Πλησιάζουμε στηv αλήθεια;


Τα γεγονότα κυλήσανε ορμητικά και φαίνεται πως ξεδιαλύνουν τα πράγματα. Ένα συγκεντρωτικό ποστ με πρόσφατες αναφορές στο κέντρο της πόλης, του ποια είναι η αλήθεια στην κατάντια της.
• Στο βίντεο πάνω: Η εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη "Κουτί της Πανδώρας" έχει την ατυχία να προβάλεται στην ΕΡΤ, κι έτσι λίγοι την παρακολουθήσαμε. Κάντε τον κόπο να την δείτε ολόκληρη, είναι η καλύτερη που 'χει φτιαχτεί για το θέμα, και το πιάνει απ' την ρίζα του αποδεικνύοντας ότι κάτοικοι και μετανάστες, είναι εν αγνοία τους κομπάρσοι στο ίδιο σκηνικό. Μια επιφύλαξη για τις θεωρίες συνωμοσίας, κατά μεγάλη πιθανότητα δίκαιο το σημείο με τα real estate παιχνίδια, απλώς βαρεθήκαμε να τις ακούμε, άσε που δεν έχω τους Έλληνες ικανούς να οργανώσουν κάτι τόσο μεγάλο, ξυπνάνε το πρωί για να κάνουν την μεγάλη μπίζνα, και το μεσημέρι αν βρεθούν σε κανά ταβερνάκι, τα ξεχνάνε όλα με μπριζόλα και κουτσομπολιό.

• Η έκθεση της ΕΥΠ για το κέντρο, φωτίζει τα χείριστα. Το συγκεκαλυμμένο δουλεμπόριο, η ιστορία του παρεμπορίου, και την μαφία των real estaters.
• O Στέλιος Μάινας δέχθηκε παρόμοια επίθεση πριν λίγους μήνες στην ίδια ακριβώς περιοχή με τον Μανώλη Καντάρη, και είναι ο καταλληλότερος να μιλήσει. Και το κάνει στην σωστή κατεύθυνση χωρίς αχρείαστες μπρος στο ναυάγιο ιδεολογικές παρωπίδες, διάβασε.
• Εδώ συγκεντρωτικά τα πλουσιότατα μέτρα που αποφάσισε για χιλιοστή η Κυβέρνηση, Δήμος κι όλο το δυσκίνητο τέρας. Αν δεν βαριέστε εδώ. Επίσης -wow- θα κατεδαφίσει και άπειρα κτίρια.

2 πιο αξιοσημείωτα;

• Χαρακτηριστικό του αντίκτυπου των πρόσφατων γεγονότων στους μετανάστες: προχθές πήγα για κεμπάπ σε αράβικο, και στο τέλος ο χαμογελαστός ιδιοκτήτης στο ξεκάρφωτο μου δωσε δώρο καπελάκι με την ελληνική σημαία πάνω!


• Ένα τηλεφώνημα σταμάτησε την πορεία μου χθες το μεσημέρι. Τελειώνοντας διαπίστωσα ότι δεν στεκόμουν σε μια κούτα δίπλα, αλλά υπήρχε κι άνθρωπος μέσα! Δεν μου φάνηκε τίποτα πιο παράλογο απ' το βλέμμα των περαστικών που βλεπαν κάτι οικείο και φυσιολογικό στην τραγική εικόνα.

Σχόλια

  1. Για να πλησιάσουμε στην αλήθεια, κάποιος πρέπει επιτέλους να πει την αλήθεια. Εγώ μόνο μασημένα λόγια βλέπω από τους υπεύθυνους και των δύο πλευρών.Έλληνες και ξένους. Γενικότητες και μόνο γενικότητες. Θα σχολιάσω μόνο το αυτονόητο, ότι με βάση τη νομοθεσία της Ε.Ε. η τελευταία χώρα δυστυχώς είναι αναγκασμένη να συγκρατεί τα όποια μεταναστευτικά ρεύματα δέχεται, μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις τους και είτε να απελαθούν, είτε να παραμείνουν στην Ελλάδα, είτε να πάνε στο προορισμό που επιθυμούν. Έχει γίνει μία προσωρινή τροποποίηση όπου όσοι έχουν καταφέρει να ξεφύγουν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν επαναπροωθούνται στην Ελλάδα, αλλά οι αιτήσεις τους εξετάζονται στις χώρες αυτές. Ο περίφημος εξευγενισμός περιοχών, τι να πω δύσκολο να  πιστέψω ότι ο Αγ. Παντελεήμονας θα γίνει Hype περιοχή, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες θα αγοράσουν μία περιοχή η οποία σκόπιμα υποβαθμίστηκε για να την αναβαθμίδουν μετά. Αν γίνει πραγματικότητα αυτό θα τα σκίσω τα πτυχία μου.Ακόμη και στην περίπτωση του Γκαζιού, η όποια αναβάθμιση δεν έχει τα ποιοτικά στοιχεία που συναντούμε σε αντίστοιχες περιοχές του εξωτερικού. Στην περίπτωση περιοχών όπως ο Αγ. Παντελεήμονας μάλλον ισχύει η Ελληνική πατέντα, του αγοράζω σπίτι φτηνά για να στοιβάξω μέσα καμιά πενηνταριά άτομα.
    Όσο για τα μέτρα τι να πω φοβάμαι ότι αυτοί που τα λένε εκτίθονται.
    Να γκρεμίσουν κτίρια, αλλά για να γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση, σε ιδιωτικό κτίριο, πρέπει να καταβληθεί στον ιδιοκτήτη η τιμή της αντικειμενικής αξίας που ισχύει την εποχή που αποφασιστηκε η απαλλοτρίωση, ο ιδιοκτήτης αν δεν συμφωνεί μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και όπως καταλαβαίνετε είναι μάλλον αστείο να μιλάμε για αυτό.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι θα γίνει, ξέρω όμως τι δεν θα γίνει !
    1. Δεν θα γίνουν πεζόδρομοι γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.
    2. Δεν θα γίνουν απαλλοτριώσεις γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.
    3. Δεν θα γίνουν πάρκα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.
    4. Δεν θα γίνουν φοιτητικές εστίες στην Ομόνοια γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.
    5. Δεν θα πάει κανένα ζευγάρι, εξαιρούνται ζευγάρια που είναι στην μεθαδόνη, να ζήσει στην Σαπφούς και στην Σατωμβριάνδου κι ας επιδοτηθέι το ενοίκιο τους.
    6. Δεν θα ενοποιηθούν οι αρχαιολογικοί χώροι προς Κεραμεικό και Ακ.Πλάτωνος γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.

    Και για όσα ξέχασα και σας  υποσχεθούν, σόρυ παιδιά,
    μην περιμένετε τίποτα. Φτιάξτε την ζωή σας εκτός αυτού του κομματιού του  κέντρου να βρείτε την υγειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τελευταία εικόνα καταμαρτυρεί τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρίες ή όχι, το σκηνικό στο Κέντρο επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την αίσθηση της τρομοκρατίας που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Τρομοκρατία για όλα και προς όλους.
    Μήπως είναι μία καλή στιγμή επαναπροσδιορισμού; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιώτης ΛάππαςΜαΐου 18, 2011 3:25 μ.μ.

    Ο Σπύρος έχει απόλυτο δίκιο: είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή επαναπροσδιορισμού όλων γύρω μας, αν όχι η ύστατη στιγμή κατά την ταπεινή μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου στα όσα λέει...
    Το σχέδιο που λέει είναι επιστημονικής φαντασίας γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο συνοριοφύλακας που κανει τα στραβά μάτια στον Έβρο το κάνει για να μπει ο "Χ" και "ξεκινήσει μπίσνα" στην Ομόνοια μετά την υποβάθμιση.
    Ηταν η καθαρή περίπτωση αποφυγής πολιτικού κόστους η όλη κατάσταση. Ευτυχώς ο τωρινός δήμαρχος δείχνει να ξεφεύγει λίγο από τα κολήματα της πολιτικής επικοινωνίας..
    Για τις αναπλάσεις και τα έργα θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο.."ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ!". Δυστυχώς ή ευτυχώς ο Δήμος Αθηναίων χρωστάει της μιχαλούς και προβλήματα να καλύψει ακόμα και λειτουργικά έξοδα.
    Μικρό καλάθι πάλι.

    Ελπίζω όλα αυτά να μην είναι ο συνηθισμένος "επικοινωνιακός θόρυβος" γιατί ως γνωστόν ξεχνάμε και γρήγορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7.  Μια επιφύλαξη για τις θεωρίες συνωμοσίας, κατά μεγάλη πιθανότητα δίκαιο το σημείο με τα real estate παιχνίδια, απλώς βαρεθήκαμε να τις ακούμε, άσε που δεν έχω τους Έλληνες ικανούς να οργανώσουν κάτι τόσο μεγάλο,
    -----
    Γι'αυτό έχουμε τους κυπρίους αδελφούς, όπως ο Ιασών -they call me king jason-Τσάκωνας που αγόρασε το μισό ΚΜ με τις πλάτες της Τράπεζας Κύπρου. 

    Επίσης κέρδος από τον εξευγενισμό δεν υπάρχει μόνο με την προσέλκιση hipster σε παρηκμασμένες περιοχές αλλά και από το ξεζούμισμα πόρων από κρατικές πολιτικές κρατικής ανάπλασης όπως η μπούρδα Καμίνη περί επαναποικισμού του κέντρου από την οποία θα φάνε τράπεζες και κτηματομεσιτικές εταιρίες που έχουν αναπτύξει τεράστιο portfolio στις συγκεκριμένες περιοχές. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8.  Ο δημοσιογράφος λέει την αλήθεια,δεν είμαστε η πρώτη ευρωπαική πόλη που γίνεται κάτι τέτοιο έγινε και στο παρίσι.Στοιβάξανε χιλιάδες απελπισμένους μαύρους σε συγκεκριμένη περιόχη με τον τρόμο που δημιούργησαν ανάγκασαν τους ανθρώπους να πουλήσουν τα σπίτια τους και σε μια νύχτα οι αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια και έβγαλε με τον πιο βίαιο τρόπο τους μετανάστες έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σοβαρά υπάρχει πρόβλημα στην Αθήνα? Μπα όνειρο θα βλέπετε, γυρίστε πλευρό και συνεχίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξερω αν θα υλοποιηθουν ολα αυτα τα μετρα αλλα δεν βλεπω το πιο βασικο, δεν ειναι καιρος το κρατος να οργανωσει καλυτερα την υπηρεσια που ειναι υπευθυνη για το ποιοι μεταναστες μπορουν να παρουν "χαρτια" ωστε να προωθηθουν στην Ευρωπη (που ετσι και αλλιως και οι μεταναστες αυτο θελουν) και ποιοι πρεπει να απελαθουν ωστε να αποσυμφορηθει καπως το κεντρο; Φιλη μου που ειναι στο Στρασβουργο που ειμαι οτι δεν υπαρχει μεταναστης εκει ουτε για δειγμα (και φυσικα αυτο ισχυει και για πολλες αλλες ευρωπαϊκες πολεις). Ας μοιραστουμε λοιπον μαζι τα βαρη της παγκοσμιοποιησης στο κατω κατω εμεις ως ελλαδα δεν φερουμε και καποιο μεριδιο ευθυνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για την παγκοσμιοποίηση; Όχι βρε, σε καλό σου, τι ναι αυτά που λες... Απλώς στηρίζουμε κάτι βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν, κάτι επιθέσεις στη Λιβύη, ε καμια φορά δίνουμε και κάτι βάσεις στη Σούδα για να προσγειώνονται οι κακοί Αμερικάνοι. Κατα τα άλλα δεν έχουμε κάποιο μερίδιο ευθύνης. Θα αστειεύεσαι φυσικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @55ed8b3f60af08a353762ee805d4c4b5 Βάζουμε και την υπογραφή μας για τους βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @oxi κατσε τωρα γιατι θα τρελαθουμε τελειως, δηλαδη θες να μου πεις οτι εχουμε μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης απο τους Γαλλους ας πουμε για τη Λιβυη ή απο τους Αγγλους για το Αφγανισταν; (αν και νομιζω οτι η Ελλαδα στο Αφγανισταν εστειλε μονο ειρηνευτικη δυναμη). Για τη βαση στη Σουδα ειναι μεγαλο θεμα και υπαρχουν πολλες αποψεις για το αν ωφεληθηκε ο τοπος ή οχι. Αλλα αυτο ειναι τελειως ασχετο αφου το θεμα μας εδω ειναι το κεντρο της Αθηνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «(...) εμεις ως ελλαδα δεν φερουμε και καποιο μεριδιο ευθυνης.» Απάντησα σε αυτό το σκέλος, κατα τα άλλα έχεις δίκιο: θέμα μας είναι η (πολύπαθη) Αθήνα. Απλώς αν δεις το «big picture» που λέμε και στο χωριό μου, θα διαπιστώσεις πως τα σημερινά προβλήματα της πόλης, είναι αποτελέσματα (και) της παγκοσμιοποίησης (πόλεμος=μετανάστευση), για την οποία φυσικά και ως χώρα έχουμε μερίδιο ευθύνης.
    Κι αν θες να το επεκτείνω κι άλλο, όλοι όσοι ψήφισαν τα 2 μεγάλα κόμματα
    - εμμέσως πλην σαφώς - επέτρεψαν αυτό που τώρα λούζονται. Με το «μεγαλύτερο»/«μικρότερο» μερίδιο ευθύνης, τι ακριβώς εννοείς και σε ποια βάση θές να σου απαντήσω; Αριθμητικά; Έχουμε μικρότερο, γιατι οι Γάλλοι έχουν στείλει περισσότερα βομβαρδιστικά και στρατιώτες. Αυτό αναιρεί τις ευθύνες της Ελλάδας; Ή μας απαλλάσει από τη συνενοχή μας; Όσο για τον όρο «ειρηνευτική δύναμη», θα σου απαντήσω ακριβώς όπως έκλεισα και το πρώτο μου post: Θα αστειεύεσαι βέβαια.
    Το κέντρο της Αθήνα έχει άμεση σχέση με την μετανάστευση, που έχει άμεση σχέση με τον πόλεμο, που έχει άμεση σχέση με την επιβίωση, που έχει άμεση σχέση με την ψήφο σου κάθε 4 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eimai Anglo-Australos, megalosa sto Sydney tis Australias.
    Parakoulouthw auto to Blogg apo Agglia pou menw tora kai emena me stoma anoikto auti tin ebdomada yia ta yegonota stin Athina. Den ntan ekpliksei yia mena. Emena sto Pangrati prin apo xronia (1987-94). Eida to proto kuma metanasteusis (Albanoi) apo 'bopeia epiro'-blakeia tote kai den exei allaksi tipote. Efiga apo Athina epeidi den eniotha asfalis TOTE (94). Epatha to proto ratsimo sti zon mou stin Athina apo Ellines-stamatisa na milaw Ellinika sto Kentro (92-94) epeidi an milousa English imoun apo tous 'kalous' ksenous. Epatha 2 epithesis se 7 xronia sto dromo apo Ellines-sto teleutaio exasa ena mati kai allakse H zon mou yia panta. Me koroidepsane H astinomia kai enas filous (prwin mpatsos) mou brike tous drastes. Sto dikastirio me koroidepsane ksana-milousane katherevousa kai den katalaba tipote-kalo kolpo!! Telika oi alites pathane 6 mines, plirosane kai sunexisane ti douleia tous. Ektos apo auto, kai to nefos-telika barethika na pw prin mpika sto taksi apo pou nmoun. Den mporousa na parw taksi na paw sti douleia an forousa JEAN 501s. Efiga, kai apo tote menw mia wra apo Londino sti paralia apenandti apo Gallia. O kairos einai xalia-oi anthropoi psixroi alla exoume TAKSI,ASTINOMEUSI, kai oi Angloi AGAPANE ti xora tous.
    Oi Ellines agapane ti xora tous? Den nomisw. Oi filoi mou stin Athina einai kaloi, zestoi, sxetika filokseni (to lew auto epeidi den einai etsi pia), kai pou kai pou an tous simferei einai kai filotimoi. Kinikos? Nai-O Ellinas exei allaksi nootropia toso poli se 30 xronia (apo i proti fora pou nltha stin Ellada 1981) oti einai apisteuto.
    Alla oloi autoi exoun klepsei SDOE, exoun plirosi fakelous se anthropous se upourgeia, exoun paei na blepoun bouleutes (pou den tous exoun psifisi) na paroun kati-thesi,bontheia (me fakelous pali).
    To noima einai oti autoi oi 'kaloi' exoun ftiaksei H koinonia pou blepoume simera kai tora fonasoune 'APATEONES' stous politikous!!!!!!! Kai fonasoune otan H Astinomia prospathei na balei taksi (Dikaomata pali) Me ta liga lefta pou pairnei enas astinomikos, poios tha kanei auti ti douleia-H kaliteroi? H autoi pou exoun simferon, h autoi pou einai fascistes?
    Prepei na parete euthini yia ti xora sas-stamata na peite oti oi ksenoi ftanoun-oti geografika Ellada einai se kaki thesi-as tis diakielogies. Taksi se mia xora den kostisi-thelei allagei nootropias-kati pou thelei Ellada epeigontas.
    Erxome kathi xrono stin Ellada yia diakopes-milaw me ta kalitera logia yia tin Ellada stous gnostous kai filous-den lew pote yia ti exei yinei me mena sto parelthon.
    Distixws yia mena H Ellada einai san mia arwsteia pou exw kai den thelw na yiatreutw-y'auto parola auta epanw
    Opou kai na taksidepsw-H Ellada me pligonei
    MH tin katastrepsete!!!
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Foveros kai pali o Baksevanis. Anti teties ekpobes na tis dixnoun sta megala kanalia kai ora pou na to doun oloi, ta thavoun skopima! Business opos leei xaraktiristika ine kai edo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς