Γιαγιάδες γραφίστριες της Αγησιλάoυ


"Γεια σου φίλε, τραβάς; Τους έχουν κατακλέψει εδώ. Χαμός, δεν μπορείς να φανταστείς. Έχουν ρημάξει τις γιαγιάδες, αυτές τα γράψανε αυτα. Άντε γειά, Μάρκο τον φραπέ!". Ο σεκιούριτυ του ΙΚΑ σ' έναν αυτοσχέδιο μονόλογο, στο μπες βγες απ' το κουβούκλιο. Μεσημέρι στην πολύβουη Αγησιλάου και Μυλλέρου, στην καρδιά του κινέζικου εμπορίου των διπλοπαρκαρισμένων βαν, μου τραβούν την προσοχή και φωτογραφίζω αυτά τα αυτοσχέδια αφισάκια.
Πέρα απ' το τραγικό της υπόθεσης, στάθηκα θαυμάζοντας την γραφιστική ικανότητα των γιαγιάδων να εικονοποιήσουν τόσο γλαφυρά το μήνυμα, απλώς μ' ένα μαρκαδόρο στο λευκό φόντο: προσέξτε τα γεμάτα ένταση και υστερία ταραγμένα γράμματα, τις εικονογραφήσεις με το σύμβολο της χριστιανοσύνης να αποσπάται από έναν αξύριστο με τσιγαριλίκι στο στόμα, την βιαιότητα του ροπάλου, τα γουρλωμένα μάτια. Επικοινωνία άμεση, σαφής, με φρέσκια ματιά που ξαφνιάζει τον περαστικό. Αυτό είναι πραγματικά καλό ντιζάιν, κορίτσια εύγε! .








Σχόλια

  1. Το ταλέντο και οι φρέσκες ιδέες δεν έχουν ηλικία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalhmera. to blog sou einai o kaluteros tropos na menw se epafh me thn Athina!

    enas prwhn Athinaios me sundromo sterhshs :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalhmera. to blog sou einai o kaluteros tropos na menw se epafh me thn Athina!

    enas prwhn Athinaios me sundromo sterhshs :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kalhmera. to blog sou einai o kaluteros tropos na menw se epafh me thn Athina!

    enas prwhn Athinaios me sundromo sterhshs :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα εγγονια των γιαγιαδων ισως τα σχεδιασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βρε βρε ήρθες και στη γειτονιά μου, να το 'ξερα να σε κέρναγα κάτι! Μου τα 'λεγαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες, να προσέχω καθώς κυκλοφορούσα, όπως έχω ξαναπεριγράψει, ανέμελος κι ωραίος, παρόλα αυτά την πάτησα κι εγώ τις προάλλες, όπως οι γιαγιάδες, που κάποια βράδια κατέβαινα από τις φωνές τους για να τις βοηθήσω και να καλέσω το ασθενοφόρο (και το Α.Τ. Ομονοίας που όλοι ξέρουμε τί καλό που είναι με τον κόσμο). Ευτυχώς εγώ τη γλίτωσα με κλοπή όλων των gadget και πορτοφολιού μετά ταυτοτήτων καρτών κλπ και μερικών μπουνιών -θέλω να πώ δεν έπεσε μαχαίρι. Ευτυχώς, τυχερός ήμουνα. Και φυσικά όπως κι οι γιαγιές, επιμένω Μεταξουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς