Mικρό Mουσείο στο Μεταξουργείο



Ήταν δύο μήνες πριν όταν περνώντας πολύ βράδυ από την Μεγάλου Αλεξάνδρου μου απορρόφησε την ματιά μια φωτεινή γωνιά, το πιο ωραία έντονο χρωματιστό σημείο της γειτονιάς. Μέρες μετά, μέρα μεσημέρι και έκανα πρώτη μου επίσκεψη εντός και επιβέβαιωσα την πρώτη εντύπωση: ένα μαγαζάκι που πουλά μεταχειρισμένα άπαντα αλλά με μια πιο ποπ και χαρούμενη αισθητική χωρίς την σνομπαρία της κλασσικής αντικερί, ή την εγκατάλειψη ένος παλιατζίδικου του κέντρου. Τα κομμάτια δε, διαλεγμένα ένα-ένα, πραγματικά επαναχρησιμοποιήσιμα, μικρά διαμαντάκια που μπορείς να συνταιριάξεις στο σπίτι σου και να το διαφοροποιήσουν αισθητά απ' την μίνιμαλ λαίλαπα.

Το αξιοσημείωτο όμως στο "Μικρό Μουσείο στο Μεταξουργείο" είναι οι εξαιρετικές τιμές. Πήρα έναν ωραίο 70s δίσκο σερβιρίσματος M&S, και ένα τέλεια φθαρμένο πανάρχαιο σουρωτήρι μόνο 4€ έκαστο, οι τιμές θα 'τανε τουλάχιστον τετραπλάσιες στο Μοναστηράκι. Αριστουργηματικές καρέκλες με καθαρό ξύλο από 20€, τραπεζάκι με 5€, καναπές με καταπληκτική επένδυση μόνο 80€, ρούχα με το κιλό 5€, ποτήρια-πιάτα από 0,50€, κοσμήματα, τσάντες, αξεσουάρ από 2-3€, διαμαντάκια του παρελθόντος σε τιμές τζάμπα. Άλλωστε όπως μου εξήγησαν, η Κατερίνα και Χριστίνα, τα κορίτσια που 'χουν το μαγαζί, δεν έχουν σκοπό το κέρδος, απλώς το διασκεδάζουν και χαίρονται να σώζουν μικρά αριστουργηματάκια. Τα αντικείμενα συλλέγονται είτε από σπίτια που αδειάζουν και ειδοποιούνται, είτε τα φέρνουν γείτονες και το fanbase φίλων απ' όλη την Αθήνα.
Τελεία. Όσοι αγαπάνε το βιντάζ, εδώ είναι το σημείο!
• "Μικρό Μουσείο στο Μεταξουργείο", Μεγ. Αλεξάνδρου & Θερμοπυλών, τ. 213-0221036. Συχνότατη ενημέρωση για νέα κομμάτια από blog και facebook


























Σχόλια

  1. Πώς μπόρεσε να δώσει το ντόμινο του παππού της;;!!! Ειδικά όταν έχει τέτοια ιστορία πάνω του;
    Κατά τ' άλλα, γλύκα το μαγαζάκι. Μπορούμε να δώσουμε κι εμείς αντικείμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bernie, ναι, έτσι λειτουργεί, δέχονται δέχονται :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι η ζωή... κάνει κύκλους! Τίποτα δε μας ανήκει και σε κανέναν δεν ανήκουμε.. όλε! ...το ντόμινο, οι Γερμανοί, η Βίκυ...όλοι ανεξάρτητοι...

    Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και αναμνήσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως την τόμπολα του δικού μου παππού ΔΕ σ΄τη δίνω, χαχαχααα (αλλά θα γράψω στη διαθήκη μου να την πάρεις όταν πεθάνω :-)))) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμμμ, μοιάζει ο παράδεισος μου ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ενδιαφέρον. Θα την κάνω την βόλτα από εκεί. Νά'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς