Ο κυρ Μιχάλης της Πειραιώς


Κατηφορίζουμε στην αναβράζουσα Πειραιώς, τη νιότη γεμάτη. Σούπερ μάρκετ, γκαλερί, μπουζούκια όλα εδώ γίνονται πια. Αυτό σκέφτηκε και ο κυρ Μιχάλης που ψαχνε να χτίσει 7.000 τμ υστεροφημία και βρήκε αυτό το φτηνό οικοπεδάκι στον λαϊκό Ταύρο. Η γειτονιά βέβαια είναι γνωστή για τα σουβλατζίδικά της με τις ωραίες τις λαϊκάντζες τις ταμπέλες της. Και τσουπ ξεφύτρωσε το άλιεν κτίριο του ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" που ασφυκτυά στις μεσοτοιχίες, τις πίσω εργατικές πολυκατοικίες και στο γύρω αισθητικό αλαλούμ. Πρέπει να συμμορφωθούν οι μεροκαματιάρηδες της περιοχής να αλλάξουν τις ταμπέλες ή απλώς ήταν άκυρη η θέση; Περίπτωση "Ταινιοθήκης της Ελλάδος" νο 2 αλλά κάπως λιγότερο. Αχ κυρ Μιχάλη τσιγκουνεύτηκες!
(Βέβαια είναι ψιλοόμορφο κτίριο, και προσφέρει στην πολιτιστιque Αθήνα και βάζει νέες γειτονιές στο χάρτη. Η θέση δεν!)

Σχόλια

  1. χμ, δεν μου φαίνεται να προσθέτει και τόσα πολλά στην Αθήνα. Έχουμε πήξει στα θέατρα και τους εκθεσιακούς χώρους. Θα ανοίξει και το Ονάσειο Πολιτιστικό Κέντρο (σχεδόν σε εξίσου απροσπέλαστη θέση) σύντομα.

    Αντί αυτού του Μαυσωλείου, δεν θα ήταν καλύτερα να είχαν δώσει τα χρήματα αυτά για να γίνει λίγο καλύτερη η Εθνική Φιλμοθήκη (π.χ. να αγοραζανε και το βρωμερό διπλανό της κτήριο το οποίο την πνίγει); Και ας την λέγανε και Κακογιάννειο Εθνική Φιλμοθήκη εάν ήθελε να έχει το όνομα του κάπου.

    Βέβαια, ας μην είμαστε και αχάριστοι, μας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάμε και στα δόντια; Αν και είμαι περίεργος πόσα χρήματα πήρε από το κράτος ως επιχορήγηση για το κτήριο αυτο και την λειτουργία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mh ta isopedonoume ola
    exei kai oraio kebab dipla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ!!!!??????
    LOL LOL LOLLLLLLLLL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε εμας παλι, εδω στην επαρχια, οι περισσότεροι καταστηματάρχες εχουν αλλάξει την ταμπέλα και της επωνυμία καποιες φορες σε κατι μεγαλόπρεπες. Η απολυτη κιτσαρια. Μια μερα θα κανω ρεπορταζ σχετικό, να γελάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν βρίσκω κακή τη θέση.
    Εξάλλου εδώ και χρόνια προσπαθούν να αλλάξουν το χαρακτήρα της οδού Πειραιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το κτήριο του ιδρύματος πρέπει να διώξουν. Έλεος με τον Μεταμοντερνισμό στην Ελληνική Αρχιτεκτονική. Εδώ πέθανε προ δεκαετίας και βάλε η αποδόμηση αυτοί ακόμα προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το Μεταμοντέρνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. διάβασα προ ημερών τη συνέντευξή του σε κάποιο δωρεάν περιοδικό. Όσα κι αν έχει πάρει από κοινοτικές και εθνικές χρηματοδοτήσεις σας πληροφορώ ότι άλλα τόσα έχει δώσει κι από τη τσέπη του. Κι αν δεν ήταν αυτός να αξιοποιήσει αυτούς τους κοινοτικούς πόρους θα χάνονταν. Μπράβο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ειδα και εγω και χωρις να ξερω τι ειναια ρχικα επεσε το ματι μου πανω του. δεν φταει καταρχας η τοποθεσια, απλα προκειται για πραγματικα κακο κτήριο.
    θυμιζει επαρχιακο εμπορικο κεντρο του 80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπορει να ειναι κτιριο που γύριζαν τη λάμψη!!! τυπου τζαιαντ.. λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μοναδικό ενδιαφέρον spot στο εν λόγω "τετράγωνο" είναι "ο Κωστής" (το σουβλατζίδικο δίπλα)... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς