Kι εσένα τι σε νοιάζει;


Περνώντας την περασμένη βδομάδα απ' τις κάτω γειτονιές, είδα το Εθνικό Θέατρο σε τραγική κατάσταση: πέρα απ' το απίστευτο σκουπιδολόι ολόγυρα, οι ναρκομανείς με την νομαδική προσαρμοστικότητά, το κάνανε το νέο στέκι τους μέχρι την επόμενη βδομάδα. Το σκηνικό γνωστό, τρυπούσαν λαιμούς, κοπέλες κατέβαζαν βρακιά κι έχωναν σύριγγα στα γεννητικά τους δίπλα!
Βρέθηκα ξανά στο επί τούτου για να αναδείξω το θέμα (μα στο Εθνικό;): αγκάλιασα με την χούφτα την κάμερα, κλικ στο κρυφό και ύπουλο. Τράβηξα μόνο τη μια και αυτή. Σταμάτησα, μια αίσθηση ματαιότητας έλουσε την ενέργειά μου. Γιατί να το κάνω αυτό, τι θα προσφέρει; Δύο φορές κινδύνευσα ήδη, μια στου Ξιππας που με είδε μια κοπέλα κι άρχισε να ουρλιάζει στους δικούς της, την άλλη που φωτογράφιζα κτίρια στη Βάθης με απείλησε μια ρεσεψιονίστ τίγκα στην εξάρτηση, κι έφερε και το τσιράκι της να προσπαθεί να αποσπάσει την κάμερα.
Άλλαξε κάτι; Θα επηρεάσει τις ανύπαρκτες μισθοφόρες υπηρεσίες να νοιαστούν; Όχι φυσικά. Γυρίζω στην φάτσα μου τον προβολέα. Μήπως πάσχω από εγγενή ανόητο ουμανισμό, είμαι τελικά εγώ το λάθος της υπόθεσης;

Σχόλια

  1. πρόβλημα... γιατί αν ζούσαμε στην Ινδία ή στη Γκάνα θα λέγαμε ότι έτσι είναι τα πράγματα και έτσι λειτουργούν...

    ενώ εδώ αφού φάνηκε ότι κάτι πάει να γίνει, να οργανωθεί λίγο το πράγμα, ρίξαμε και άσφαλτο στους δρόμους, φτιάξαμε και σπίτια με τούβλο και μπετόν, καθαρό νερό στις βρύσες... Ουγκάντα!

    οι μισθοφόροι πίνουν καφέ στο Γρηγόρη με γυαλί Rayban, οι υπηρεσίες μαζεύουν μέρες υπολογιστή και αιμοδοσίες για να φύγουν κανά δίμηνο κι εσύ (ο κάθε εσύ) κάθεσαι και ψυχαναλύεσαι για το πόσο μερίδιο της συλλογικής ευθύνης σου αντιστοιχεί....

    χάος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι ομως εχουμε μεριδιο ευθυνης ο καθενας ατομικα με τις καθημερινες επιλογες, τον υπερκαταναλωτισμο, τη σιωπη.
    http://milofilii.blogspot.com/2008/10/toxic-green.html

    απο συζητησεις που εχω κανει κατα καιρους με ανθρωπους θεσης ευθυνης(εξουσιας) με εχουν πεισει οτι κανεις δεν θελει να ανατρεψει τετοια φαινομενα.γιατι?
    γιατι τετοια φαινομενα ειναι βολικα για την διατηρηση της παρουσας κοινωνικης καταστασης.την οποια αποδεχομαστε και διατηρουμε με το Α ή Β τροπο αμεσα ή εμμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο οτι εχω ακουσει εγω αυτη η εξαθλιωση θα συνεχιστει σε σημειο να πεθαινουν καθημερινα πολλοι στο κεντρο...ναρκωτικα-πορνεια-μαφιες κ.τ.λ.
    Ολα τα αλλα που ανακοινωσε ο Χρυσοχοιδης και ο Κακλαμανης ειναι πυροτεχνηματα για εντυπωσιασμο διοτι ερχονται δημοτικες εκλογες(και μπορει και βουλευτικες.,,,,,).
    Οσοι μενουν στο κεντρο πριν ψηφισουν παλι τους ιδιους των δυο μεγαλων κομματων ας σκεφτει μας αξιζει ολο "αυτο"???Δεν μπορει απο την μια να σε ενοχλει οτι δεν μπορεις να κυκλοφορησεις ασφαλης στο κεντρο πλεον(και στο ευρυτερο κεντρο) και οταν ερχονται εκλογες να ψηφιζεις τους ιδιους.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά κάνει και σε νοιάζει. Καλά κάνει και ΜΑΣ νοιάζει. Βέβαια θα μπορούσαμε να ασχολιόμασταν ΜΟΝΟ με τα μπαλκόνια μας, αλλά τότε θα ήμασταν άλλοι. Γιατί το: "άδικα χολοσκάω αφού δεν έχω τη δύναμη να κάνω τίποτε" είναι συνήθως ένα βολικό άλλοθι για το: "δεν χολοσκάω για τίποτε και το παίζω ρεαλιστής". Ή το: "κλείνω τα μάτια και όλα είναι ρόδινα, μη μου χαλάτε τη ζαχαρένια".
    Λοιπόν, συνέχισε να χολοσκάς και να τραβάς φωτογραφίες και να θίγεις τα κακώς κείμενα. Είναι προτιμότερο από το ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι πως δουλεύοντας κάθε μέρα στο Εθνικό τον περασμένο χειμώνα επί 8 ώρες, έχουμε αντικρύσει το μεγαλείο της κατάστασης: ομαδικές χρήσεις στο αδιέξοδο στενάκι στη Μενάνδρου, εμπόριο μεγάλων διαστάσεων τα Σαββατοκύριακα στην Αγ Κωνσταντίνου, σφαγές εμπόρων με μπουκάλια για την καλύτερη πιάτσα, κ.α. Δε γίνεται να μην ευαισθητοποιηθείς.

    Και ύστερα βλέπεις την κοπέλα να χτυπά ένεση στα σκαλιά της Δημοτικής αστυνομίας 20 μετρά από το Εθνικό, και την "εξουσία" να την κοιτάζει μέσα από την πόρτα αδιάφορα, και συνειδητοποιείς πόσο αδύναμος είναι ο κάθε πολίτης, και πόσο εύκολο είναι να βρεις τον μπελά σου χωρίς να δοθεί λύση. Και πώς το λύνεις αυτό το δίλημμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Don't give up!
    και για περισσότερη εμψύχωση: kate bush/ P.gabriel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημοσίευμα της Καθημερινής μας ενημερώνει ότι: "δύο μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι, αλλά και γνωστά επιχειρηματικά ονόματα της χώρας, έχουν αγοράσει ακίνητα στην περιοχή του Μεταξουργείου, καθώς επίσης και στο Γεράνι (οδοί Μαινάνδρου, Γερανίου) και πέριξ της πλατείας Θεάτρου (κυρίως επί της οδού Σοφοκλέους)"
    Eτσι για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία γιατί το κέντρο κατάντησε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. One can indeed only continue to hope and point out, until things might change. Sad indeed that such scenery can as well be found in the suburban area as well.
    daily athens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Είσαι αυτός που είσαι γιατί ενδιαφέρεσαι. Μην σταματήσεις λοιπόν ποτέ να ρωτάς, και όπως λέει και το μπλόγκ της εβδομάδας: μην περιμένεις να δεις για να πιστέψεις, πίστεψε και θα δεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα καιρό τώρα το έχω πει σε αυτό και το μπλογκ του Ρηγόπουλου, ότι το μόνο αποτέλεσμα της σκόρπιας αστυνόμευσης-καταστολής στην Πλ. Θεάτρου, Ομόνοια κλπ. είναι να εκτπιστεί η πρέζα στο Ε.Θ. Δούλευα ακριβώς δίπλα και το έβλεπα μήνες τώρα.
    Αλλά μην ανησυχείτε. Δεν θα βρεθεί επιτέλους μια περιοχή που δεν θα ενδιοαφέρει ούτε το επίσημο κράτος ούτε πολλούς πολλούς ψηφοφόρους;
    Εικάζω ότι η πρέζα (λόγω του πρεστίζ του Ε.Θ., αλλά και επειδή η Αγ. Κων/νου είναι ωραίος δρόμος και αξίζει μιαν "αναβάθμιση") θα μετακομίσει προς Πλ. Καραϊσκάκη/Αγ. Παύλο μεριά...

    Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα, athensville, καλά κάνεις κι έχεις ευαισθησίες, έχουμε κι εμείς.
    (Έχει καταντήσει η κατάσταση στην Ελλάδα να θεωρείται "νόμιμο" ότι είναι και επικερδές. Από τα οχληρά μαγαζιά σε κατοικημένες περιοχές και θέρετρα με την ανοχή των τοπικών μπάτσων και τα αυθαίρετα τυπου κτήμα Θων που ποτέ δεν κατεδαφίζονται όσες αποφάσεις και να βγούν μέχρι τον "φουκαρα" περιπτερά και καφετζή που καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο από άκρη σε άκρη. Γιατί όχι και η πρέζα και η σάρκα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο" Μ.Γκάντι

    Ακούγεται συχνά τελευταία, ας το κάνουμε όλοι πράξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. oxi re min alakseis kai min ta sinithiseis auta gia to Theo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επι του θέματος η Ελευθεροτυπία

    «Κάντε κάτι για να μη γίνει γκέτο το Εθνικό»

    http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=182954

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε όποια περιοχή και να μετατοπιστεί η πρέζα, το θέμα είναι ότι θα υπάρχει κάπου ένα χωράφι που θα σπείρονται άρρωστοι και θα θερίζεται χρήμα. Και όσο σημαντικό είναι να καθαρίσει το εθνικό θέατρο το ίδιο σημαντικό είναι και για την ηλικιωμένη γυναίκα της οποιαδήποτε περιοχής να είναι ασφαλής. Στον αγιο πάυλο πριν 1 μήνα επιτεθήκανε μέρα μεσημέρι σε έγγυο για να της σπασουν την αλυσίδα που φόραγε στο λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς