Στον κήπο με την ανώμαλη γιαγιά


Φρυάξανε ομαδικά την περασμένη βδομάδα τα μίντια, παρουσιάζοντάς το σχεδόν σαν τους νέους κήπους της Βαβυλώνας, κι απαραίτητη μια βόλτα απ' τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής αν θέλει να λέγεται το μπλογκ ενημερωμένο.
Η κύρια είσοδος από Βασιλίσσης Σοφίας, σε μια σχεδόν μανίκι ανηφοριά. Φτάνοντας εντός λίγο απογοητεύεσαι απ' το μέγεθος, είναι μικρότερος απ' το εφέ που κάνουν τα 22 στρέμματα ακούγοντάς το. Θα' το χαρακτήριζα πλήρως ενημερωμένο σούπερ μάρκετ, περισσότερο dia και ουχί καρφούρ της ανθοκομικής, αφού έχει τα πάντα: φοίνικες, αριές, χαρουπιές τα αναμενόνενα λοιπά της χλωρίδας, 2 σεκιούριτυ αγόρια και άπειρες βολικές πικροδάφνες. Τα ελικοειδή δρομάκια είναι πραγματικά όμορφα, τα παγκάκια όμως λιγοστά, στα πεζούλια αν θα κάτσεις.
Στη μέση του κήπου, ένα επίπεδο πιο κάτω, βρίσκεται το αίθριο "των Μουσών" οπου και θα γίνονται τα δροσερά κοκτέηλ πάρτυ του Μεγάρου,.
Συμπερασματικά, ομορφος χώρος μα μικρός κι όχι εύκολα προσβάσιμος στην καθημερινότητα της πόλης. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ κόσμο να ανεβαίνει επί τούτου (ανοιχτά 9 π.μ.-10 μ.μ.). για πικ-νικ, μπάλα, καμάκι.
Κι αυτό που μου μεινε τελικά ήταν μια ανώμαλη γιαγιά με μαυρο κάζουαλ σετ και μαύρο γυαλί που μ' είχε πάρει στο κατόπι, και στο παγκάκι μου ζήτησε τσιγάρο. "Νεαρέ καλημέρα", και μετά απ' το λεπτό έφυγα χαζά απειλημένος.Μέσα στο Μετρό μπήκα στην μοναξιά της, στο ότι δεν το γλέντησε στα νιάτα της. Καταλήγοντας, ορμάτε στο σεξ και στις χαρουπιές τώρα που 'στε μικροί. Και το Μέγαρο να μαζέψει τις ξαναμμένες γιαγιάδες στις αίθουσές του!






Σχόλια

  1. δεν τρελλάθηκα θα μπορούσαν να το κάνουν ωραιότερο.μου θυμίζει είσοδο ιδιωτικού σχολείου. πφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eπίσης καλό είναι να μας πουν οι αρμόδιοι τι θα γίνει επιτέλους με το κομμάτι του πάρκου πίσω από την είσοδο του μετρό που παραμένει εδώ και χρόνια πληγή για τα μάτια κατοίκων και επισκεπτών: αποκλεισμένο με πλαστικές ταινίες, γεμάτο αγριόχορτα και σκουριασμένα κοντέινερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα, χα, φαίνεται πως το έχουν τα πάρκα: κάποτε περνώντας μέσα από το Πεδίο του Άρεως ένας επιδειξίας μου ζήτησε να τον βοηθήσω να ολοκληρώσει (όχι με αυτή τη φρασεολογία, βεβαίως!) Πάλι καλά που η γιαγιά σού ζήτησε απλώς τσιγάρο.
    Βρε σεις, μη γινόσαστε τόσο ξινοί, ας φτιάχνονται πάρκα κι ας μην είναι Κήποι της Εδέμ σώνει και καλά. Από το τσιμέντο και την άσφαλτο να γλιτώσουμε και μετά τα βίσκουμε. Αν και τόσο γκαζόν με τι θα ποτίζεται για να μη σαφρακιάσει... Τέλος πάντων. Τόσα υπόγεια νερά έχει η Αθήνα, ας κάνουν καμιά γεώτρηση για να μην ποτίζουμε με το χρυσοπληρωμένο νερό της ΕΥΔΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελείως ανυποψίαστη η γιαγιά. Που πας κυρά μου …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα για να μιλήσουμε σοβαρά. Έχει ξεχαστεί ότι αυτός ο χώρος είναι ‘’καταπατημένη γη’’ από το Μέγαρο Μουσικής ? Τα αίσχη της παντοδυναμίας της εποχής του Λαμπράκη τα ξεχνάμε ή θέλουμε να τα ξεχάσουμε ?
    Ο περιβάλλοντας χώρος στο άγαλμα του Βενιζέλου ήταν μια ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ δημιουργία του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Βοκοτόπουλου (ήταν επιμελητής στο ΕΜΠ όταν ήμουν φοιτητής). Ελεύθερος χώρος απίστευτης ομορφιάς. Οι καταπατητές έβαλαν και ωράριο προσβασιμότητας? Καλά κάνουν. Αφού είμαστε ζώα και το ανεχόμαστε, πολύ καλά κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xaxaxaxa.... "...oρμάτε στο σεξ και στις χαρουπιές τώρα που 'στε μικροί. Και το Μέγαρο να μαζέψει τις ξαναμμένες γιαγιάδες στις αίθουσές του!..." απλά έγραψες :-) είσαι απίστευτος...λολ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. den einai aparaitito na einai sterimeni. mporei apla na thelei ki'allo.

    k to parko: xilies fores apo to tipota. giati stin ellada me to tipota ti bgazoume. xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχεις απόλυτο δίκιο !
    Πάντως το θέμα είναι πως οι Έλληνες προτιμούν τις ταβέρνες και τα καφέ και οχι τα πάρκα !
    Γιατι και αυτά που έχουμε , είναι πάντα άδεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θέλω να το επισκεφτώ. Ούτως ή άλλως, αυτή η πόλη έχει λιγοστό πράσινο. Βρε τη γιαγιά :) Φουσκοδεντριές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μέγαρο έχει όντως καταλάβει μέρος του πάρκου Ελευθερίας (για να κτισθεί η επί το πλείστον υπόγεια επέκταση του επί της Β. Σοφίας) αλλά έχω την εντύπωση ότι το νέο αυτό πάρκο ΔΕΝ είναι σε κομμάτι του πάρκου Ελευθερίας. Το νέο πάρκο είναι στην πάνω πλευρά του κτηρίου του Μεγάρου σε ένα οικόπεδο που παλιά χωριζόταν από το Μέγαρο με την οδό Ευζώνων. Εάν κάνω λάθος πείτε μου.

    Πάντως, αντί να γκρινιάζουμε που φτιάχθηκε ένας χώρος πρασίνου, καλά θα κάναμε να φωνάζαμε που το πάρκο Ελευθερίας βρίσκεται σε αυτή την οικτρή κατάσταση, με τις περιφράξεις του μετρό ακόμα εκεί, πάνω στην Β. Σοφίας σχεδόν 10 χρόνια μετά (!!!) και που το άγαλμα του Βενιζέλου και ο περιβάλλων χώρος έχει τα μαύρα του τα χάλια. Είχα στείλει και ένα εμαιλ γι αυτά στον ανεκδίκητο τον δήμαρχο μας και φυσικά δεν έλαβα απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πάρκο Ελευθερίας, όταν είμουν στο δημοτικό, ήταν πολύ μεγάλο, πολύ όμορφο, και έβλεπα τούς φοιτητές καμμιά φορά, να είναι μαζεμένοι στο γκαζόν, να λιάζονται και να περνάνε την ώρα τους στα ανισόπεδα γύρω από το άγαλμα. Ανυπομονούσα για την ώρα, πού και γω, φοιτήτρια, θα καθόμουν στο γρασίδι του. Μετά, το καταπάτησε ο Λαμπράκης, έγινε εργοτάξιο, μετά περιβάλλων χώρος Μεγάρου, μετά περιβάλλων χώρος μετρό......μίκρυνε δραματικά, παραμελήθηκε (όπως και το άλλο καταπατημένο, πεδίον του Αρεως) έχασε την ομορφιά του, μιά και δίπλα του, υψώνεται, ενα από τα πιό τερατώδη, άκομψα και ψυχρά (κατά την ταπεινή μου γνώμη) κτίρια της πόλης μας......
    Κατα καιρούς, περνώντας, σταματώ λίγο μπροστά, καμμιά φορά μπαίνω για λίγη ώρα, αλλά μέ τόσο μειωμένο εμβαδόν, η πόλη ειναι παρούσα, ο θόρυβος του δρόμου δυνατός, η αισθηση λειψή.... Παρόλα αυτά, ακόμη μου ασκεί μία έλξη.... ( όχι, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ η γιαγιά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την πρώτη φορά που πήγα, ανέβηκα την ανηφόρα που μοιάζει με κερκίδα κάτω από το εστιατόριο και έκανα mini pic-nic. Η θέα ήταν πολύ πρωτόγνωρη για Αθήνα, ίσως το μόνο spot που αξίζει στο πάρκο. Η σχέση της άκρης της πόλης με το φαλακρό βουνό. Τώρα απαγόρευσαν να ανεβαίνει εκεί, εντολή του Μεγάρου Μουσικής είπε ο σεκιουριτάς. Του Μεγάρου Καταπάτησης λέω εγώ....και τον είχα συμπαθήσει με τη σφυρίχτρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς