Vegan και τύμπανα ενός άξιου Σαββάτου


Ένα μεστό Σάββατο το προχθεσινό, όχι μόνο λόγω τόσων συγκινήσεων, όσο του να γνωρίζεις ενδιαφέροντες ανθρώπους και μάλιστα τους ανιδιοτελείς των καιρών μας. Το μεσημεράκι βρέθηκα στην "Γιορτή Φρέσκου Ελαιολάδου" σ' έναν μικρό προσωρινό κήπο της Κεραμεικού 96. Εκεί 5 μικροί ελαιοπαραγωγοί στρώσανε τραπεζάκια και μας κάλεσαν να το βουτήξουμε το λάδι, αυτό το φρεσκότατο που είχαν συλλέξει, με το φρεσκότατο ψωμί της Κρυσταλλίας. Ο κόσμος ήταν πραγματικά φωτεινός, καλοζωισμένος μεν αλλά καθόλου ποζάτος, άλλωστε είναι αντισυμβατικό το να 'σαι σαββατιάτικο πρωί σ' ένα οικόπεδο και να παπαριάζεις λάδι;
Σ' ένα έξτρα πάγκο βρέθηκε και η ομάδα Troo Food Liberation, και στο τραπέζι τους με περίμενε μια γευστική έκπληξη που κάπως γύφτικα τίμησα 2 φορές. Φαγάκια με ωμές φρέσκιες τροφές άντε ελαφρά μαγειρεμένες (αφυγραμένες ο σωστός όρος) το κόνσεπτ της ομάδας, και πραγματικά τι γευστική βόμβα ήταν αυτή με τα λαχανικάκια ανακατεμένα στο μπωλ με μια εξαίσια σως και μετά τυλιγμένα σε αράβικη πίτα ολικής. Θεσπέσια γεύση, άσε η αίσθηση ότι πραγματικά δεν τρως αλλά θρέφεσαι, δίνεις το σωστό στο κορμί σου και νιώθεις και χορτάτος. Και όλα αυτά με το ελκυστικό, ακομπλεξάριστο, χαρούμενο πρόσωπο της Δανάης, της Δάφνης, της Έλλης και του Μάρτιν. Μάθε περισσότερα κι εδώ.


Βράδιασε λοιπόν, κάπως κουρασμένος τρέχω στις 8 στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης. Όπως πάντα έχουμε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανοικτό: όποιος θέλει έρχεται και παίζει. Σαν επιβεβαιωμένο (όσο γίνεται με μουσικούς αυτό) γκεστ είχαμε τους Batala. Είχαμε λάβει με μέιλ τη συμμετοχή, είχαμε δει βιντεάκια των αντίστοιχων ομάδων έξω στο youtube, φάνταζε εκπληκτίκό αλλά δεν περιμέναμε τόσο (σε ενέργεια) και τόσους (σε αριθμό ατόμων). Ντυμένοι με τα μαυροκόκκινα της ομάδας, 25 τυμπανιστές έπαιξαν ακατάπαυστα επί ένα δίωρο χαρίζοντας στιγμές πανδαιμόνιου, όχι μόνο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, όσο και στην Βαρβάκειο αγορά (το σκέφτηκα σαν κινηματογραφικό σκηνικό και χωθήκαμε μέσα), αλλά και στην Πλατεία Θεάτρου (έχει μια ζεστασιά τελικά το μέρος), στην στοά για Σοφοκλέους που τράνταζε το δάπεδο, όσο και στο φινάλε στην οδό Γερανίου όπου μετανάστες δεχτήκανε με χαρά την παρουσία μας και αυτή την φορά κατέβηκαν και χόρεψαν εκστασιασμένοι. Τι σπουδαίες στιγμές, Batala, και ιδίως τον αρχηγό Σταύρο, όλοι σας ευχαριστούμε.

Τι όμορφο Σάββατο, τι ωραίοι άνθρωποι, τι σπουδαίο δυναμικό κρύβει αυτή η εν υπνώσει πόλη. Είμαι αισιόδοξος!








Σχόλια

  1. Καλημέρα athensville, θα εγκαταλείψεις λοιπόν τα βουλγάρικά για μία πιο vegetarian κουζίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική βραδιά!! Αισιοδοξία στο full!!

    http://gargaduas-unreallife.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, όχι άλλες ιδεοληψίες και "είστε υπέρ ή κατά"... βουλγάρικο, κινέζικο, το ζουμερό σουβλάκι και η vegan κουζίνα των Troo Food δεν είναι σε ξεχωριστά στρατόπεδα! είναι μέρος της ανακάλυψης των γεύσεων, της περιέργειας για τα πράγματα, του να μην φοβάσαι όλα τα άγνωστα και συχνά ωραία πράγματα που σου προσφέρει η πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω μια από αυτές τις αραβικές πίτες. Πω, πω, μου άνοιξες την όρεξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά, όχι άλλες ιδεοληψίες και "είστε υπέρ ή κατά"... βουλγάρικο, κινέζικο, το ζουμερό σουβλάκι και η vegan κουζίνα των Troo Food δεν είναι σε ξεχωριστά στρατόπεδα! είναι μέρος της ανακάλυψης των γεύσεων, της περιέργειας για τα πράγματα, του να μην φοβάσαι όλα τα άγνωστα και συχνά ωραία πράγματα που σου προσφέρει η πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα μου άνοιξε την όρεξη το ζουμερό σουβλάκι που ανέφερε ο nameless!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο στόχος της σαββατιάτικης δράσης δεν ήταν να γεμίσει η πλατεία Αγίας Ειρήνης από κόσμο και να φύγουν τα αυτοκίνητα?

    Πέτυχε αυτός ο στόχος ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πέτυχε και κανονικά. Από τις 7 έως τις 2 το βράδυ δεν υπήρχε αυτοκίνητο, τα διωχνε η ομάδα μας δίνοντας ένα ευγενικο φυλλαδιάκι.
    (παρά την πορεία, 50 άτομα μείνανε πίσω γι' αυτό τον σκοπο και στο φινάλε επιστρέψαμε κι οι υπόλοιποι και καθαρίσαμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ω δεν το ξέραμε αυτό οι υπόλοιποι που την κάναμε κατά τη 01:00. Ποτέ δεν ξαναφεύγω χωρίς να ρωτήσω αν χρειάζεται τπτ ακόμα :) Συγνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σιγα βρε
    5 άτομα, 5 λεπτά δουλειά και παραδώσαμε την πλατεία καθαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οκ! Αυτή την εβδομάδα τι έχει το πρόγραμμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ουυυυ δουλειά με φούντες.
    • Μέσα στην βδομάδα ίσως γίνουν συναντήσεις για 2 νέες υποομάδες.

    • Το Σάββατο θα παρουσιάσω στο Συνέδριο Design Panorama στο Μπενάκη Πειραιώς την "γραφιστική ταυτότητα των Atenistas"

    • την Κυριακή, δράση, και θέλει σηκωμένα μανίκια. Θα χτυπήσουμε το απόλυτο κέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα λέμε την Κυριακή λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. I think you're amazing!I think we're amazing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όπου ακούω "True food liberation" και τέτοια, δεν ψήνομαι. Χάθηκαν τα ελλληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Κυπαρρίσω. Μόνο και μόνο απο το τίτλο μου κάνει αυτή η ομάδα ενα ντεμεκ "αλτερνατιβ" "και ετσι" "και πολυ σουπερ φαγητάκι" πράγμα. Λονδρέζικες / Βερολινέζικες αλτερνατιβ κολεκτιβικές φαμφάρες. Εχει χαθεί πια το απλό, το ανεπιτήδευτο. Εαν θέλαν και κάποια "εταιρική ταυτότητα" σίγουρα κάποιο γραφιστικό (αλτερνατιβ να μη ξεχνιόμαστε) γραφείο στου Ψυρρή με κανα "σουπερ" τίτλο Εggplants Designers και φυσικά με όλη τη ταυτότητα στα αγγλικά 8α έκανε εξαιρετική δουλειά...
    Τι κάθομαι και μπλέκω ε? Κολεκτίβες, troo παπάρα και γραφιστική.. ε, ειναι η συνταγή μου για (πως το είπαμε? α ναι) αφυγραμένο τουρλού.. ή μαλλον dehydrated vegi mixi ? ( βάλε και κανα Locomondo να παίζευ υπόκρουση...... α, εισητήρια για Κουφονήσια έκλεισα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε γκίλτι ουάν εγκένΝοεμβρίου 30, 2010 8:35 π.μ.

    Και εσένα φίλε/φίλη, Li είναι το κανονικό, ετοιμάζεσαι για Κουφονήσια επίσης ή το πληκτολόγιο δε γυρίζει στα ελληνικά?

    Και όταν βγαίνεις δεν πας σε κανένα πολυχώρο που λέγεται Polis, Megaro, Athinon Ksesaloma...

    Μην παρεξηγείς αλλά όλη η Ελλάδα έχει χοληστερίνη 300 και πίεση 20, τρώει κρέας 7 φορές την εβδομάδα, τέσσερα άτομα προτείνουν κάτι διαφορετικό από τη μπριζόλα/μπιφτέκι με ρόκα- παρμεζάνα και εσύ κολλάς στον τίτλο. Πολύ γκρίνια χωρίς να έχεις καν δοκιμάσει τι προτείνουν.

    Και τελικά αν κολλάς στους τίτλους μάλλον σε ενοχλεί και ο Athensville επειδή δεν λέγεται Αθηνόπολη...

    Και για να μην παρεξηγουθούμε συνήθως στέκομαι σε απόσταση από το εναλλακτικό εισαγόμενο και ντόπιο, απλώς η έννοια της χορτοφαγίας και της αλλαγής στον τρόπο ζωής των Αθηναίων (πχ ΜΜΜ, ποδήλατο) και διατροφής δε με βρίσκει καθόλου αντίθετη. Και ελπίζω λόγω κρίσης να προσελκύσει ακόμα περισσότερους από εδώ και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να ΄χαμε να λέγαμε και παπάρια μέντολες. Θα βάλω μια φασολάδα σήμερα με λάδι από το χωριουδάκι μου, που θα αναστενάξουν τα κουτάλια. Εσείς φάτε αφυγραμένα τουρλού και καλή όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να ΄χαμε να λέγαμε και παπάρια μέντολες. Θα μπουμπουνίσω μια φασολάδα σήμερα με λάδι από το χωριουδάκι μου, που θα αναστενάξουν τα κουτάλια. Οι αλτερνατζήδες, φάτε αφυγραμένες αραβικές πίτες και καλή όρεξη. Με το συμπάθειο, αλλά ακόμα κι αν είχα αν φάω από την Κατοχή και με είχε λυσσάξει η πείνα... δεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τα συγχαρητήριά μου και για αυτή την πρωτοβουλία σας και χάρηκα ιδιαίτερα που την είδα πρώτα να προβάλλεται από τη ΝΕΤ...όπως και η προηγούμενη του καθαρισμού του οικοπέδου...μάλλον έχουν καταλάβει ότι κάτι αλλάζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δε γκίλτι ουάν εγκέν , το πληκτρολόγιο γυρίζει στα ελληνικά.
    Κουφονήσια δε πάω γιατί τόσο αλτερνατιβ δε το μπορω. Ναι, ο τίτλος athensville δε μου αρέσει αλλά μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες που ανεβάζει. Τα ονόματα που αναφέρεις δε μου λένε απολύτως τίποτα. Oσο για το ποδήλατο, καλό στο βουνό αλλα στη πόλη με τ-ι-π-ο-τ-α..

    Και επιτέλους.. ειπα τίποτα για τη χορτοφαγία???

    Το μόνο που δεν ανέφερα ήταν ΄κατι κατά της χορτοφαγίας και της άσκησης... Χθες έκανα φάβα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. pwpw autes oi alternativo-trendy vegan katastaseis mou gyrizoun ta edera. kalo ta paidi an apisteuoun se kati, alla poly tagarokatastash re sy. mpiax.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς