Σκλαβωμένες στις μεγάλες λεωφόρους


Κούκλα σε βιτρίνα της Λυκούργου

Πριν μια βδομάδα γυρνώντας με ταξί απ’ το Ίλιον: «Μα κι εδώ»; Γεμάτη η Λιοσίων από τα μαύρα κορίτσια. Χθες βράδυ Πατησίων: η γνωστή κατάσταση, μα παρατήρησα τους ομοεθνείς νταβατζήδες τους να στέκονται στα απέναντι πεζοδρόμια, φόβητρα κανονικά. Πόσο πιο ανατριχιαστικό να γίνει το σκηνικό; Κορίτσια, πολλά ανήλικα μάλιστα, σκλάβες κανονικές, να εκπορνεύονται υπό την απειλή ξυλοδαρμού, βουντού, τιμωριών. Και αυτές οι εξευτελιστικές σκηνές για την ανθρώπινη, και ιδίως γυναικεία, αξιοπρέπεια μπροστά στα μάτια μας, στους κεντρικούς δρόμους της Ελληνικής μας Δημοκρατίας.

Hθικολογώ; Ok, ένα ερώτημα αρκεί: Τσίπα καθόλου, έχουμε;

Σχόλια

  1. Παρατηρώ ότι στο κέντρο απλώνεται μια νέα αυτόνομη πολιτιστική νησίδα του ισλάμ, η οποία θα υπάρχει και θα αναπτύσσεται ξέχωρα από τους νόμους και τους θεσμούς της υπόλοιπης πόλης.
    Μιλώντας με κάποιους Πακιστανούς εργάτες σε ένα εργοστάσιο μου είπαν: "μα δεν τους βλέπετε;" εννοώντας την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν πέριξ της Ομονοίας.

    Έτσι, αν θέλουμε να κρίνουμε αυτό το φρικτό φαινόμενο της πορνείας καλό θα ήταν να το κρίνουμε με βάσει της κυρίαρχης ηθικής της αυτόνομης αυτής περιοχής, δηλαδή της ηθικής του ισλάμ, κατά το οποίο οι γυναίκες δεν είναι ισότιμες με τον άντρα.
    Βεβαίως, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την έντονη, έμπρακτη και εξώφθαλμη υποστήριξη του ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ στους προαγωγούς.
    (περίπτωση αδίστακτων Αλβανών νταβαντζήδων στα Πατήσια, Σομαλών στην Μενάνδρου, πρεζεμπόρων στην Ομόνοια κ.ά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ίσως που ζούμε σ' αυτή τη πόλη μ' αυτούς τους όρους, μ' αυτές τις συνθήκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @guest I egw

    Μα ούτε ο Τσίπρας έχει τσίπα, άρα έδεσε το γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανήλικη πορνεία είναι ένα θέμα. Από κει και πέρα δεν ξέρω. Το λένε το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο για κάποιο λόγο.

    Βέβαια, θα μου πεις κι ο εξαναγκασμός είναι κι αυτός ένα θέμα...

    @νιαου

    Κρίνω βάσει της δικής μου αισθητικής και των δικών μου πιστεύω. Δεν κατακρίνω, κρίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να υποθέσω ότι ο Μέγα Βούγιας θα τις βάλει και αυτές στο Κάμντεν των Αθηνών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμη έχουμε την πολυτέλεια να μην αντιδράμε, δεδομένου ότι το πρόβλημα βρίσκεται εντός της περιοχής που ονομάζουμε "γκέτο" των παρανόμων μεταναστών της Αθήνας. Στο "γκέτο" αυτό ότι και να συμβεί δεν αφορά κανένα ή αποτελεί μέρος της πολυπολιτισμικότητας του κέντρου...
    Φυσικά, όταν τα φαινόμενα αυτά εξαπλωθούν σε περισσότερες περιοχές - που θα συμβεί - και μας "ακουμπήσουν" πραγματικά, τότε ελπίζω να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να πάψουμε να τα θεωρούμε μέρος του "εξωτικού" κέντρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πορνεία πιθανότατα δεν θα εξαπλωθεί εκτός των περιοχών αυτών του κέντρου, αλλά αυτό, που σίγουρα θα γίνει, αν δεν υπάρξει αντίδραση Κράτους, Φορέων, πολιτών, είναι το ότι τελικά - κι ίσως πολύ σύντομα - όλες αυτές οι περιθοχές θα αποτελέσουν ένα γκέτο απροσπέλαστο για όσους δεν έχουν τα κότσια να εισέλθουν ή "δουλειές" να κάνουν και αντίστοιχες γνωριμίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και γιατι να εξαπλωθεί; αστυνομια θα συνεχισει να υπαρχε3ι στο κολωνακι στο ψυχικο και καπως λιγοτερο στο χαλανδρι ισως.

    ελεγε ο Μπρεχτ οτι εφοσον στον λαο δεν αρεσει η ηγεσια του ας αλλαξουμε το λαο (η καπως ετσι) το μεγαλο επιτευγμα (η και πατεντα) της ψευτοαριστερης ψευτοκοσμοπολιτικης αντιληψης που οι αλητ μας του ψυχικου, ειναι οτι ακριβως επειδη δεν τους αρεσει ο λαος τους αυτοι θα τον αλλαξουν.

    δεν πειραζει ο ακης με τα σπιτια εσεις μετις ευρωδραχμες, εσεις με την εγκληματικοτητα εμεις με τους φρουρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και για να συμπληρωσω: ρατσιστες, ακου νταβατζηδες οι κατατρεγμενοι.
    αρχαιοτερο επαγγελμα ναι πολυ ωραια - και φυσικα δεν υπαρχει βιασμος γιατι μια γυναικα με φουστα κλπ κλπ -αποδεδειγμενο απο τα αρχαια χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ και πολύ καιρό απορώ τι μυαλά κουβαλάν όλοι αυτοί που κάνουν πορείες προς ξένες πρεσβείες για τις συνθήκες διαβίωσης στο γκουαντάναμο, στην λωρίδα της γάζας, στο ιράκ, στο αφχανιστάν. Περιμένω να δώ πότε θα κάνουν πορεία για αυτές τις γυναίκες. Δηλαδή εδώ στο κέντρο της Αθήνας, διαφορετικές συνθήκες έχουμε? Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν παραβιάζονται (κυριολεκτικά) εδώ?
    Τώρα, όσον αφορά την πορνεία σαν 'γυναικείο' θέμα, δεν σας είναι άξιο απορίας πως σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει ούτε μία κρατική ή μή υπηρεσία για την άμεση παροχή βοήθειας σε θύματα βιασμού? Σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο να υπάρχουν rape crisis centers, είτε ενσωματομένα στο σύστημα υγείας (ειδικό τμήμα σε νοσοκομείο) ή σαν ανεξάρτητη ΜΚΟ. Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τίποτα. Rien. Zilch. Zero. Nada. Αλλά μετρήστε πόσες φιλοζωικές οργανώσεις υπάρχουν! Eπίσης πόσες υπηρεσίες για τα αδέσποτα δημιουργήθηκαν στους δήμους μετά το 2004 (ασχέτως εάν κάνουν έργο ή όχι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το ισλαμ δεν υποστηριζει την πορνεια τελεια και παυλα.ποσο μαλλον οι ταλιμπαν.

    ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ σιγουρα δεν υποστηριζουν την πορνεια και τους νταβατζηδες.

    οσον αφορα την πορνεια...ειναι απλα τραγικο και ολοι αυτοι θελουνε μαζεμα.και οι νταβατζηδες τουλαχιστον απελαση.τι περιμενετε κυριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κανουν και γι'αυτα πορειες και αλλες δρασεις.αλλα επειδη τη σημερον ημερα εμεις οι υπολοιποι, οι πολλοι, τα εχουμε γραψει ολα στην καραπουτσακλαρα μας -και δε βγαζω τον εαυτο μου απεξω- περιμενουμε απο "αυτους που κανουνε πορειες" να διαμαρτυρηθουν για εμας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδια ειναι σχεδιο υποβαθμησης του ευρυτερου κεντρου που συνεχιζεται χρονια τωρα...σκοτωνοντε και πεθαινουν ανθρωποι στο κεντρο καθε μερα εμεις μαθαινουμε το 10%...!Τα πραγματα θα χειροτερευουν συνεχως γιατι δεν τους ενδιαφερει να το λυσουν ισα-ισα τους βολευει αλλα οταν οι Ελληνες του κεντρου πανε να ψηφισουν στις καλπες ψηφιζουν αυτους που υποβαθμιζουν την ζωη τους καθημερινα...δεν αντιδρουν...φεροντε ΠΑΘΗΤΙΚΑ το ιδιο κανουν οταν πανε να ψηφισουν τους δημοτικους "αρχοντες".
    Φανταστειτε σε εποχες που θα επρεπε να παρακαλαμε για τουρισμο η κυβερνηση αδιαφορει αν δυσφημιζεται η χωρα με την χειροτερη ευρωπαικη πρωτευουσα με την μεγαλυτερη εγκληματικοτητα...κλεβουν και δερνουν καθημερινα τουριστες και ολα αυτα ταξιδευουν σε ολες τις χωρες του κοσμου μετα λενε οτι οι πορειες σκοτωνουν τον τουρισμο...ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...!!!!
    Ο Συριζα μαλλον θα τελειωσει πολιτικα εδω...δεν υπαρχει περιπτωση να μπει στην βουλη στις επομενες εκλογες...σκοτωνουν και κλεβουν Ελληνες καθημερινα και δεν εχει βρεθει ποτε καποιος δικηγορος τους διπλα στα θυματα...κατι συμβαινει σε εναν αλλοδαπο στελνουν δικηγορους κ.τ.λ στα αστυνομικα τμηματα να τους βοηθησουν....θα πρεπει ναναι τυφλος καποιος να μην βλεπει ποιος τους χρηματοδοτει....!!!!
    Καντε μια ερευνα ποσες απο αυτες τις εγχρωμες παιρνουν δωρεαν φαρμακα για το AIDS η νοσηλευοντε κατα περιοδους σε δημοσια νοσοκομεια...μηπως θα επρεπε πλεον να ξεκινα απο πολυ νωρις η ενημερωση για οτι αφορα το σεξ σε πολυ νεαρες ηλικιες...το κρατος δεν ενδιαφερεται για κανεναν μας...40 χρονια ολοι εκλεβαν...πρεπει να ξυπνησουμε...!!!
    ΥΓ
    Μηπως καποια στιγμη να γινει καποια θεμα οπου ο καθενας μας να γραψει τι παρανομιες υπαρχουν στο δημο Αθηναιων και ο Δημαρχος και η δημοτικη αστυνομια ειτε κλεινουν τα ματια...ειτε ειναι ανικανοι...ειτε χρηματιζοντε....ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ σε μικρα πεζοδρομια ενος μετρου και κατι δινεται αδεια να βγουν τραπεζια και καρεκλες οποτε δεν μπορεις να περασεις και κατεβαινεις στον δρομο για να προχωρησεις...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τοσα έχουμε χάσει πλεόν...τσίπα θα μας έμενε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς