Αστική καλοσύνη: πάρε το χαρτί!


Καθημερινότητα: έχεις ξυπνήσει μουντρούχος, έχεις νεύρα, δεν σε γεμίζει η δουλειά σου.
Ρώτα κι αυτούς: στέκονται στη φασαρία και το κρύο, φοράνε μαύρα γυαλιά- καπέλα μην τους πετύχουνε γνωστοί, μερικοί (το συγκινητικότερο) είναι ηλικιωμένοι κι έχουν ανάγκη για μεροκάματο , πληρώνονται 3 ευρώ την ώρα. Άπλωσε το χέρι, βοήθα τους να τελειώσουν την δουλειά τους νωρίτερα, θα σου πουν κι ευχαριστώ. Σταματώ το μελό.
Πάρε το χαρτί!

Σχόλια

  1. Πολύ σωστά! Αυτόκάνω κι εγώ.
    Και προσθέτω: πάρε το χαρτί και μην το πετάξεις μετά κάτω. Ψάξε κάδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν τη ζωή μας λίγο ποιο όμορφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια μικρή παράκληση στους φιλτάτους διανομείς φυλλαδίων: να κάθονται κοντά σε κάδους έτσι ώστε να διευκολύνουν κι εμάς με οικολογικές ανησυχίες να τους εξυπηρετήσουμε. Καφρίλα να τα πετάς δίπλα στα πόδια τους - διπλή καφρίλα να τα πετάς κάτω γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σιγά τον κόπο ανώνυμε... πέτα το παρακάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω να ενεργείς κι εσύ έτσι διότι συνήθως από αυτά που βλέπω παρακάτω = κάτω (Νικήτα, βάλε κάδους!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α εγώ και το χαρτί παίρνω και καλημέρα λέω. Δεν κάνει και κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...και καμμιά φορά αξίζει να ζητήσεις κι ένα τηλέφωνο ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αααα, και μιας και αναφέρθηκε το θέμα "κάδοι", τι έγινε τελικά και εδώ και κάτι μήνες αφαιρέθηκαν οι κάδοι ανακύκλωσης που ήταν εγκατεστημένοι στα πεζοδρόμια της Αθήνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. A nai den to sizitw!!! Apenandi apo to Minion moirazoun kati fovera gomenakia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το αστείο με την ανακύκλωση είναι ότι χτες στο Σύνταγμα είχαν κάτι σαν φεστιβάλ ανακύκλωσης και μοιράζαν σχετικά φυλλάδια (μάζεψα 3 :P) και γύρω γύρω κουβούκλια ανακύκλωσης πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου... ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΑΡΤΙΟΥ! Ούτε κανονικοί κάδοι ανακύκλωσης στον ορίζοντα. Και προφανώς, όλοι πετάγαν τα προωθητικά χαρτιά της ανακύκλωσης σε κανονικούς μικρούς κάδους τριγύρω :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι! Παίρνοντας το χαρτί δίνουμε κίνητρο στα 'αφεντικά' τους να στείλουν κι άλλους να κάνουν την ίδια δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όχι! Παίρνοντας το χαρτί, καταναλώνουμε άσκοπα χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχει καταναλωθεί ήδη το χαρτί - θα διανεμηθούν κάπως/κάπου/κάποτε τα φυλλάδια (στη χειρότερη στον πρώτο κάδο!).
    Καλύτερα λοιπόν να το πάρεις εσύ και να το πετάξεις στην ανακύκλωση :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι άσκοπο. Διαφωνώ κάθετα. Τα διαφημιστικά δεν πρέπει να τα παίρνει κανείς. Όχι φυσικά για το δύστυχο παιδί ή κύριο που αναγκάζεται να το κάνει 8 ώρες για να πάρει 25 ευρώ, αλλά γιατί είναι σκουπίδια. Και ισχύει εδώ όπως παντού ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης.Αν δε διανεμηθούν ούτε τα μισά, προφανώς μετά από κάποιο διάστημα θα τυπωθούν μισά. Και καλά όσοι από εμάς προσπαθούμε να είμαστε το δυνατόν ευσηνείδητοι και να πετάμε τα χαρτιά στον κάδο. Αλλά διαφωνεί κανείς ότι προς το παρόν τουλάχιστον, ζούμε ακόμα στη χώρα που 2 στους 3 θα τα πετάξουν κάτω? Και μερικοί από τους εναπομείναντες απλά θα κοιτάξουν για κάδο και αν δεν έχει κάπου κοντά θα ...αναγκαστούν (χωρίς σχόλιο..)τελικά να το πετάξουν κάτω? Ναι αυτοί που πετάνε χαρτιά από το παράθυρο του αυτοκινήτου,τα τσιγάρα στο δρόμο για να μη λερώσουν το τασάκι τους, και τις τσίχλες στα πεζοδρόμια. Όσο η κατάσταση παραμένει ίδια λοιπόν,και όσο η διαφήμιση δεν κατευθύνεται σε μια τόσο κρίσιμη και μεγάλη ευκαιρία να γαλουχηθεί η νέα γενιά με μια νέα παιδεία, τόσο θα την τροφοδοτούμε με σκουπίδια παράγοντάς τα. Στην Ιταλία είσαι υποχρεωμένος να χωρίσεις τα σκουπίδια σου στους κάδους για κάθε υλικό,το ίδιο και μέσα στο σπίτι σου,και όλες οι σακούλες στο supermarket πλέον φτιάχνονται από μια επεξεργασία καλαμποκιού,που δίνει ίδια ανθεκτικότητα με το πλαστικό, το οποίο όσο πάει εξαφανίζεται από όλη τη χώρα. Και εδώ μοιράζουμε φέιγ-βολάν.... Positive thinking είναι η μόνη ελπίδα. Εγώ μαζεύω χαρτιά από κάτω όταν μπορώ και τα πετάω στους κάδους. Και αυτό ακόμα φαίνεται στους άλλους γελοίο. Ζω για τη μέρα που θα νιώσω περήφανος για αυτό,όπως στις Ευρωπαικες χώρες. Καλή μας τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς