Iστορίες στους τοίχους της Σαρρή


Πιάνοντας απ' την αρχή την Σαρρή μέχρι την Ρήγα Παλαμήδου και τα τηλεοπτικά θέατρα, έχει δημιουργηθεί μια υπαίθρια γκαλερί με έργα πραγματικά ικανών καλλιτεχνών. Και όλα αυτά με την συναίνεση εμφανώς της Πυροσβεστικής αλλά και της γειτονιάς που φανερά συναινούν και χαίρονται αυτό που συμβαίνει, το ταλέντο τελικά είναι οφθαλμοφανές/εκτιμητέο απ' όλους.
Πρώτα όμως, δύο ιστορίες:


Αυτό το 'βέβηλο' ήταν το αρχικό έργο του Bleeps, με την γνωστή θεματολογία του, στραμμένη στο τρέχον της Ελλάδας και τη σχέση της, οικονομική/ηθική, με την Ε.Ε.


Δεν άντεξε πολλές μέρες και κάποιος θιγμένος απ' το ανοιχτομπούτικο με λύσσα το κατέστρεψε.


Ο Bleeps επέστερεψε στο σημείο, κι απ' το μηδέν δημιούργησε ένα νέο έργο που μένει ανέπαφο μέχρι και σήμερα. Κρίμα την λογοκρισία που υπέστη το προηγούμενο, ήταν πολύ δυνατό.


Ιστορία 2: στο λιγουρευτό λοφτ της γωνίας με Ρήγα Παλαμήδη, στο πρώην motel, στεγάζεται πια το fashion workshop της Βίκυς Καγιά


Λοιπόν στην πόρτα της Βίκυς, ένας γκραφιτάς (ο Pol όπως αποδείχτηκε αργότερα) χτύπησε 2 φορές.


Πρώτα έφτιαξε το η ομορφιά είναι στους δρόμους Βίκυ. Αυτό ξεσήκωσε το κοσμοπολίτικο κι ανοιχτόμυαλο μοντέλο και αναζήτησε μέσω facebook ποιος έκανε το 'super graffiti'.


Ο Pol απάντησε και επέστρεψε με το ακόμα πιο σέξι "ήρθα και δεν μου άνοιξες" όπου η Βίκυ περιχαρής απ' το παιχνίδι χάρισε αυτή τη φώτο στο fb >>.

Μπράβο Βίκυ πάντως, τα γκραφίτι μένουν στην θέση τους ανέπαφα μέχρι σήμερα!


Κι αυτά τα έργα της υπαίθριας γκαλερί που καλό να τα δει κανείς και live, ιδανικά με μια σπανακοτυρόπιτα απ' το φούρνο στη γωνία της Αγ. Αναργύρων.
















Και φινάλε στο στενάκι της Ρήγα Παλαμήδου, τόσο ταγκαρισμένο που αυτή η υπερβολή το κάνει μοναδικής περσόνας δρόμο στην πόλη.






Τόσο πολύ, τόσο μάταιο, τόσο αρτ! :-)

Σχόλια

  1. Ta graffiti einai iperoxa! Pragmatika stolidia pou xreiazetai h poli! Ta tags omos einai toso ma toso axrista kai sapia! (kai katholou art). Makari na mporousan na ta skepasoun me graffiti ola!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπώ bleeps και sonke που "γεμίζουν" το κενό αυτού που έπρεπε να κάνει ο δήμος... μακάρι τα έργα να παραμείνουν εκεί και να μην τα ξηλώσουν όπως έγινε με τον banksy...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν νομιζετε οτι τα graffiti ειναι τεχνη εισαστε αξιοι της πανηλιθιας τυχης σας......Δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι καταστρεφετε περιουσιες αλλων η και δικες σας ? Φυσικα οχι εφοσον τα μυαλα σας ειναι γεματα σκατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NM, Η ιστορία της τέχνης αποδεικνύει αλλιώς. Μόκο για ότι δε ξέρεις. Άντε στο χωριό σου απολίτιστο δίποδο ΤΩΡΑ, μας γ......ε την πρωτέυουσα με την πλήρη έλληψη παιδείας και αισθητικής. και μιλάς και από πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δηλαδή ρε Κωνσταντίνε εσύ που είσαι πολιτισμένος, τις παραπάνω μουτζούρες με διάρκεια ζωής μερικών ημερών (μετά φαίνονται τόσο μα τόσο ξεπερασμένα) τις θεωρείς τέχνη;
    Αυτή η πόλη δεν ανήκει σε σενα και την φασιστοπαρέα σου που με το έτσι θέλω μας επιβάλετε τις μουτζούρες σας που τις ξεσικώνετε από το MTV.
    Την άλλη φορά να προσέχεις μη και σου έρθει κανά μπουγέλο ασβέστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλά από τα συγκεκριμένα graffiti είναι πραγματικά πολύ ωραία, πραγματικά έργα τέχνης πιστεύω.
    Η όλη ιστορία όμως καταλήγει να κάνει τους δρόμους της πόλης ένα χάος, μια παρακμιακή εικόνα που έρχεται να επιτείνει την παρακμή του κέντρου. Ειλικρινά, αν και το συγκεκριμένο αστικό τοπίο το έχετε συνηθίσει, για έναν που δε μένει μόνιμα στην Αθήνα (και δη στο Δήμο Αθηναίων) η εικόνα μεγάλων τμημάτων του κέντρου θυμίζει mad max, και τα graffiti συμβάλλουν πολύ ώρες ώρες...
    Άσε που όντως είναι φασιστικό να χρησιμοποιεί κάποιος τον τοίχο σου με το ζόρι για οτιδήποτε αυτός γουστάρει. Ήρθα εγώ στο σπίτι σου ρε φίλε να κρεμάσω λάβαρα του Ολυμπιακού για να εκφραστώ ρε φίλε; Και μη μου πείτε πως δεν είναι εκεί το σπίτι μου - είναι, στο βαθμό που οι δρόμοι είναι δημόσιος χώρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς