Λαχτάρα για κακό παγωτό...


Αφού έχω φάει τα πάντα τον τελευταίο καιρό, και δεδομένου ότι βαριέμαι τα ίδια, μέσα στον αρχών χειμωνιάτικο Μάρτη αναζήτησα παγωτό. Όχι φρέσκο, ήθελα ένα βιομηχανοποιημένο, να νιώθω το συντηρητικό. Ε, πορεία κανονική, Αθηνάς, Μοναστηράκι, Μητροπόλεως, πουθενά. Οι δρόμοι οδήγησαν στο Σύνταγμα, όπου βρέθηκε η σωτηρία, μόλις σε ένα από τα περίπτερα. Το κακής ποιότητας περσινό παγωτό που χρειαζόμουν βρέθηκε, όσοι ψάχνετε παγωτό, θα βρίσκετε πάντα μόνο στο περίπτερο μπροστά από τα Mc, μια εντελώς ανόητη πληροφορία.


Και τώρα στα τελειώματα του Μάρτη, άλλη εποχή απ' τις αρχές του και με χαρά είδα ότι η παγωτομηχανή επέστρεψε στα everest, μπαίνουμε καλοκαίρι και στο official πια. Το χωνάκι πάντα μικρό έτσι κάτι να σώζω απ' την βουλιμική κενούρα αυξήθηκε όμως από τα 1.20 στα 1.35, με κάτι τέτοια θυμώνω.


Όπως και σ' αυτό, από 1.60 στα 1.90. Βέβαια παραμένει εξαιρετική εναλλακτική για σνακ η lemon pie του Starbucks. Δεν βρίσκεις αυτή την δροσιστική και άξαφνη λεμονίλα σε σνακ στα γνωστά τυροπιτάδικα, δίνει μια εσάνς γκουρμέ μια τέτοια επιλογή. Οκ, γιαμ τι να λέμε τώρα.


Τες πα, η λαχτάρα για γλυκό και στους κάτω δρόμους παραμένει, και με χαρά ανακάλυψα σοκολάτα mojito (1.20€) σε πολωνικό μαρκετ Wars I Sawa Ιουλιανού & Αχαρνών. Είπα, τι ανακάλυψα πάλι η αλτέρνατιβ τυπάρα, αλλά πόση απογοήτευση, ήταν σαν σοκολάτα με στοματικό διάλυμα. Σοβαρευτείτε στην Βαρσοβία, έξω το μάρκετινγκ από την ιερή σοκολάτα.


Και κλείνουμε με την πραγματική πρόταση. Γκαραντί εξαιρετικό το κέικ σταφίδας, θα το βρείτε στα γνωστά πλανόδια κουλουρτζίδικα, όλα τον ίδιο προμηθευτή έχουν (0,90€ Αιόλου και Σοφοκλέους στον ευγενικότερο κουλουρτζή που πάντα σου επιστρέψει στο δεκάλεπτο, 1€ Ομόνοια, 1.20€ Σύνταγμα). Είναι βαρύ βαρύ, έχει βουτυράκι μπόλικο, κρατιέται εύκολα φρέσκο κι η σταφίδα ταπεινή-ταπεινή αλλά την εκπληξούλα στον ουρανίσκο με βεβαιότητα την κάνει.

Σχόλια

  1. Το ίδιο ακριβώς είχα παθει πριν μια εβδομμάδα και κατέληξα να φάω προπέρσυνο χιλιο-ξεπαγωμένο νεροζουμι από ζαχαροπλαστειο στη Σόλωνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου αρέσει το κέικ σταφίδας! Θα προτιμήσω το κέικ λεμόνι από τα starbucks (€1.90) που είναι δροσιστικό, gourmet και ικανοποιεί πλήρως την όρεξη για γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως, πολύ ωραίο το κέικ σταφίδας. Με μέτρο, όμως, γιατί κάθε ένα κεϊκάκι έχει αρκετές θερμίδες για να βάλεις ένα κιλό. Αυτό το μπόλικο βουτυράκι (λαδάκι, θα έλεγα) και οι σταφίδες είναι συμπυκνωμένες θερμίδες!

    Ενδιαφέρουσα και η διαφορά τιμών ανάμεσα σε Ομόνοια και Σύνταγμα. Ελπίζω ο κουλουράς στην Αιόλου να έχει χαμηλότερες τιμές από άποψη (χαμηλές τιμές = μεγάλη ζήτηση = περισσότερα κέρδη, κάτι που πολλοί Έλληνες έμποροι δεν το καταλαβαίνουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παγωτό μηχανής με σοκολάτα απ'εξω που έχει παγώσει....που με ταξιδεύεις!!!!


    πρέπει να αξιωθώ να φτιάξω κεηκ με σταφίδες γιατί το'χω λαχταρίσει :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είσαι το απόλυτο όνειρο του νεοδιαφημιστή του σήμερα. Κάνεις δωρεάν διαφήμιση σε προΐοντα απ'τον ενθουσιασμό σου - εγώ θα έλεγα την κενότητα χαρακτήρα - σε προΐοντα για να συνεχίσεις να ενημερώνεις καθημερινά το blog σου για να πάρεις σχόλια και να νιώσεις σημαντική/ος....

    α ρε καταραμένο internet, μια χαρά τα έχεις καταφέρει να μας κάνεις όλους συνένοχους της παγκοσμιοποιημένης διαφημιστικής πίτας και κατανάλωσης ( δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω)

    Κάνε και πέντε λάικ στο φατσοβιβλίο να βλέπουν απο μεθαύριο οι φίλοι σοθ διαφημίσεις στα δεξιά που ν αλέει ότι ΕΣΥ like this...

    join the fucken global commercial village with your own will

    the ultimate success story of capital

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς