπτική, δεν έχω προς το παρόν άλλες απαιτήσεις. Αυτό εννούσα όταν είπα ότι και οι κοινωνίες λαϊκίζουν: όταν θέλουν τα πάντα όλα χωρίς το παραμικρό κόστος, όταν λένε "σιγά μωρέ και τι έγινε" αν πολιτικός άρχων έχει να επιδείξει έργο ουσίας και όχι βιτρίνας, όταν σκέφτονται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και λένε "μια χαρά είμαστε εδώ", που λέει και ο ποιητής.
    Σε όλη αυτή τη συζήτηση βέβαια ξεχνάμε το ρόλο της περιφέρειας Αττικής, της οποίας επικεφαλής είναι ο Σγουρός, από την ίδια παράταξη του Καμίνη. Μαζί, νομίζω, μπορούν πραγματικά να αλλάξουν το σύμπαν (την Αττική δηλαδή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μα εγώ το έγραψα (το "νισάφι") κι έγραψα και ένα παράδειγμα για μία μεταρρύθμιση που αποτελούσε προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης και υλοποιήθηκε (και λέχει και σχέση με το θέμα μας).

    Πάντως ο λαϊκισμός καλά κρατά, κρίνοντας από την τελευταία φράση σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μα εγώ το έγραψα (το "νισάφι") κι έγραψα και ένα παράδειγμα για μία μεταρρύθμιση που αποτελούσε προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης και υλοποιήθηκε (και έχει και σχέση με το θέμα μας).

    Πάντως ο λαϊκισμός καλά κρατά, κρίνοντας από την τελευταία φράση σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συμφωνώ μαζί σου και πάλι. Χειρότερα δεν γίνεται και έχω πολύ μεγάλη ελπίδα στο επίπεδο του ανθρώπου. Το ιδιαίτερο με την Αθήνα είναι ότι είναι ο δήμος όλων μας, ακόμη κι αν δεν ψηφίζουμε εκεί, ακόμη κι αν μόνο δουλεύουμε ή μόνο πάμε μιά βόλτα ή είμαστε μόνο τουρίστες. Για τη δημοτική βιβλιοθήκη πονάω κι εγώ: ζητάω επίμονα πρόσβαση στα βιβλιοστάσια, άλλη η χάρη να ψάχνεις ό ίδιος στα ράφια. Μου την αρνούνται με εκβιασμό (του κώλου, pardon my expression): κι ο δήμαρχος να το ζητήσει, εμείς θα παραιτηθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γρήγορα και άμεσα και χωρίς καθυστέρηση από 1/1/2011:
    1) Καθαριότητα και συντήρηση: μανιακή, έως και ιδεοψυχαναγκαστική. Πλύση δρόμων, πεζοδρομίων, αποκομιδή σκουπιδιών, απομάκρυνση αφισσορύπανσης και tags.
    Ό,τι φθείρεται, ό,τι μουτζουρώνεται, ό,τι λερώνεται να πλένεται, αντικαθίσταται και αποκαθίσταται πλήρως. Έτσι μόνο δεν θα παγιωθεί και δεν θα γίνει "ρουτίνα" και συνήθεια η εικόνα της παρακμής, με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά, κοινωνικής συνοχής αλλά και ψυχολογικά.
    2) Ανακύκλωση: πρέπει να απογειωθεί.
    3)Τα κολαστήρια των ουσιοεξαρτημένων συμπολιτών μας της Ομόνοιας και της Τοσίτσα, πρώτα και πάνω απ' όλα: σπάσιμο κάθε ανοχής προς τους εμπόρους, άμεση εναλλακτική για να γλιτώσουν τα εξαρτημένα άτομα από τους δρόμους, με ιατρική (νοσοκομειακή, αν χρειαστεί) περίθαλψη για το πρώτο διάστημα της "στέρησης", κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και επανένταξης δημοτικού χαρακτήρα για τη συνέχεια. Οπωσδήποτε όμως σταθερή και αμετακίνητη απομάκρυνσή τους από τους δρόμους. Αν όλα αποτύχουν και το άτομο εξακολουθεί να επιθυμεί να κάνει χρήση, ελεγχόμενη χορήγηση με παρουσία γιατρών, καθαρές σύριγγες και περιβάλλον πλήρους υποστήριξης σε δημοτικά ιατρεία. Τουλάχιστον μια δοκιμαστικη δράση σε αυτά τα δύο σημεία και μετά βλέπουμε.
    4) Μετανάστευση: Σπάσιμο των γκέτο και του φαινομένου να μένουν 30 άνθρωποι σε ένα διαμέρισμα, ο ένας πάνω στον άλλο. Επίσκεψη στις γειτονιές με μεικτά κλιμάκια συνεργείων καθαριότητας, γιατρών, εκπροσώπων της δικαιοσύνης, πολιτισμικών διαμεσολαβητών (ενταγμένων μεταναστών από τις ίδιες χώρες προέλευσης που γνωρίζουν και τις δύο γλώσσες και μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα τους ανθρώπους αυτούς), εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων (για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις), τηλεοπτικών συνεργείων. Προσέγγιση, συνέντευξη, συζήτηση με τους ανθρώπους αυτούς, διερεύνηση των προθέσεών τους, καταγραφή τους ώστε να "υπάρχουν" και να μην αποτελούν φαντάσματα που ο καθένας μπορεί να μεταχειριστεί όπως θέλει γιατί δεν "μετράνε". Προσωρινό νομικό status κάποιου είδους. Να δοθεί, σε όλους όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα ή δεν έχουν προς το παρόν [...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. με χαλαει λιγο να προσπα8ει καποιος να κερδισει μεριδιο απο μια νικη που ειναι της πολης.με χαλαει επισης να χρησιμοποιειται για μικροτητες μεταξυ των περιοδικων.οποιος ξερει τα πραγματα ξερει πολυ καλα το ρολο που επαιξε η αθενς βοις χρονια τωρα ξερει να διαβαζει και βλεπει τι εγραφαν ολοι οι συντακτες της για την αθηνα.επισης οποιος ειδε το μεγαλειωδες προεκλογικο εξωφυλλο του πετρουλακη που τα ελεγε ολα δε θαχει καμμια αμφιβολια..μπορεις να χαρεις για οτι κερδισαμε αυτη τη βδομαδα χωρις να προσπαθεις και συ κι βαλλατος να κερδισετε κατι και για το περιοδικακι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γιατί κόπτεστε τόσο πολύ να μας αποδείξετε ότι βγάλατε τον Καμίνη; Γιατί επιμένετε να αυτοεπαίρεστε, σε κάθε φύλλο, σε κάθε σελίδα, στο οποιοδήποτε τιτίβισμά σας στο τουίτερ; Τι είδους ανασφάλειες σας κατατρέχουν;
    Και τέλος, πιστεύετε ότι δίνει η Αθήνα δεκάρα για την πλύση εγκεφάλου στην οποία την υποβάλλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τι σε χαλάει φιλε; Δεν τους έχεις μάθει πια; Μόλις πάρουνε μια στήλη γίνονται σαν τα αφεντικά τους. Εμπαθείς. Βρίζει αυτός τους ανταγωνιστές του, να βρίσουνε κι αυτοί να του γίνουνε ευχάριστοι. Η νόσος των δημοσιογράφων! Μόνο μην πάθουνε αυτά που έπαθε κι ο Πιτσιρίκος καμιά μέρα και βρεθούν ...στον κάτω κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χα χα καλά τους τα λέτε. Άκου μπράβο στη λιφο!!! Ευλογάμε τα γένια μας παιδιά? Με τα παρτάκια και τις συκοφαντίες θα κάνετε όνομα? Μάλλον θα χάσετε την αξιοπιστία σας. Άλλοι είναι οι εχθροί της πόλης guys πάρτε το όλοι χαμπάρι και ξεφύγετε από την επαρχιώτικη νοοτροπία σας - τσακώνομαι στην άνω ρούγα με τη γειτόνισσα- εδώ ο κόσμο καίγεται και το μ…. χτενίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. more dikio exete. kai egw poy toys eixa se ypolipsi. mia apo ta idia einai kai aytoi. krima

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς