Kαι για φινάλε φλωρεντίνες


Το 'χω συνδυάσει με το τρόλει το 12 (που ξεκινά από Σύνταγμα πάει Περιστέρι και σταματά σε μια πλατεία του Κολωνού, του Αγ. Κωνσταντίνου και περίφημη), και κάθε φορά που περνά η βουλιμία μου συνήθως ξεπετάγεται, επιβιβάζομαι και σε 5 λεπτά είμαι στο εξαιρετικό σουβλάκι με μπιφτέκι των μερακλήδων. Το ξεχωριστό ότι δεν βρωμά κατεψυγμένη κεμπαμπίλα, αλλά θυμίζει αυτό της μαμάς, συν την ιδιαιτερότητα να βάζουν και πιπεριά και λίγη μουσταρδίτσα συνδυασμός που χαρίζει ένα θυελλώδες twirl απόλαυσης.
• Mερακλήδες, Επιδαύρου 41, Κολωνός


Άλλο αγαπημένο μπιφετοκοειδές. Βιομηχανοποιημένο σκεύασμα-ξεσκεύασμα μα νοστιμότατο. Το κλασσικό μπεργκερ με φέτα κίτρινο τυράκι αλλά αυτό που μ' ευχαριστεί πάντα στην γεύση είναι η δροσάτη λόγω ψυγείου σως μπάρμπεκιου που κάνει τρέλα την μπουκιά.


Ένα που μου χάρισε το ταξίδι στην Αίγυπτο ήταν η γνωριμία με τα εξαιρετικά τους γλυκά που τα βρίσκω 1000δες φορές πιο φίνα απ' τα δικά μας ευρωπαϊκα σοκολατοκρεμόμπουχτισμένα υπερλιπώδη. Έτσι στα αράβικα μινιμαρκετάκια (αγαπημένη Αχαρνών par example) έχουν πάντα συσκευασμένα φρέσκα γλυκά από δικά τους εδώ εργαστήρια. Καταϊφάκι τραγανό και χωρίς τους εν Ελλάδι υπερβολικούς τόνους σιρόπια, φυστικάκι πράσινάκι μα και τραγανό, απλότητα και μέτρο που κερδίζουν.


Μιλκαμάνια κανονικά. Εισέβαλλε τον τελευταίο δίχρονο στην ελληνική αγορά με όλη την γκάμα της σε απίθανες γεύσεις, τις οποίες κι έχω δοκιμάσει όλες. Η ποιοτική σοκολάτα η βάση, αλλά και το δέσιμο με τα υλικά υποδειγματικό π.χ. στη συγκεκριμένη είναι ένα φίνο ποίημα ο τρόπος που η γεύση του αχλαδιού έχει μπολιάσει με το choco σώμα. Αγαπημένη πάντως όλων η raisin nuts, τέλεια εναλλαγή στο στόμα του μαλακού της σταφίδας με το τραγανό του φουντουκιού.


Και τέλος μια νέα συνήθεια: γιατί να περιοριζόμαστε on the way μόνο σε σαντουιτσοτυροπιτοειδή; Μπες φούρνο και ζήτα σ' ένα σακουλάκι καμιά πενταριά κουλουράκια, κριτσινάκια, βουτηματάκια και ακόμα καλύτερα παστελάκια και φλωρεντίνες όπως την φωτογραφία που με ξετρέλαναν. Το αμύγδαλο όπου κι αν μπει είναι θείο, αλλά εδώ σκέτο σε ψιλοφετούλες παστελωμένο είναι ονειρεμένο.
υγ.: αυτά για φέτος, πρέπει να ξεκινήσει μια ατερμόνως αναβαλλόμενη δίαιτα

Δες όλα τα γευστικά athensville tips εδώ.

Σχόλια

  1. Περνάω καθημερινά από τον Άγιο Κωνσταντίνο, λόγω δουλειάς. Πολύ όμορφη πλατεία, λίγο παρατημένη βέβαια, αλλά τουλάχιστον πάντα ζωντανή! Highlight φυσικά, οι μετανάστες παππούδες που παίζουν καθημερινά σκάκι, ντόμινο και ντάμα τα απογεύματα! Ευκαιρία να δοκιμάσω και το κεμπάπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό κεμπάμπ έχει ο Κώστας απέναντι από την πλατεία, δίπλα στους κοτουπουλάδες. Σταμάτησε μία φορά, μία στάση πριν την πλατεία και πήγαινε στη Ναυπλίου (100 μέτρα πιο πάνω από το θέατρο Επί Κολωνώ στο δεξί σου χέρι). Θα βρεις τον Λούκουλο, κτύπα οπωσδήποτε μια πίτα με καλαμάκι κοτόπουλο και περιμένω νέο post... Αιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δες και στο λινκ αυτό, οδηγίες για τον Λούκουλο

    http://maps.google.com/maps?saddr=%CE%A3%CE%A7%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91+%4037.990828,23.715470&daddr=%CE%9D%CE%B1%CF%85%CF%80%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85+7,+%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1,+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82&hl=el&ie=UTF8&sll=37.990345,23.714783&sspn=0.006722,0.009259&geocode=FayxQwIdjt5pAQ%3BFUexQwIdCeRpASnbpPbzKb2hFDH7OOL-yToTDQ&vpsrc=0&dirflg=w&mra=ls&t=m&z=19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sorry Athensville αλλα να μας προτείνεις την συσκευασμένη αηδία του Στεργίου μετά τα ωραία σουβλάκια και τους λουκουμάδες είναι σχεδόν ιεροσυλία... Βέβαια περί ορέξεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας πεθανες κυριολεκτικα εδω στα ξενα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ δίσταζα να δοκιμάσω τα συσκευασμένα του Στεργίου αλλά μία δοκιμή με έπεισε. Οι αραβικές είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να φας στην ανάγκη και σε πολύ σωστή τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν παλιός Κολωνιότης και εγώ,
    ένα πράγμα σου λέω,
    καλοί οι Μερακλήδες,
    αλλά πήγαινε να φας Λούκουλο,
    που σου λέει ο φίλος,
    και θα βρεις το μεγαλύτερο μυστικό στέκι για σουβλάκι στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψηφίζουμε Λούκουλο δαγκωτό.Έχει γίνει θρησκεία εδώ και 10 χρόνια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με τον παραπάνω. Στεργίου αηδία και τίγκα στο συντηρητικό. Την επόμενη φορά κάνε τον κόπο διαβάσεις την πίσω πλευρά ακόμα και στο κρουασάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για τους μερακλήδες εκτός απο τα φοβερά σουβλάκια,όχι μόνο με κεμπάπ, έχουν και πολύ ωραία κοτόπουλα στη σχάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στεργίου ποτέ για λόγους αρχής: Ήταν το μακρινό 2002 όταν υπηρετούσα και το ΚΨΜ είχε μόνο σάντουιτς Στεργίου σε τελείως απλή συσκευασία, που έγραφε επάνω:
    Σύμβαση υπ'αριθμ.ΧΧΧ, σάντουιτς Στεργίου.
    Αρκετά λεφτά του έδωσα όταν δεν είχα επιλογή. Τώρα μόνο σάντουιτς που φτιάχνεται παρουσία του πελάτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς