Ξεστοκάρουμε κορίτσια!


Προτελευταίο ποστ, να μη μείνουν στο ράφι τα μικρά κι ασύνδετα καημένα, πρέπει τώρα να ειπωθούν:
Παγωτό του καλοκαιριού: το ανακάλυψα τον τελευταίο μήνα κι έχω φάει 6-7: Κρι-κρι βανίλια με επικάλυψη λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα. Εξαιρετικής ποιότητας παχιά υφή, γεύση βαθιά για περίπτερου παγωμένο. Αριστούργημα μόνο 1.50€ (μπράβο στην μακεδονίτισσα Κρι-Κρι για τις τιμές, οι άλλες αυτής της κατηγορίας τα ξυλάκια τα χρεώνουν 2€).


Τα κορίτσια που κάνανε πραγματικό statement στο φετινό αθηναϊκό φάσιον δεν ήντουσαν στην Αβραμιώτου αλλά παντού. Οι Ρουμάνες Ρομά με τις πολύχρωμες φούστες τους και τις μακριές πλεξούδες στα μαλλιά ήταν η πιο απρόσμενη έκπληξη στις βόλτες της σαιζον.


Στην Πλατεία τα αναψυκτικά κουτάκια τα χρεώνουν 1 και 1,20€. Ενοχλητική αισχροκέρδεια, γι' αυτό μαζικά αγοράζουμε από την Χρύσα που 'χει το κουτάκι 0,80 ενώ θα μπορούσε να πουλήσει μούρη και να τρελαθεί στο τάληρο τα σουλατσαδόρικα γκαζιώτικα βράδια. Μπράβο Χρύσα!


Αγάπησα την εικόνα της Μπρέντα, της Κέλυ και της Ντόνα, που αμέριμνες κάνανε πικνικ ωσαν UCLA στα γκαζόν του Δημαρχείου ασχέτως αν εκεί κατουράνε, με ισχυρό το ενδεχόμενο δε να τους μπήκε και καμία σύριγγα στον κώλο. Η δε αφέλεια, καθίσαν και μπροστά στο σεξ σίνεμα, απελευθερωμένες προτεστάντισσες κορίτσια;


Επιτέλους. Πάνω που σκεφτόμουνα ότι δεν υπάρχουν βρύσες να ξαποστάσουμε ανθρώπινα για λίγο νερό, ο Δήμος έβαλε στην Πλατεία Βικτωρίας, η οποία btw είναι καταπληκτική τα πρωινά με τα αεικίνητα αφγανάκια.

Ας διακρίνουμε και λίγο την ποίηση: εικόνα από του Ρέντη, τα ξερόχορτα και οι γραμμές του ποταμιού, διασώζουν κάτι απ' τον παλιό Κηφισό. Πρέπει να σπάσουνε αυτά τα τσιμέντα!


Ωραια καθαρή 80s γραφιστική: σαφές μήνυμα, καθαρή εικονογράφηση, διχρωμία που δεν αποσυντονίζει και καλοσύνη μιας πιο αθώας Ελλάδας.


Μετά από αιώνες ανακαίνισης το "Παλαιο Κακουγιουρδικείο" επέστρεψε στου Ψυρρή, εκεί στ' απέναντι του τότε Bee. Ωραία δουλειά έγινε, όχι δείτε πως ήταν, στην Εκκλησία ανήκει, ο Θεός Βοηθός η μέλλουσα χρήση του.


Οι στρώσεις των αφισών, τα απρόσμενα νέα αρτ που δημιουργούνται, εδώ ο αποφασιστικός Ανδρέας με μάτια μπάφου.


Πολλά τα καροτσάκια των ρακοσσυλλεκτών στον δρόμο, κορυφαίο όμως αυτό το αρτ της Πλατείας Κλαυθμώνος, στα Breeder τα χαζεύουν ώρες κάτι τέτοια.


Το "Παραπέρα" στην Φερρών 61, ο νέος πολυχώρος, δεν μου προλαβε να παρουσιαστεί. Από Σεπτέμβρη πια, μέχρι τότε εκεί βρίσκεται η πιο αυθεντική αστική καφέ-αυλή της Αθήνας του σήμερα, ένα ωραιότατο μιξ με φωταγωγούς, νεοκλασσικά και την ωραία φασαριόζα μουλτικουλτι Αχαρνών να κρατά ψηλά ρυθμό.

Σχόλια

  1. Καπου στην Εμμ. Μπενακη ειναι κι ενα ψιλικατζιδικο που πουλαει το νερακι 40 λεπτα. Αξιζει μια αναφορα κι αυτο, εστω και σε σχολιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα παγωτά Δέλτα να έχουν γίνει Nestlé, και την ΕΒΓΑ να την έχει αγοράσει η Algida, τα παγωτά Κρι Κρι ίσως να είναι πια τα μόνα παγωτά περιπτέρου που είναι ελληνικά. Το πρόβλημα είναι ότι στην Αθήνα είναι δυσεύρετα. Μέχρι στιγμής τα έχω βρει σε δύο περίπτερα στη Μητροπόλεως: απέναντι από τη Μητρόπολη και στο επόμενο, προς Μοναστηράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χιλια μπραβο για το θετικο ποστ γεματο χαρα κι ενεργεια.
    Μπουχτισα με την μιζερια κ τον ωχαδερφισμο των αγανακτισμενων, των απεργων κ των μιντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Salam Alekum. Welcome to Kandahar comrades!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μικρό το νερό 40 λεπτά το έχουν και Τα Κορίτσια, μανάβικο κοντά στο μνημείο του Λυσικράτη. Το Κακουργιοδικείο, αν δεν απατώμαι, πρόκειται να στεγάσει την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη ή κάτι τέτοιο. Να είσαι καλά, Athensville, για τη δροσερή, θετική, αισιόδοξη ματιά που βλέπεις τα πράγματα, άλλωστε η ομορφιά είναι μέσα μας, όχι έξω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν πρόκειται να διαβάσεις αυτό το σχόλιο, είναι γραμμένο για να σε καλέσει πίσω. Χρειαζόμαστε την ματιά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι που "ανακάλυψα" το μπλογκ και διάβασα πρώτα την συγκεκριμένη ανάρτηση! Όλα αισιόδοξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα προιόντα κρι-κρι κατηγορούνται ως μεταλλαγμενα.... (οχι μονο τα παγωτα).
    υπαρχουν αλλα παγωτα (γρανιτες κι οχι μονο) με 0,50. Τουλάχιστον στις γρανιτες δεν φοβασαι για μεταλλαγμενο γάλα, ειναι μονο ζαχαρο, νερο, και χρώμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς