Σκότωσε τοv Ελληvάρα!


"Γιαγιά και 5χρονη εγγονή έχασαν την ζωή τους στην Πλ. Αττικής, κατειλημμένο από αμάξια το πεζοδρόμιο, βγήκαν στο οδόστρωμα και τις παρέσυρε αμάξι". Αυτη η τραγωδία έχει κολλήσει στο κεφάλι 2 χρόνια όποτε και συνέβη, είναι σαφώς το άδικο, είναι κι η θέση μου σαν πεζός που το τύπωσε βαθιά στο κεφάλι μου. Πολύ περισσότερο όμως η οργή για όλους εμάς, την μεγάλη σιωπηλή μάζα που κάνει τα στραβά μάτια σ' όλα, που ορύεται και καταριέται στις κάμερες και στην πραγματική ζωή "μόκο" και "δεν βαριέσαι".
Τι κάνει αυτός ο κόσμος όταν βλέπει την εγκληματική συμπεριφορά της φωτογραφίας που συνάντησα πριν 2 μέρες; Ποιος σταματάει; Κανείς, απλώς όλοι προσπερνούσανε.
Κι όμως το 'κανα και δεν είναι τόσο τρομερό. Ρώτησα τον καταστηματάρχη δίπλα, είχε καλέσει 2 φορές την Αστυνομία δεν ήλθε κανείς, πήρα κι εγώ, τα ίδια, περίμενα. Τελικά μετά από 15 λεπτά ήρθε ο γάιδαρος. Έφαγε βρίσιμο, κι αυτό ήταν, πήραν θάρρος κάποιοι απ' την δίπλα στάση και τον λούσαμε κανονικά. Ήταν εύκολο, τώρα το 'χω, είναι απλό να το κάνεις, κάντο!
Το θες πιο εξτρήμ; Όλοι μέσα: να του σκάμε να λάστιχα, να του κολλάμε τεράστια αυτοκόλλητα που δύσκολα βγαίνουν, να γεμίζουμε το αυτοκίνητο σπρέι. Να το νιώσουν, να νιώσουν εμάς ότι είμαστε απέναντι, ότι δεν σε παίρνει πια να κάνεις αυτό.
Μπορείτε να δεσμευτείτε ότι κάτι θα κάνετε παρακαλώ; Αλλιώς σκάστε!


Χθες, κολωνάκι στην Αποστόλου Παύλου: βγαλμένο για να μπαίνουν τα αμάξια στον πεζόδρομο, τόση δε αναισθησία που ούτε το ξεριζωμένο κολωνάκι δεν κρύψανε. Έλα μωρέ Ελλάδα!






Σχόλια

  1. καποιος στο κολονακι ειχε πηδηξει πανω απο ενα Hamer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου έχουν διηγηθεί ιστορία, πρόσφατη, όπου ένας πεζός, ενοχλημένος από ένα αντίστοιχο τζιπ παρκαρισμένο όπως αυτό, στο πεζοδρόμιο, πέρασε πάνω από το τζιπ (σκαρφάλωσε πάνω του και κατέβηκε από την άλλη). Ο οδηγός τον είδε, τον έστειλε στα δικαστήρια κι ο πεζός, φυσικά, έχασε τη δίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα σου πω τι τραβάει και μια μαμά με το μωρό στο καροτσάκι; Σε τύπο που πάρκαρε κατ' εξακολούθηση έτσι στη γειτονιά κόλλησα 4 φορές το γνωστό αυτοκόλλητο με το γάιδαρο. Ούτε που ξεκούνησε. Και όταν απεύθυνθηκα στο δημοτικό αστυνόμο μού είπε ότι το πρόστιμο θα το φάω εγώ για τα αυτοκόλλητα που κολλάω... Έναν ώμο να κλάψω, παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν καιρό τόλμησα και γώ να κάνω 'ευγενική' παρατήρηση σε μια 'κυρία' που πάρκαρα πάνω σε πεζοδρόμιο στη Γλυφάδα και έκλεινε τη ράμπα για τα καροτσάκια ν'ανεβαίνουν...αποτέλεσμα...γύρισε και μ'ευρισε εκείνη! Ρε παιδί μου, όντος γαϊδούρια έχουμε καταντήσει αλλά μόνο εαν επιμένουμε μπορεί ν'αλλάξει κάτι. Δε πάει άλλο! Έλεος πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα πάρα πολύ να δεσμευτώ να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά θα βρισκόμουν και γω εκτός νόμου για καταστροφή ξένης περιουσίας. :-(
    Αυτό που εντυπωσιάζει βέβαια στα παραπάνω σχόλια είναι ότι και ο δικαστής και ο δημ αστ δεν βλέπουν τη παράνομη στάθμευση ως εξίσου παρανομία....
    Ας ελπίσουμε ότι η νεα δημ αρχή, που το ΄χει πάρει ζεστά το πράγμα, θα αλλάξει αυτά τα κακώς κείμενα.
    Μέχρι τότε θα κάνω το δικηγόρο του εαυτού μου κάθε φορά που βλέπω οδηγούς να οδηγούν το μονόδρομό μας ανάποδα, το ίδιο και το μονόδρομο έξω από το σχολείο των παιδιών, κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά τα προβλήματα προκαλούνται είτε λόγω έλλειψης παιδίας είτε λόγω ατιμωρισίας. Διαλέγετε και παίρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι νομίζω ότι αρκετοί από μας θα θέλαμε να σκάσουμε τα λάστιχα των αυτοκινήτων που παρκάρουν χωρίς να σέβονται νόμους και συμπολίτες, θα μπορούσα να προσθέσω και ανελέητο γρατζούνισμα με κλειδί καθώς κι ένα μπερντάκι ξύλο... (μετά σίγουρα θα το ξανασκεφτεί να το επαναλάβει). Είμαι κατά της βίας αλλά σε κάτι τέτοια κάνω εξαιρέσεις. Τι μας σταματάει από το να τα κάνουμε όλα αυτά? Ο φόβος ότι θα βγούμε εμείς χαμένοι. Στην χώρα που ζούμε το παράλογο είναι σωστό και το σωστό παράλογο... Οπότε αν θέλετε να προβείτε σε τέτοιες ενέργειες φροντίστε να μην σας δει κανείς και να έχετε έτοιμη την διαφυγή σας... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φωτογραφίες μαζί με τις πινακίδες τους σε όλο το διαδίκτυο. Να ξέρουν οι φίλοι τους με τι γαϊδούρια κάνουν παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kai omws einai OLOI autoi oi malakes, pou otan pane kanena taxidi sthn upolipoi Eurwph erxontai k mas lene pwsw wraia einai sthn Elvetia, kai ti ka8ara kai ta pezodromia...kai mpla mpla... Tsopanis, osa jeep kai osa Cayenne, Vlaxakos eisai ti na kanoume. Einai to analogo tou egw kapnizw edw k an sas aresei, pou nomimopoioun k ola ta media. Parte to xampari tetoioi eimaste,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπον εγω Παλαιο Φαληρο κ Κολονακι κινδυνεψα με το καροτσακι του μωρου μου λογω δυο ζωων με μεγαλα αυτοκινητα. Η αστυνομια δημοτικη ή κρατικη δεν κουναει δακτυλακι. Ως ποτε οι δημαρχοι μας θα αδιαφωρουν προκλητικα για τους μικρους κ τους μεγαλους συμπολιτες μας.

    Εχεις δικιο λοιπον, ηρθε η ωρα ολοι οσοι παρκαρουν σε πεζοδρομια να τρωνε χοντρα μπινελικια κ να την πληρωνει το εμποδιο που βαλανε στους πεζους.

    Κι αν το προβλημα τους ειναι το Παρκιν, να μην ξαναπανε σε κεντρο πολης με τα αχρηστα καρκινογονα τετρατροχα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσον αφορά την υπόθεση του πεζού που πέρασε πάνω από το τζιπ, υπάρχει απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών με την οποία ο ιδιοκτήτης του τζιπ καταδικάστηκε σε αποζημίωση, επειδή προσέβαλε το δικαίωμα του πεζού να βαδίζει ελεύθερα στο πεζοδρόμιο - αλλά και ο πεζός έπρεπε να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη του τζιπ για τις φθορές που προκάλεσε στο αυτοκίνητο.
    Επομένως σε κάθε παρκαρισμένο αυτοκίνητο μία είναι η ενδεδειγμένη λύσις, αφού η αστυνομία δεν ασχολείται: αγωγή στα δικαστήρια. Δεν είναι και η πλέον εύκολη, αλλά είναι αρκετά προσοδοφόρα - ειδικώς δε αν οργανωθούν οι πεζοί και αρχίσουν μαζικά τις αγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με το παραπάνω,μα ο λόγος σχολιασμού μου είναι η συγκεκριμένη στροφή.Μένω λίγο πιο κάτω από το σημείο που δείχνετε και έχει παρατηρηθεί κατ'εξακολούθηση,η προσπάθεια δημιουργίας πιάτσας ταξί.Σταθμεύουν δυο-τρία στην σειρά,με αποτέλεσμα όχι μόνο να εμποδίζουν τους πεζούς,μα πολύ περισσότερο τα αυτοκίνητα που περνούν από εκεί.Θα γίνει ατύχημα και δεν κάνω τον προφήτη.Με τα ταξί στην ερμού τι θα γίνει;Επαγγελματίες μην χέσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρκινγκ στον ΑΒ Βασιλόπουλο Γλυφάδας, μεσημέρι Σαββάτου - τυπος πάρκαρε την τζιπάρα του στην μέση του πάρκινγκ, φόρα παρτίδα, με αποτέλεσμα να μην μπορει να βγεί ή να μπει κανέις. Σκάει μετα απο 10 λεπτά αθλιος τυπος και μπαινει αεράτα στην τζιπάρα με τα ψωνια του για να φυγει. Ευγενικος ηλικιωμένος κύριος του έκανε παρατήρηση και του ειπε πως ειναι απαράδεκτος, με πολυ κοσμιότητα και ηρεμία. Ο αθλιος τυπος κατεβαίνει και αρχίζει να σπάει στο ξυλο τον ηλικιωμένο. Το νηπιο του αθλιου κάφρου κοιτουσε απο το πισω κάθισμα.

    Θα βάλω μια πανοπλια και θα ξεχυθω στους δρομους. Αυτο ή θα δεσω δυο μυτερα δόρατα στο μπροστινο μερος απο το καροτσακι του παιδιου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν υπαρχει καποιος συλλογος πεζων οπου να μπορεις να απευθυνθεις και να αναλαβει αυτος να κανει μια αγωγη; Ο πεζος το μονο που θα χρειαζοταν να κανει ειναι να τραβηξει 1-2 φωτογραφιες το αυτοκινητο που "κλεινει" το πεζοδρομιο και να σημειωσει τις πινακιδες του. Αν γινει και αυτο "μαζικο" κινημα σαν τους ατενιστας θα σου πω εγω πως θα σταματησουν να παρκαρουν οπου βρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για ελατε και από την Πατρα να δειτε την κατασταση που επικρατει στον καινουριο και πολυδιαφημισμενο πεζοδρομο της Ρηγα Φεραιου (που στοιχισε 600.000€) με μηχανακια που τρεχουν και πεφτουν επανω σε ανθρωπους που "ξεχνιούνται" και περπατανε στη μεση του δρομου ((οπως μου ειπε "ευγενικα" ενας νεαρος εχθες. Ή ακομα και επιμονο κορναρισμα για να κανω στην ακρη πανω στην κεντρικη πλατεια της πολης την Πλ. Γεωργιου σπρωχνοντας το καροτσακι των διδυμων αγοριων μου................Απελπισια.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 3rd world country. Sorry to say this, mates.
    greetings

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντως ο Καμίνης έχει αρχίσει να κάνει καλή δουλειά. Τόσες κλήσεις δεν έχω ξαναδεί στις γειτονιές που κινούμαι. Μπράβο στον Αβραντινη, τον αντιδήμαρχο που έχει αναλάβει τη δημ.αστυνομία. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να μη μασήσει από δικαιολογίες του στυλ "ο Ελληνας θα παρκάρει όπου θέλει, τωρα έχουμε κρίση, αν πρεπει να το βάζει σε πάρκιγκ δε θα κατεβαίνει στα μαγαζιά, θα κλείσουμε κλπ". Και να αρχίσουν πρόστιμα για το τσιγάρο επιτέλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. you either haven't traveled much, or you are just being provocative. Sorry to say this , mate.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. xereis ton arithmo kai etos apofasis? tha mou einai poli xrisima.. osaxto an mporeis..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι βλάχοι δεν παρκάρουν όπου ναναι, έχεις πάει ποτέ σε καμιά πόλη στην επαρχία, οι πρωτευουσιάνοι έχετε πήξει στην χαβούζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ κάπου διάβασα ότι ο πέζος κέρδισε τη δίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να κάνουμε δράσεις οι atenistas, ανά ομάδες, κυκλοφορούμε στους δρόμους και όπου βλέπουμε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κάνουμε ό,τι και ο athensville: ρωτάμε τα γύρω μαγαζιά, φωνάζουμε την αστυνομία κτλ. Άσχετο αλλά σχετικό. Μού τη δίνει αφάνταστα το "κίνημα" "Δεν πληρώνω δεν πληρώνω". Τι θα πει δεν πληρώνω; Ούτε το ένα ευρώ που πληρώναμε παλιά δηλαδή; Μα είστε σοβαροί; Εγώ πληρώνω γιατί θέλω να πληρώνομαι όταν δουλεύω, οι ανεύθυνοι που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τις δημόσιες υπηρεσίες στην χρεοκοπία είναι οι ίδιοι που τις φόρτωσαν ελλείμματα, και τώρα μας βγαίνουν και από πάνω. Πρόταση: όσοι θεωρούν ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, έτσι και βρουν σφραγισμένα τα μηχανήματα, να ζητήσουν από τον υπεύθυνο του σταθμού να το ακυρώσει εκείνος το εισιτήριο. Αφού μας ζητούν να πάρουμε θέση, α την πάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπα εγινε τετοιο πραγμα, και πως εχασε τη δικη;
    Για να δουμε ονοματα γιατι "εγω ξερω καποιον που μπλα μπλα" είναι μερος του "δεν βαριεσαι, εδω είναι Ελλαδα μπλα μπλα μπλα". Ας κανουμε και χανουμε μια δικη ο καθενας απο μας και το ξανασηζηταμε Μαυρικιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δυστυχώς, δε νομίζω να ντραπούν και πολύ. Ούτε οι ίδιοι ούτε οι φίλοι τους. Αν είχαν τέτοιες ευαισθησίες, θα σέβονταν περισσότερο τους συνανθρώπους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.streetpanthers.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20:alla-opla&catid=1:2009-10-27-16-58-09&Itemid=5

    Στο λινκ έχεις όλες τις λεπτομέρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δε νομίζω πως πρόκειται για ειρωνία γιατι κι εγλω στο εξωτερικό ζω και χαίρομαι που τα παιδια μου δεν κινδυνεύουν στο δρόμο, σε πόλη Ισπανίας μάλιστα, όχι δηλ καμιά τρομερά ευρωπαϊκή χώρα, αλλά μιλάμε για απίστευτο σεβασμό στον πεζό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Another Greek

    You won't find this setting in many countries around you except Albania. It's just symptomatic for the lack of authority and common sense. And I'm not teaching you, I am just frustrated because I have a deep love for your city and really would like to see it change, cope with the rest of Europe and regain some aspects of its former glory. Sincerely yours.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καιρό το περίμενα αυτό το άρθρο!!! επιτέλους, να μιλήσουμε και για τα smart όμως που λόγω μεγέθους οι ιδιοκτήτες τους τα θεωρούν μηχανάκια και παρκάρουν όπου βρουν!! δες φωτό να καταλάβεις

    http://pclyseis.blogspot.com/2010/04/smart.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. σοβαρα τωρα, οι ατενιστας δεν μπορουν να παρουν λιγο τσιμεντο και να αναλαβουν να "κολλησουν" το σπασμενο κολωνακι στην δευτερη φωτο; Αν περιμενουμε απο τον δημο να αναλαβει δραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να το κάνουν οι ατενίστας δηλ. οι άλλοι, γιατί όχι εσύ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και σπάσιμο καθρέφτη οδηγού (πολύ πιο αποτελεσματικό καθως εδω θέλει δε θέλει θα πληρωσει) ή πίσω υαλοκαθαριστήρα (που είναι συνήθως ψευτικος και σπάει ευκολα). Όχι πως θα τα έκανα εγώ αυτά, προς θεού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σοβαρά τώρα.. αυτό βρήκες να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έχω μαλώσει πολλές φορές με ανάλογους ανεγκέφαλους και πάντα καταλήγω να βγαίνω γραφική. Επίσης, με ενοχλεί πολύ που δεν υπαρχει καν η αίσθηση της ντροπής, το σκύψιμο του κεφαλιού κι ένα συγγνώμη, από φιλότιμο. Τίποτα! Εμένα μου έρχεται να χώνω κλωτσιές στην πόρτα, αλλά θα μου γυρίσει μπούμερανγκ αυτό, νομικά εννοώ. Συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω στο θέμα της λεκτικής αντίδρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τάδε ανακοίνωσε το ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας (το αναφέρει ο Μανδραβέλης στην "Καθημερινή"):

    «Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στον Δήμο της Αθήνας καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή γιατί σε συνθήκες βίαιης επίθεσης στο εισόδημα των εργαζομένων που ζουν και δουλεύουν στην πόλη μας, αυτή με εντολή στη Δημοτική Αστυνομία προχωράει σε ένα όργιο επιβολής κλήσεων, αφαίρεσης πινακίδων στο όνομα της καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής μας.»

    Τι κρίμα το "κόμμα του λαού" να προστατεύει την αυθαιρεσία των νεόπλουτων με τις τζιπάρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο πεζός αποζημιώθηκε. Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://elawyer.blogspot.com/2009/05/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Exw paei k oi pezodromoi htan mexri thn mesi me trapezakia gia cafe-frape-cappuccino kai oti periseve, gia ta mixanakia twn delivery kai courier...To "vlaxos" paei sto xarakthra oxi sthn katagwgh, pou den exw k tipota me auto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προσωπικα στην διαβαση πεζων που βρισκω συστηματικα κλειστη απο αυτο εφαρμοζω τα εξης:

    1) σηκωμα μπροστινων υαλοκαθαριστηρων - φαινεται απο μακρια - ιδιο με το να φωναζει γαιδουρι. Οχι πισω γιατι τελικα εμποδιζει τους πεζους.

    ή/και 2) ανοιγμα καθρεφτων στην αντιθετη φορα απο κλειστους, στην ιδια κατευθυνση δηλ. που θα περνουσα αυτο.

    σε καποια αυτοκινητα το 1 ή το 2 δεν γινεται οποτε αν δειτε οτι δεν σηκωνεται αλλαζει φορα ευκολα ακολουθηστε την ενναλακτικη.

    Τα παραπανω δεν προκαλουν ζημια στο αυτο., φαινονται (ιδιως το 1) (κατι θετικο) και καθυστερουν και κανενα λεπτακι τον οδηγο μεχρι να τα συνεφερει (σιγα το πραγμα θα μου πεις βεβαια ...)

    μεχρι στιγμης δεν εχω πλακωθει με κανενα αν και δεν το βρισκω καθολου απιθανο.

    αυτο πουε χω καταλαβει παντως ειναι οτι ο ελληνας ξερει μονο απο τσαμπουκα, αν δεν δουμε να δερνονται πεζοι με οδηγους δεν προκειται να συνελθει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. να μηνξεχνατε οτι σε τετοιο καυγα ο πεζος εχει το καταρχας πλεονεκτημα.

    Κλωτσια σε πορτα και οπου φυγει φυγει - ο αυτοκινητανθρωπος ποτε δεν θα αφησει το αυτοκινητο μεσα στην μεση του δρομου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εγώ απο Κόρινθο είμαι πάντως και το διπλοπαρκάρισμα και τα κατειλημένα πεζοδρόμια απο αυτοκίνητα είναι καθημερινό φαινόμενο. Η Αθήνα δεν είναι μόνο στην Αθήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. οταν ημουν πιτσιρικας και η πορτα του λεωφορειου ανοιγε μπροστα σε παρκαρισμενο αυτοκινητο απλα περναγα απο πανω. Τωρα, 20χρονια μετα, τα βλεπω κι απ την αλλη πλευρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Για όσους/όσες ξέρουν το Verde στο Χολαργό/Παπάγου, βλέπουν τι γίνεται απο μηχανές μεγάλου συνήθως κυβισμού ΜΕΣΑ στο πάρκο επανειλλημένως....
    Κάποιοι μάλιστα απο τους αναβάτες, είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΙ....ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΜΕΣΑ στο πάρκο (σημειωτέον είναι ίσως το μοναδικό πάρκο της προκοπής στη περιοχή, για να βγάλεις τα παιδιά σου) κι έχουν και το ΘΡΑΣΣΟΣ να λένε φτηνές δικαιολογίες του τύπου ''και που να το βάλω'' '' κι αν μου το κλέψουν'' ''κι εσύ τι είσαι τροχαία'' κλπ...κλπ...Στο τέλος θα χειροδικήσω κι αμαρτία ουκ έχω ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς