Παθιασμένο καφέ στο αδιέξοδο


Αυτό το αδιέξοδο ήταν σαν μυστικός κήπος. Ελάχιστοι το ήξεραν, κατά βάση λειτουργούσε σαν τουαλέτα των Αβραμιωτών εκεί μπροστά, αλλά στο βάθος ήταν το μαγικό ξέφωτο με την τρομερή ησυχία και απομόνωση, τόσο που προσφερότανε για γρήγορο παθιασμένο ερωτάκι, χωρίς το άγχος να σε δουνε από τριγύρω (υπέροχο ιστορικό κέντρο, με τα άδεια από μεροκατιάρηδες το βράδυ παράθυρα).
Τες πα, στο παρελθόν ανήκουν τα πολλά πάθη, και στο ίδιο μέρος, καθιστός, βρέθηκα με παρέα που ξορκίζαμε κανιβαλίζοντάς παλιά πάθη. Οι εκδόσεις Γαβριηλίδη (τι βαρετά εξώφυλλα!), ανακαινίσανε το γωνιακό νεοκλασσικό μ' ένα σαπιομηλί μαροκάνικο, και θα το χρησιμοποιούν πέρα από έδρα τους και σαν πολυχώρο φυσικά, όπου θα φιλοξενούνται ποιητικές βραδιές, εκθέσεις, αφορμές για να βγούμε να ψάξουμε σεξ δηλαδή, επιβεβαιώνει και ο Φρόυντ.
Το ενδιαφέρον λοιπόν, η μεταμόρφωση της πίσω αυλής. Όχι κάτι φοβερό, ένα ντεκ βάλανε, αλλά τα γύρω έρημα κτίρια, η απόλυτη ησυχία, η αίσθηση ότι είσαι κρυμμένος απ' την πόλη, -την βαβούρα του κήπου του γειτονικού 6dogs κυρίως-, είναι καταπληκτική. Κορυφαίο με τη μια, χαρείτε το όσο είναι νωρίς πριν το ανακαλύψουν κι άλλοι πέρα απ' τους ποιητές.
• Εκδ. Γαβριηλίδης, Αγ. Ειρήνης 17, απέναντι από τέλος Αβραμιώτου.








Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς