Οδός Αγησιλάου


• Γράφει ο homocomix

Όλα ξεκινάνε το 387 π.Χ. που ο Αγησίλαος ο Β’ σύναψε ταπεινωτική συνθήκη με τους Πέρσες. Σ’ αυτόν οφείλει και τη ονομασία της η οδός Αγησιλάου, παράλληλη της Πειραιώς, που βγάζει στη Ζήνωνος.Έγινε γνωστή και στα ελληνικά tabloid λόγω της νυχτερινής ιδιότητάς της και της σχέσης της με σεξουαλικές τάσεις διασήμων.
Εμένα ξεκίνησε να με απασχολεί από το ‘95. Από κει περνάει το λεωφορείο με τέρμα την Ομόνοια, όπου πήγαινα φροντιστήριο το βράδυ. Ύστερα φοιτητής, πάλι ίδια διαδρομή για τη σχολή. Τότε πρόσεξα και το ουζερί του Μπαρούφα μια μέρα που καθόταν απέξω μια γριά τραβεστί.
Μετά φαντάρος το Γενάρη του ’07, είχα άδεια. Πάλι μέσα στο λεωφορείο, ήταν εντεκάμιση το βράδυ και πήγαινα για πάρτι των Amateur Boys. Σταμάτησε ο λεωφορειατζής στην Αγησιλάου δίπλα σε σωρό από σκουπίδια, κάτω από τον ΟΕΕ, γιατί πρόσεξε ένα πτώμα πεταμένο. Πάει το πάρτι.


Τα ‘φερε η ζωή έτσι κι ήρθα να μείνω στο Μεταξουργείο, σε μια παράλληλη, πιο κάτω, προς Αχιλλέως, εκεί που συνυπάρχουν τα εστιατόρια των θεατρόφιλων με τους οίκους ανοχής.
Όταν γυρίζω σπίτι από ξενύχτι κάνω αμάν να γλιτώσω από τις αδίστακτες μαυρούλες στη Σοφοκλέους, βγαίνω Κουμουνδούρου και παίρνω τη Μυλέρου. Πίσω από το εγκαταλειμμένο ΙΚΑ της Πειραιώς ,τα αγόρια, αραβικής καταγωγής συνήθως, στημένα δίπλα στους τηλεφωνικούς θαλάμους, δεν κάνουν φασαρία σαν τις μαυρούλες.
Διάφορα πολυτελή τζιπάκια κάνουν γύρα τα τετράγωνα και τους τσιμπάνε. Τα βλέπω κάθε βράδυ, με μάθανε πια και δε με περνάνε για πελάτη. Τη μόνη πελατειακή σχέση την ξέρω από πρώην που μου ‘λεγε το ‘05 πως επειδή δεν είχα χρόνο να του αφιερώσω θα πάει στα αγόρια της Αγησιλάου με 15€.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς