Για φρέσκα κουλούρια, δίπλα


Ποιο ήταν το πιο γραφικό σποτ του Ψυρρή; Το ξεχνάμε! Τα κουλούρια στην Καραϊσκάκη μετακόμισαν στο διπλανό ολοκαίνουργιο κτίριο και γίνανε φούρνος της... Γλυφάδας: σποτ φώτα, μεγάλες βιτρίνες, μέχρι και κρουασάν ζαμπόν τυρί βάλανε. Ευτυχώς εξακολουθεί να παράγει ζεστά κουλούρια αλλά με χάλασε η απουσία του αυθεντικού που είχε το παλιό, που 'δινε στους αγοραστές μια αύρα αθηναίου αλτέρνατιβ παντογνώστη, βαθειά ικανοποίηση για την ψωνάρα μου/μας. Πάντως το δίνω τ' αστεράκι στην καλοφτιαγμένη τυρόπιτα φύλλου που δοκίμασα.
(Highlight: από πάνω βρίσκεται το κτίριο-σπίτι του Ασλάνη με 90s κιτς είσοδο, τυπωμένα με 'δημιουργίες' τζάμια, όσο θαυμάζεις τελειώνεις και το κουλούρι).

Σχόλια

  1. Μια αντίστοιχη απώλεια στο Μεταξουργείο-όρια με Κεραμεικό- συνειδητοποιήσαμε με την αλλαγή διέυθυνσης και -τυπική-ανακαίνιση του ...απλά απίστευτου φούρνου στη γωνία Θερμοπυλών και Λεωνίδου... Στην περίπτωση αυτή όμως έκαναν φτερά οι παραδεισένιες τυρόπιτες και και τα κουλούρια, καθώς επίσης και η ουρά που γινόταν κάθε μεσημέρι μέχρι το δρόμο για να μπεις μέσα.:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευστοχο post, διατηρείτε ωστοσο το εργαστηριο διπλα με το αυθεντικο look (δεν ξερω για ποσο ακομα)
    δεν θα ξεχασω ξημερωματα κυριακης αποκριων με κλεισιμο λαγανα απο εκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς