Στην Αθήνα του Μεσοπολέμου


Οδός Πλουτάρχου, 1923

Στην αγαπημένη Ιφιμέδεια διάβασα για το εξαιρετικό σάιτ της Αμερικάνικης Σχολής στην Αθήνα αφιερωμένο στο έργο της αρχαιολόγου Dorothy Burr Thomson που έζησε στην Ελλάδα τις δεκαετίες '20-'30. Φιλοξενεί απίστευτες πια εικόνες της μικρής τότε Αθήνας, με τους χωματόδρομους στο Κολωνάκι, τους αγρούς του Ψυχικού, τη φτωχολογιά σκονισμένη στο μεροκάματο. Ένα συγκινητικό ταξίδι στον χρόνο που ξεκινά εδώ.

Σχόλια

  1. Δεν είναι πολύ συναρπαστικές φωτογραφίες; Κι εμένα μου έκανε εντύπωση αυτή η φωτό της Πλουτάρχου κι εκείνη της αγνώριστης Πατριάρχου Ιωακείμ. Με κάνουν να σκέφτομαι ανθρώπους που έχω γνωρίσει από "μεγάλα τζάκια" του Κολωνακίου που δίνουν την εντύπωση ότι έζησαν το Κολωνάκι σαν να ήταν Βιέννη και Παρίσι.
    Όπως πάντα, όταν κατακάθεται η σκόνη διακρίνεται η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ συγκινητικές φωτογραφίες. Πως ήταν το ψυχικό, ανύπαρκτα όλα μέχρι την πεντέλη. Διακρίνεται η κυκλοτερής διαρύθμιση των δρόμων σε μια φωτογραφία. Το κτίριο στο Χαλάνδρι υπάρχει ακόμη άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικές φωτογραφίες!!!
    Η φωτογραφία της Ηφαίστου μόνο μου θύμισε Αθήνα του σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jesus! Η θέα απο τα Τουρκοβούνια!!! Χωράφια!!!! Και τώρα κοιτάζεις και σου κόβεται η ανάσα απο την πήχτρα των κτηρίων. Απίστευτο υλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς