Aγριόχορτα στα βάζα!


Άδεια βάζα, τα σπίτια μας είναι γεμάτα τέτοια, μια στερημένη χαρά σε τόσο στυλάτα αντικείμενα, αφού δεν είναι όλα φόρμα και design, αλλά και η κάποια απαραίτητη χρηστικότητα.
Μια κλισέ εισαγωγή, για μια πιστεύω ωραία επιλογή στη χρήση τους. Κλασσικός λοιπόν κανόνας ενός ωραίο ντεκο σετ είναι να παίρνεις το "get the outside, in" που έτσι να δημιουργεί μια ενότητα, μια ένταξη στο γύρω και να μοιάζουν όλα αρμονικά.
Αλλά αντί για επιτηδευμένα τριαντάφυλλα, κρίνους και λοιπά dejavu μπουκέτα, προτείνω να ακολουθήσετε το τιπ, να παίρνετε να αγριόχορτα, που φυτρώνουν αυθάδικα στις γλάστρες και να τα βάζετε σε ένα βαζάκι. Είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα, οι ακανόνιστες, πολύπλοκες ρίζες τους, ο λεπτός κορμός τους, το άνοιγμα στα κλαδάκια τους, τα καταπράσινα φύλλα. Μια αυτοτελής αλλά και τόσο πολύπλοκη οντότητα που προκαλεί χάζεμα και μια άλλη αίσθηση, αυτή την οικεία, κοντινή της φύσης.


Ξεριζώνουμε προσεκτικά για να διατηρήσει την λεπτομερή ομορφιά της ρίζας


Το άδειο βάζο με το περισσό στυλ και το ωραίο ανάγλυφο πάττερν αποκτά συντροφιά και επιτέλους χρήση. Δίπλα αισθησίλα χαρίζει η κλασσική φτηνή κολώνια τύπου "Μυρτώ", χραπ κάνεις μια και ικανοποιείς και άλλη μια αίσθηση.


Μια ωραία πόα που βρήκα στο όρος Αιγάλεω, με εκπληκτικά μωβ ανθάκια και αριστουργηματικό σχεδιασμό, πόσο κομψά απλώνει τους λεπτούς μίσχους της.


Διάφανα βαζάκια, αυτά τα φτηνά απ' τα τουρσί, ιδανικά για να φανεί η ομορφιά της ρίζας. Εδώ βλέπετε και την εφαρμογή του όλου της διακοσμητικής αίσθησης: την κουλτουριά του βιβλίου, ένα χρησιμοποιημένο τετράδιο με rough χαρτί, το ξύλινο ρετρό κουτί, τον μεταλλικό σκύλο. Καθόλου πλαστικό, μόνο στοιχεία της φύσης.


Δύο γλάστρες, μέσα στο σπίτι το φέρνουν το outside in και μέσα έβαλα ένα γυάλινο βαζάκι μαρμελάδας με αρκετές χορταριές και δείχνει σαν φυτεμένο, μαζί με μια φανερή κλίση να το κάνει πιο ενδιαφέρον. Το παλιό φθαρμένο κάδρο κενό, δεν κλέβει εντυπώσεις και κάνει το όλο λουκουμάκι.

Aρπάξτε απ' τους δρόμους μας αγριόχορτα,
έχουν ολοφάνερη μπόλικη ομορφιά,


Διάβασε κι άλλα design:
Aπ' τα σκουπίδια στα σαλόνια
Deco απ' τα σκουπίδια
Ένα στυλάτο σπιτάκι στην Αγία Ειρήνη
Νέα συρταριέρα απ' τα σκουπίδια
Διδάγματα μιας αθηναϊκής βεράντας

Σχόλια

  1. προσοχή γιατί κάποια από αυτά τα αγριόχορτα είναι αλλεργιογόνα. Ειδικά το περδικάκι που φυτρώνει παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπουδαίο! Συγχαίρω για τις ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς